Колеги някой можели да намери из нета,понеже аз ненамирам,65мм шайба за г60 до колко я дават да надуе компресора ,въобще,68,65,63,60,58???
Интересувам се защото с оригиналната шайба показва 0,7 налягане,сложихме 68мм и пак показва 0.7 и незнам!КОлата има чип Stage 2 (за 68мм шайба) и бензинов регулатор на 3.8!Компресора лятото е ремонтиран,а аз я карам 1-2 в седмицата!
G60 с 68мм шайба
Re: G60 с 68мм шайба
Това какво налягане дава компресора с различните диаметри шайби е доста относително и много зависи от състоянието на дадения компресор,има значение колко са износени уплътненията,дали стените са намазани с тефлонова грес или не. Има доста фактори които могат да окажат влияние за налягането така че е няма как да се каже с колко ще се вдигне налягането при по малката шайба. А относно размерите на шайбите които си дал
всичко под 68мм си е издевателство над компресора,дори и 68мм го натоварва прекалено много. Предлагам ти да си отвориш компресора и да видиш в какво състояние е
много вероятно е да ти е паднало някое уплътнение от канала

- Li4o
- Аватар:
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
S.Raikov написа:Колеги някой можели да намери из нета,понеже аз ненамирам,65мм шайба за г60 до колко я дават да надуе компресора ,въобще,68,65,63,60,58???
...
Аз имам тази табличка...
Pulley Lader revolutions
87 mm 9.100 r.p.m.
75 mm 10.560 r.p.m.
72 mm 10.980 r.p.m.
70 mm 11.280 r.p.m.
68 mm 11.640 r.p.m.
65 mm 12.180 r.p.m.
62 mm 12.720 r.p.m.
60 mm 13.200 r.p.m.
С 68мм шайба трябва да надуе около 1бар при изправен компресор...
- divaka
- Автомобил: VW Corrado
- Двигател: 16vG60
незнам какво доверие може да се има и на уредчетата моя компресор след пълна ревизя му сложих 68мм шайба и пак ми показва 0.7,макар да има осезаема разлика във вървенето
- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Слагаш механичен манометър за да измериш налягането и сравняваш с електрическия уред 

Днес разбрах откъде губя налягане!От пластмасовия заглушител,който е след компресора,изпуска точно отдолу откъм на двигателя страната и за това несъм могъл да го чуя то мн шуми, днес го свалих и всичко беше омаслено от нея страна, напълних го с вода и текна,представям си като е под налягане!
Тази кутия ми правише проблеми още като взех колата,уж я направих с металопластик,епоксидна смола и стъклопласт но точно на едно място се е пукнала отново и сега ще ходя по стругари да ми правят фланец!
Тази кутия ми правише проблеми още като взех колата,уж я направих с металопластик,епоксидна смола и стъклопласт но точно на едно място се е пукнала отново и сега ще ходя по стругари да ми правят фланец!

Мно добре,хаха големи стругари немогат да ми направят фланеца!Имам снимки и т.н мисля че колегата по-горе с Корадото ми ги прати!