Здравейте,
имам голф 4 1,8 Т вчера когато се качих в колата за да запаля, натискам педала на спирачките и той пропада бавно до долу.Помислих си че като запаля ще се оправи, но ови не се оправи. Ако напомпаш няколко пъти става твърд, като го задържа натиснат той бавно пропада до долу.
моля за помощ , какво да проверя и каква течност да долея , че е насредата между макс и минимум ?
Благодаря за съветите .
проблем със спирачките на голф 4
-
Bobi_nenkov
- Автомобил:
- Двигател:
- dare__devil
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем със спирачките на голф 4
Сигурно ще си купуваш помпа...
- DIY4ever
- Автомобил:
- Двигател:
Наистина най-вероятно е за нова спирачна помпа.
Ако течността обаче намалява може и да е заради теч някъде.
Ако колата е с АБС обаче помпите са малко цифромания откъм цена.
- hooligan_sk
- Автомобил: GLC X254 + Kona EV
- Двигател: EA113
DIY4ever написа:Наистина най-вероятно е за нова спирачна помпа.
Г4 1,8Т без АБС е едно от малкото неща за които е сигурно че не съществуват

- stafetopm
- Автомобил:
- Двигател:
спирачна течност DOT4, без значение марката.Texaco не са лоши.
-
Bobi_nenkov
- Автомобил:
- Двигател:
Разгадах проблема, от задното апаратче ми изпускаше налягане и течеше масло. Смених една шаиба и всичко е ок. Обезвъздуших и готово.
Мерси на всички за инфото
Мерси на всички за инфото
Колеги за да не пускам нова тема след като изчетох доста подобни теми през търсачката искам да ви разкажа и за моя подобен проблем от около 3 седмици който вече се убедих че не мога да реша нито сам нито с помощ от майстор.Колата е голф 2 1,8 като доскоро беше с барабани и минах на цял мост от jeta gti с дискове,след смяната на моста педала на спирачките потъва при първите две натискания и налягането е доста слабо при обезвъздушаване докато на 3-4 натискане идва някакъв педал но пак налягането беше слабо,единия апарат беше със блокирала система за ръчната и затова рещих да мина на апарати от Голф 3 гти 38мм но положението си остана същото,колата ,,няма педал" при първите две натискания.Въздух по системата няма просто защото я обезвъздушавахме от къде ли не,от кантарно от помпа от апарати и след първият ден на мъки и помпане смених помпата със такава от голф 3 гти мисля че беше 22мм.Положението остана същото и аз помислих че тази помпа втора ръка от моргата е прецакана и взех чисто нова пак същото положение.След тази трета помпа смених и кантарното и никаква разлика.Апаратите нямат течове движат нормално и в момента карам със изолирано задно ляво колело за да имам някакви спирачки поне след 3тото напомпване.Връзвахме системата отделно само на заден мост,само на преден,на кръст и на леви на десни колела и имаше промяна само когато целия заден кръг е изолиран.Незнам вече какво да сменявам и какво да проверявам а с майстора който се мъчиме да докараме някакви спирачки като преди с барабаните,каза че ако някой му го е разправял такова нещо преди моя случай е нямало да му повярва.Вече си имам 5 броя задни спирачни апарати 3 на 38мм и 2 на 36...........

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”