Проблем с лампата за спирачките
- penev_23
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с лампата за спирачките
Колеги здравейте имам следният проблем светна ми лампата за спирачките ( не е за ABS) помислих че е от задните накладки понеже бяха поизносени смених ги но проблема остана същия. Гледах предните те са почти нови и всички букси са си закачени. Въпроса ми е откаде може да е проблема колата ми е Пасат B 5 1.9 TDI 110 k.s. предварително благодаря
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: Проблем с лампата за спирачките
Лампата за ръчната ли ти е светнала?Ако е така провери нивото на спирачната течност!
-
- Автомобил:
- Двигател:
може и контролера на абс-а да е!
- penev_23
- Автомобил:
- Двигател:
не е ламлата за ръчната нито за АБС-а тази е износени накладки
-
- Автомобил:
- Двигател:
пробвай с рестарт на компютъра....имах подобен проблем с лампата за маслото....с VAG-COM НЕ СЕ ОПРАВИ....рестарт на компа от акумулатора се реши проблема...пробвай,нищо не губиш..2 мин време ти трябват и ключе 10.......
п.п.....откачи масата и е допри до плюса..така целия автомобил става плюс и разрежда остатачния ток по системата
п.п.....откачи масата и е допри до плюса..така целия автомобил става плюс и разрежда остатачния ток по системата
Ако лампата е червена и представлява (О) е възможно при смяната да не са ти закачили кабелчетата на задните накладки или новите изобщо да нямат(в такъв случай се прави мост между двете кабелчета на датчика който влиза в накладката).В този случай като дадеш на контакт ще свети лампата и като запалиш ще изгасва защото няма да има прекъсната верига , но няма да свети когато се износят накладките .Ако в твоя случай , проблема не е бил от износени накладки-значи прекъснат кабел на някой датчик(ако не те мързи направи пробен мост на всяко едно колело и ще излезне от къде е проблема) другия начин отиваш на компютър и ти прочитат грешката от кое колело идва .
ПП При всички случаи е прекъснат кабел на датчик на накладка .
ПП При всички случаи е прекъснат кабел на датчик на накладка .
- penev_23
- Автомобил:
- Двигател:
колега на задните накладки въобще нямаше писнат кабел до тях. лапата която светеше е (0) е жълта предупредителна , но за мой късмет след два дни каране проблема изчезна от самосебеси поне за сега.Ако пак се появи мисля щателно да прегледа кабелите за предните накладки явно проблема беше от тях
Прав си колега , сега като загледах лампата действително е жълта , но при мен има кабел на задните накладки .
- OvivO
- Автомобил: какъвто си искам
- Двигател: с който си искам
Привет, ще използвам темата на колегата...
И на мен ми свети лампата за накладките, макар че си имам и отпред и отзад.
Като свалих гумите видях, че кабелът отпред отдясно е излезнал ( светна ми на една дупка - явно там се е измъкнал )
Сега съм го увил около амортисьора. В неговия край той изглежда като скъсан, има и нещо като букса от черна пластмаса, но и е позеленял.
Много ме дразни да ми свети лампата постоянно като карам. Как мога да го оправя най-лесно?
Кабелът е от две жички - кафява и друг цвят, ако ги окъся двете една за друга и се затвори веригата, предполагам, че няма да свети?
Искам да питам, за да съм сигурен.
Другият вариант е да си купя нов кабел, но ми изглежда супер мъка да се сложи това кабелче при несвалени накладки и челюсти?
Трябва да се свали всичко ли?
АКо е така, отивам на вариант с окъсяване, че не ми се занимава, аз си ги гледам накладките често...
Благодаря
Като свалих гумите видях, че кабелът отпред отдясно е излезнал ( светна ми на една дупка - явно там се е измъкнал )
Сега съм го увил около амортисьора. В неговия край той изглежда като скъсан, има и нещо като букса от черна пластмаса, но и е позеленял.
Много ме дразни да ми свети лампата постоянно като карам. Как мога да го оправя най-лесно?
Кабелът е от две жички - кафява и друг цвят, ако ги окъся двете една за друга и се затвори веригата, предполагам, че няма да свети?
Другият вариант е да си купя нов кабел, но ми изглежда супер мъка да се сложи това кабелче при несвалени накладки и челюсти?
АКо е така, отивам на вариант с окъсяване, че не ми се занимава, аз си ги гледам накладките често...
Благодаря
OvivO написа:Привет, ще използвам темата на колегата...
Благодаря
Свързвай двата кабела и не се плаши, аз съм така от 2 години и нямам проблем .
- OvivO
- Автомобил: какъвто си искам
- Двигател: с който си искам
Свързах ги, лампата загасна.