разлики TDI и SDI ? взех я :-)
- bkunev
- Автомобил:
- Двигател:
Re: разлики TDI и SDI ???
Никой ли не знае на AHU-то маховика какъв е?
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
демпферен -само 1Z e с обикновен
- petyo_k
- Автомобил:
- Двигател:
gogovaseev написа:Red_Jetta написа::bowdown![]()
![]()
благодаря на вси4ки за полезните съвети и ли4ни мнения![]()
ето още малко информация на поставени по-горе въпроси:
по4ти избрах ТДИ-90к.с. ще е моторът! 110 не ми се ще /само заради големия данък, баз коментари/ от друга страна, и сега, с тази ми кола-129 коня, рядко вдигам над 130-40 дори и на магистрала. но, знам ли. ще видим
.
парите: около 4 000 лв, моге + или - малко.
модел: поло или голф задългително комби, или пасат 4 седан или комби. за посо4ената сума пари малките модели са на по малко години и с пове4е глезотийки, та засега се ориентирам към тях. в подкрепа на този избор е, 4е голяма кола ми трябва 2-3 пъти годи6но а градска ползвам всеки ден.
това е за сега, ако има още, щесъм благодарен и на други мнения
едно въпрос4е: от обявите за коли с 1.9 дизеловите мотори пи6е - 75; 90 или 110 к,с. 90 и 110 ясно, варианти на ТДИ, а 75 к.с. озна4ава ли СДИ???
-----------------------
извинете ме за досадните гре6ки, но тук нямям БДС-кирилизация и трудно пи6а
колега има и 75 коня тди ни тои е 3 цилиндров и да ти кажа 4естно не варви както трябва.а ина4е аз сам имал ибиза сди и си горе6е колкото голфа от страна подражка си е абсолутно са6тото,сас изклу4ение на турбото.моята на 200000км с4ипи бутало на 4 ти цилиндар и направо си зех нов мотор за 1000евро,е то толко е и за голфа тди.и после резнах една бабка дето не спря на стоп и барзата ибизка замина вав моргата.така 4е взимай тди и не се заанимаваи сас тея лаина сди,това е моя савет.само намери някоя 4итава коли4ка и намери някои форумен маистор да доиде сас теб да я огледа преди да я вземе6,и не барзаи много коли колкото 6те6 ги има просто бади внимателен.успех сас покупката и после се похвали тук да видим какво си взел.
Колега 75 коня 3 цилиндъра е на по-новите фаувета,колегата май пита за ТД.На Голф 3 дизелите са 4 вида- сди (чистия дизел); ТД (75 коня); ТДИ (90 коня); ТДИ (110 коня);
Според мен също най-добрия избор е 90 коньовия мотор,защото чистия дизел и ТД-то са много мудни,а разхода е дори по-висок,а 110 е скъп за поддръжка.Разбира се всичко,което съм написал не важи при избор на перфектно поддържан автомобил 110 коня и зависи от потребността и вкуса на купувача.Колега,чакаме да се похвалиш!
Red_Jetta написа:petyo_k написа: ...90 коньовия мотор ...
....Колега,чакаме да се похвалиш!
благодаря, и аз вече съм твърдо на мнение, че търся 90-ка кс
разширих търсенето вече повече към пасатите![]()
по-горе едно от мненията ми насочи вниманието към високия борд на полото...
търсенето продължава, естествено ще завърша темата с добрата новина
А защо не погледнеш и Vento? Място в багажника, колкото щеш! С този мотор динамиката си е добра. За пасата вече си мисля, че мотора ще е хубаво да е от по-мощните..
Чета и се радвам - кой какво си знае си хвали. Ми и аз да направя така. Колата се избира по състояние - не по години, коне и прочие - така мисля аз. Но все пак : Казваш 90 коня - за малък данък - добре, така мислех и аз като карах 75 коня кола. Но сега карам 131 к.с. Помпа дюза и удоволствието от шофирането няма да коментирам. Не съжалявам за по големия данък на автомобила - плаща се веднъж годишно, а се кефиш целогодишно. И какъв е смисъла от много дебати - като в крайна сметка определящо е с колко пари разполагаш за даване. Не може да намериш автомобил с много екстри и мощ за без пари - нали?
Е, успех в избора !

Е, успех в избора !

-
- Автомобил: Passat B7 variant
- Двигател: CFFB
Re: разлики TDI и SDI ? взех я :-)
Колега не че нещо, но тия хлопели доста проблеми си имат.
Един авер имам с такава вектра побеля му главата.
Като цяло тоя мотор на Опел хич не го бива според мен, а и според доста хора по форумите.
Доста е "гладен" и доста проблеми прави компа.
Но да се надяваме, че си уцелил с колата.
Един авер имам с такава вектра побеля му главата.
Като цяло тоя мотор на Опел хич не го бива според мен, а и според доста хора по форумите.
Доста е "гладен" и доста проблеми прави компа.
Но да се надяваме, че си уцелил с колата.
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Честито Насе!Със здраве да си я караш и да се возите всички ,милиони безаварийни километри!!!

Пусни снимки на сребърната стрела!

Пусни снимки на сребърната стрела!
- AVTO_JAMBAS
- Автомобил: r19 cabrioler wiliams
- Двигател:
Red_Jetta написа:снимки не съм се сетил да правя и нямам![]()
но, ето това е нейна близначка:
http://www.mobile.bg/11256629022428045
насе насе автогола сам си го наби
дават ядове с главата и еку-то
но това не повод да не почерпиш

Кажи ми една кола, която да не дава ядове? Няма такава създадена още. Дори един велосипед ще ти създаде ядове. И аз в момента търся друг автомобил и като се почнат едни коментари "на тая къв и бил проблема, на онази какво и било дефектно" и ми писва да слушам.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Помпата е VP44 внимавай с нея и само хубава нафта. Карах Астра с тоя мотор близо 1 година, освен височък разход други забележки нямах, но беше ремонтирана помпата в Италия отъкдето дойде. Сегашния собственик вече 3 години няма уж проблеми с мотора.
- yarek
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AJM 2000
Честита придобивка, безаварийно каране и без ядове 

Върни се в “Дизелови агрегати”