КЛИМАТРОНИК НА ПАСАТ 2 1,8 1992 г.

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Ivalin
Автомобил:
Двигател:

КЛИМАТРОНИК НА ПАСАТ 2 1,8 1992 г.

Мнениеот Ivalin » Нед 21 фев 2010 14:35

Колеги, имам една хубава екстра на пастуняка и не мога да я ползвам пълноценно. Изчетох доста неща за климатроника във форума, но не намерих конкретна информация как се работи с него. Аз първо нямам техническа грамотност как се борави с климатроник, второ (незнам аз ли греша нещо при пускането, спирането и управлението му, но...) ту работи, ту не работи, а само свети без да зацепва, че в много от случаите даже и не светва дисплея изобщо. Досега се справям с него от време на време, но винаги не за дълго, като го разръчкам така да се каже в таблото до акумулатора (извадя релетата и предпазителите, зачистя ги и отново ги поставя). Смятам, че по този начин подобрявам връзката и най-малко го рестартирам. И понякога тръгва от първия път, понякога не от първия. Но това не може да продължава вечно. Налага ми се да тръгна екстрено в различни метереологични условия (слънце, жега, дъжд, буря, сняг, виелица и т.н.), което от своя страна не ми позволява винаги да ръчкам, пък и не винаги имам време и условия за това. И пак казвам това не може да продължава така вечно, но където и да съм потърсил помощ все се оказва, че удрям на камък. Могат да го проверят за наличие на газ и други разни, но по тоците не чуват петлите, пък за електрониката и хабер си нямат. Моля ви помогнете с общи инструкции как се ползва климатроник колкото и елементарни да изглеждат, но не всички ги знаят. Предполагам, че повечето от колегите ръчкат копчетата на слука според картинката, но аз предполагам, че е нужно малко по-сериозни познания. Ако някой може да ми каже защо прави тези магарии и как да се отърва от тях също ще съм му много благодарен. Виждам, че в някои градове има спецове по тези неща, но са доста далече и нямам възможност да се възползвам от услугите им, а във В.Търново и региона все още не съм открил специалист по тези неща. :banghead:

Последна промяна от vaskoto1 на Нед 21 фев 2010 15:31, променено общо 1 път.
Причина: недопустимо е да си регистриран преди почти 2 години и досега да не си разбрал как се пуска тема и какво се гледа и какво се и не се прави!

Върни се в “Passat”