Гасне в движение - нов проблем Г3 , 1.8 ми - РЕШЕН

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
bogi_86
Автомобил:
Двигател:

Re: Гасне в движение - нов проблем Г3 , 1.8 ми

Мнениеот bogi_86 » Съб 20 фев 2010 10:52

нямам имобилайзер, вчера гледах поенеже на един колега в крайна сметка та нещо студена спойка се оказа проблема

Потребителски аватар
bogi_86
Автомобил:
Двигател:

Re: Гасне в движение - нов проблем Г3 , 1.8 ми

Мнениеот bogi_86 » Съб 20 фев 2010 19:24

Колеги, днес смених Клемореда, бая играчка но стана. Минах около 30км, съответно гасих, палих, никъв проблем. Искам да отбележа че сега малко по трудно ми се върти ключа но го смятам за нормално все пак клемореда е нов. Искам да искажа искренни благодарности на колегата pach0 , :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown . Дано в крайна сметка в това да е проблема. Утре ще си покаже, защото най - често ми го прави сутрин проблема. Ще пиша задължително. А искам само да попитам, днес м/у другото си свалих и капака на моното, всичко вътре под капака и по самия капак всичко беше в масло, ама бая. И от пред нали има една букса, чак в нея също всичко беше улято с масло, нормално ли е това, въздушния филтър не е замърсен с масло. Съжалявам че не снимах но нямах с какво. Поздрави за сега и отново благодаря на pach0, той свърши цялата работа. Току що попаднах на една снимка, значи моето е почти в същото състояние, малко по чисто е не е толково умазано с масло, а буксата за която писах че и вътре в нея има масло е оградена с червено.
Изображение

http://www.postimage.org/image.php?v=Pqwih9J

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Гасне в движение - нов проблем Г3 , 1.8 ми РЕШЕН за момента

Мнениеот fill » Съб 20 фев 2010 22:55

Нормално е да има в моното маслени отлагания. В моното влиза маркуча от картерната вентилация. Моното се чисти лесно : купуваш спрей за карбуратори и пръскаш в моното на запален двигател и вдигнати обороти ( около 2000-3000 ).
Буксата която си оградил има 4 крачета: 2 за дюзата, 2 за температурния датчик на входящия въздух. Почисти добре контактите на буксата ако са зацапани с масло.

Потребителски аватар
bogi_86
Автомобил:
Двигател:

Re: Гасне в движение - нов проблем Г3 , 1.8 ми РЕШЕН за момента

Мнениеот bogi_86 » Нед 21 фев 2010 14:12

Колеги и днес колата се държеше отлично след смяната на клемореда. Дано и близките дни да не направи проблема, поне тая седмица ще я карам по често и ще пиша наблюденията ми.

Потребителски аватар
bogi_86
Автомобил:
Двигател:

Re: Гасне в движение - нов проблем Г3 , 1.8 ми - РЕШЕН

Мнениеот bogi_86 » Чет 25 фев 2010 9:59

колеги, вече 4 дена никакъв проблем. :banana :banana :banana :applause: :applause: . Искам да благодаря на колегите писали в темата ми, и да посъветвам други колеги с подобен на моя проблем да не бъразт да сменяват делко, датчик на Хол и т.н., клемореда е 11,50лв от евро 07. Малко кофти за смяна но пък не е 70лв като датчик на Хол. Успех на всички

rumba_stz
Автомобил:
Двигател:

Re: Гасне в движение - нов проблем Г3 , 1.8 ми - РЕШЕН

Мнениеот rumba_stz » Вто 23 мар 2010 22:53

Колеги оказа се че е датчик на хол.... смених го и заспа... при полойение че доста маистори отричаха да е от него... благодаря за мненията ви...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”