Затъмняване на стъкла - как?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Re: Затъмняване на стъкла - как?

Мнениеот zdravko_jett » Пон 15 фев 2010 9:40

ако си свалял фолио пред тях,сега ако ги затъмниш с нещо друго ще ти се наложи да сваляш джамовете пред тях,колагата по нагоре е писал 200кинта в кат и излизаш с документ. а за надраскването си вземи хубаво качествено американско фолио от това което директно се леппи не от тези с целофанчето който ги дават уж за американски и другите за 3лв ролката е аз съм с обикновеноо ама на пролет съм решил да е затъмня с американско фолио качествено че това избелява и се драска както казва колегата

Потребителски аватар
zdravko555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko555 » Съб 20 фев 2010 19:07

колеги и аз днес голфчо е вече фолиран, прилагам снимки:
използвах хубавото време, 12лв за фолио "JANEY" 20% (уж американско) и един приятел да помага.
не стана много супер ама ми харесва, като за първи път опита е успешен :D
от това разстояние не си личи ама останаха малко точици и отвътре като погледнеш има следи като от варовита вода, на какво се дължат :screwy
направихме само страничните,за задното не стигна, единия заден го правихме повторно, но пак не стана като хората, трябва си опит, за задното мисля да се поверя на професионалист.

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Съб 20 фев 2010 19:24

адаш, чистиш стъклото идеалноооо, чувал съм че с вестник ставало наи добре, вземаш едно бръснарско ножче и минаваш по стъклото леко то янма да се надраска нама страшно, после пак добро излъскване, и по уплътненията чисти добре че понякога и от там убират болкучета, зависи и от начина на лепене де на разане, ама по фрапиращи са булоните големите по важно тях да ги няма а точиците считай че са за против уроки mhihi

Потребителски аватар
zdravko555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko555 » Съб 20 фев 2010 20:26

прочетох насам-натам как стават нещата и бях наясно с процедурата, ама като почнеш и се сблъскваш с допълнителни проблеми :banghead: .
времето беше топло и аз на слънце и вятър и духа и надига фолиото :banghead: абе начеших си крастата така да се каже. отделно май трябваше на сянка и тихо място, защото стъклото изсъхва докато сложиш фолиото :banghead: , после му хванах пръскам на фолиото и те боли за сухия джам.кърпите ми оставяха влакънца по вече измития прозорец и няма опаравия.
другото е че много лесно се прегъва фолиото и си остава една линиика, как да го избегна (имам на десния 3-4 такива)
не знам препарата дали беше подходяш (клиин за стъкла + вода)
харесва ми само се колебая за задния заради това че е крив и заради реотаните, иначе няма проблем 12 лв ролката :да: ще пробвам докато стане mhihi
:beer

Потребителски аватар
maksi
Автомобил: VW Touran
Двигател: AZV
Контакти:

Мнениеот maksi » Съб 20 фев 2010 20:36

За да не се пречупва фолиото още като отлепваш защитното фолио(онова прозрачното)обилно пръскаш с разтвор-вода+десетина капки веро.Фолиото не се плаши от много вода,така че не му се плаши,а пръскай смело.
Ако не си правил заден прозорец до сега може и да не се получи на един път,но ако се наложи цепни фолиото по реотана.
Все пак е важен кефа накрая,когато си го направиш сам :да:

Потребителски аватар
zdravko555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko555 » Съб 20 фев 2010 20:46

maksi написа:Все пак е важен кефа накрая,когато си го направиш сам :да:

не съм :oops: притесняват ме тия реотани да не остане мехур около тях, накъде да бутам с шпаклата хоризонтално или вертикално ?
а и друго си мисля, че трябва настина да се започне от центъра и полека-полека да се изкарват мехурите ако се бърза се разтяга на една страна фолиото и са прегъва :banghead:
ще видя да се тренирам някъде преди да се захвана с задния mhihi

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Съб 20 фев 2010 21:48

не е притесняваи за реотаните няма да се прецакат, водата +въздуха ще ги искаржаш хоризонтално ако пробваш вертикално може да пречупиш фолото и то грозно от средата към 2 та края, защо не пробваш от външната страна на стъклото, смао че без да разлепяш фолиото, даже и от външната страна може да си го разкроиш обаче трябва да съобразиш как ще се лепи наи напред разрежи парче цяло колкото прозореца на дължина оставяш си аванс,цепиш го на 2 ако не се лъжа ролката беше широка 50 см., правиш на 24.5сма или на 24 как си искаш ,чистиш стъклото външно пръскаш с препарата и лепиш парчето почваш да нагласяи и да гониш змииките изрязваш си после махаш фолиото и го лепваш вътре наи лесно ще ти е на 3парчета като за първи път мисля че и на 2става на 3ката. успех, а за проба можеш д аси вземеш по евтино фолио

tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarikat89 » Съб 20 фев 2010 23:39

с трансперантен спреи не става ли да се затъмнят стъклата ? :D

Потребителски аватар
gsimania
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gsimania » Нед 21 фев 2010 0:10

Един съвет.Не затъмнявайте предните стъкла.Съществува риска да сваляте фолиото под зоркия поглед на КАТ mhihi

Последна промяна от gsimania на Нед 21 фев 2010 9:47, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
maksi
Автомобил: VW Touran
Двигател: AZV
Контакти:

Мнениеот maksi » Нед 21 фев 2010 0:16

Аз само чакам да се позатопли времето за да лепна и на тази.Не много тъмно,но достатъчно за да се откроява.Карах кабриото 4 месеца с фолио,след което го продадох и едва преди няколко дни забелязах,че вече не е с фолио.
П.С.За случката с КАТ по-горе мисля,че говориш за колегата Бързият.Аз толкова тъмно фолио на задните прозорци си слагам :screwy Иначе няма спор,че колата имаше друга "стойка",но ако беше с по-светло фолио нямаше да "бърка" в очите на КАТ(лично мнение 8))

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Нед 21 фев 2010 0:31

ако някой иска по тъмно от 100% нека пробва с 2 3 4 слоя имам приятели на който колите има са така само 4е задните страни4ни и задното абсолютно нищо не можеш да видиш, е тва е ако на някой 100% са му малко mhihi

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Нед 21 фев 2010 12:06

maksi написа:П.С.За случката с КАТ по-горе мисля,че говориш за колегата Бързият.Аз толкова тъмно фолио на задните прозорци си слагам :screwy Иначе няма спор,че колата имаше друга "стойка",но ако беше с по-светло фолио нямаше да "бърка" в очите на КАТ(лично мнение 8))

mhihi

Потребителски аватар
googoо
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот googoо » Пон 22 фев 2010 22:06

С двадесет процентово фолио на задния 'жам дали ще има проблеми с КАТ ?

heavy metal zork

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Пон 22 фев 2010 22:10

googoо написа:С двадесет процентово фолио на задния 'жам дали ще има проблеми с КАТ ?
някой се заяждат други не колега, моето стъкло бе6е с 20% и имах сеник бял отпред и отзад, заядоха се смао за предния сенник, оправдах се че такаа съм в взел, полицая ми издиктува какво пише в правилника и ми даде срок от 1седмица да го сваля, някой и за 100% не се заяждат

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Пон 22 фев 2010 22:10

На задния 'жам и ламарина да сложиш няма проблем с КАТ heavy metal zork

Върни се в “Направи си сам!”