Затъмняване на стъкла - как?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Затъмняване на стъкла - как?
ако си свалял фолио пред тях,сега ако ги затъмниш с нещо друго ще ти се наложи да сваляш джамовете пред тях,колагата по нагоре е писал 200кинта в кат и излизаш с документ. а за надраскването си вземи хубаво качествено американско фолио от това което директно се леппи не от тези с целофанчето който ги дават уж за американски и другите за 3лв ролката е аз съм с обикновеноо ама на пролет съм решил да е затъмня с американско фолио качествено че това избелява и се драска както казва колегата
- zdravko555
- Автомобил:
- Двигател:
колеги и аз днес голфчо е вече фолиран, прилагам снимки:
използвах хубавото време, 12лв за фолио "JANEY" 20% (уж американско) и един приятел да помага.
не стана много супер ама ми харесва, като за първи път опита е успешен
от това разстояние не си личи ама останаха малко точици и отвътре като погледнеш има следи като от варовита вода, на какво се дължат
направихме само страничните,за задното не стигна, единия заден го правихме повторно, но пак не стана като хората, трябва си опит, за задното мисля да се поверя на професионалист.
използвах хубавото време, 12лв за фолио "JANEY" 20% (уж американско) и един приятел да помага.
не стана много супер ама ми харесва, като за първи път опита е успешен

от това разстояние не си личи ама останаха малко точици и отвътре като погледнеш има следи като от варовита вода, на какво се дължат

направихме само страничните,за задното не стигна, единия заден го правихме повторно, но пак не стана като хората, трябва си опит, за задното мисля да се поверя на професионалист.
-
- Автомобил:
- Двигател:
адаш, чистиш стъклото идеалноооо, чувал съм че с вестник ставало наи добре, вземаш едно бръснарско ножче и минаваш по стъклото леко то янма да се надраска нама страшно, после пак добро излъскване, и по уплътненията чисти добре че понякога и от там убират болкучета, зависи и от начина на лепене де на разане, ама по фрапиращи са булоните големите по важно тях да ги няма а точиците считай че са за против уроки 

- zdravko555
- Автомобил:
- Двигател:
прочетох насам-натам как стават нещата и бях наясно с процедурата, ама като почнеш и се сблъскваш с допълнителни проблеми
.
времето беше топло и аз на слънце и вятър и духа и надига фолиото
абе начеших си крастата така да се каже. отделно май трябваше на сянка и тихо място, защото стъклото изсъхва докато сложиш фолиото
, после му хванах пръскам на фолиото и те боли за сухия джам.кърпите ми оставяха влакънца по вече измития прозорец и няма опаравия.
другото е че много лесно се прегъва фолиото и си остава една линиика, как да го избегна (имам на десния 3-4 такива)
не знам препарата дали беше подходяш (клиин за стъкла + вода)
харесва ми само се колебая за задния заради това че е крив и заради реотаните, иначе няма проблем 12 лв ролката
ще пробвам докато стане 

времето беше топло и аз на слънце и вятър и духа и надига фолиото

другото е че много лесно се прегъва фолиото и си остава една линиика, как да го избегна (имам на десния 3-4 такива)
не знам препарата дали беше подходяш (клиин за стъкла + вода)
харесва ми само се колебая за задния заради това че е крив и заради реотаните, иначе няма проблем 12 лв ролката

- maksi
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: AZV
- Контакти:
За да не се пречупва фолиото още като отлепваш защитното фолио(онова прозрачното)обилно пръскаш с разтвор-вода+десетина капки веро.Фолиото не се плаши от много вода,така че не му се плаши,а пръскай смело.
Ако не си правил заден прозорец до сега може и да не се получи на един път,но ако се наложи цепни фолиото по реотана.
Все пак е важен кефа накрая,когато си го направиш сам
Ако не си правил заден прозорец до сега може и да не се получи на един път,но ако се наложи цепни фолиото по реотана.
Все пак е важен кефа накрая,когато си го направиш сам

- zdravko555
- Автомобил:
- Двигател:
maksi написа:Все пак е важен кефа накрая,когато си го направиш сам
не съм

а и друго си мисля, че трябва настина да се започне от центъра и полека-полека да се изкарват мехурите ако се бърза се разтяга на една страна фолиото и са прегъва

ще видя да се тренирам някъде преди да се захвана с задния

-
- Автомобил:
- Двигател:
не е притесняваи за реотаните няма да се прецакат, водата +въздуха ще ги искаржаш хоризонтално ако пробваш вертикално може да пречупиш фолото и то грозно от средата към 2 та края, защо не пробваш от външната страна на стъклото, смао че без да разлепяш фолиото, даже и от външната страна може да си го разкроиш обаче трябва да съобразиш как ще се лепи наи напред разрежи парче цяло колкото прозореца на дължина оставяш си аванс,цепиш го на 2 ако не се лъжа ролката беше широка 50 см., правиш на 24.5сма или на 24 как си искаш ,чистиш стъклото външно пръскаш с препарата и лепиш парчето почваш да нагласяи и да гониш змииките изрязваш си после махаш фолиото и го лепваш вътре наи лесно ще ти е на 3парчета като за първи път мисля че и на 2става на 3ката. успех, а за проба можеш д аси вземеш по евтино фолио
-
- Автомобил:
- Двигател:
с трансперантен спреи не става ли да се затъмнят стъклата ? 

- gsimania
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Един съвет.Не затъмнявайте предните стъкла.Съществува риска да сваляте фолиото под зоркия поглед на КАТ 

Последна промяна от gsimania на Нед 21 фев 2010 9:47, променено общо 1 път.
- maksi
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: AZV
- Контакти:
Аз само чакам да се позатопли времето за да лепна и на тази.Не много тъмно,но достатъчно за да се откроява.Карах кабриото 4 месеца с фолио,след което го продадох и едва преди няколко дни забелязах,че вече не е с фолио.
П.С.За случката с КАТ по-горе мисля,че говориш за колегата Бързият.Аз толкова тъмно фолио на задните прозорци си слагам
Иначе няма спор,че колата имаше друга "стойка",но ако беше с по-светло фолио нямаше да "бърка" в очите на КАТ(лично мнение
)
П.С.За случката с КАТ по-горе мисля,че говориш за колегата Бързият.Аз толкова тъмно фолио на задните прозорци си слагам

-
- Автомобил:
- Двигател:
ако някой иска по тъмно от 100% нека пробва с 2 3 4 слоя имам приятели на който колите има са така само 4е задните страни4ни и задното абсолютно нищо не можеш да видиш, е тва е ако на някой 100% са му малко 

- Бързият
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
maksi написа:П.С.За случката с КАТ по-горе мисля,че говориш за колегата Бързият.Аз толкова тъмно фолио на задните прозорци си слагамИначе няма спор,че колата имаше друга "стойка",но ако беше с по-светло фолио нямаше да "бърка" в очите на КАТ(лично мнение
)

С двадесет процентово фолио на задния 'жам дали ще има проблеми с КАТ ?

-
- Автомобил:
- Двигател:
някой се заяждат други не колега, моето стъкло бе6е с 20% и имах сеник бял отпред и отзад, заядоха се смао за предния сенник, оправдах се че такаа съм в взел, полицая ми издиктува какво пише в правилника и ми даде срок от 1седмица да го сваля, някой и за 100% не се заяждатgoogoо написа:С двадесет процентово фолио на задния 'жам дали ще има проблеми с КАТ ?
- Бързият
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
На задния 'жам и ламарина да сложиш няма проблем с КАТ