Моля за съвет относно свещи
- MITKOGOLF
- Автомобил: VW GOLF 3
- Двигател: ABF-TURBO
Моля за съвет относно свещи
Колата е голф3 гти 2000кубика 8 винтила +турбо колата се кара на 0.7бара с степен на згъстяване 10.5 и смеси при налягане 11.5-12.5 ,въпроса ми е трябва ли да се сложат по студени свещи, сега в момента карам със стандартите бош W7LTCR с три полюса целта ми е да намаля малко температурата МОЖЕ ЛИ ДА МИ ПРЕПОРЪЧАТЕ ПО СТУДЕНИ СВЕЩИ ЗА МОЯ СЛУЧАЙ БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО???????
- golf II gti
- Автомобил: Jetta GL
- Двигател: RP
Re: Моля за съвет относно свещи
Иридиумни 

- MITKOGOLF
а мога ли да карам с тези bosch f5dpor палтинени по принцеп ги дават за АБФ мотоrа ще има ли някакъв проблем ако ги сложа на 2Е мотора
- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Вземи си нормални медни свещи да речем 7мици или 8ци НГК
Аз карам 1.8Т 180коня сток с НКГ 7мици гапнати на 0.7 или 0.8мм това го забравих и няма проблеми със студен старт палене, празен ход и т.н.

Аз карам 1.8Т 180коня сток с НКГ 7мици гапнати на 0.7 или 0.8мм това го забравих и няма проблеми със студен старт палене, празен ход и т.н.
- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Ако не ти чука аванса на висока предавка и ниски обороти при рязко подаване на газ - не търси студени свещи. Имат си и недостатъци - основно, че температурата почиства нагара и държи полюсите оптимално чисти.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Както вече ти казаха NGK Iridium Ix или DENSO IRIDIUM POWER е оптималния вариянт като тип свещ.Топлинното число е от значение,при повишаване на мощноста (тунинг) топлинното число трябва да е по високо заради повишената Т в горивната камера (тази темпретура НЯМА как да я свалиш,камо ли пък със свещи).Продуктовата гама на NGK е достатъчно богата за да ти покрие всички изисквания,за наи лесно намери коя свещ по NGK точно за твоя мотор,приравни я към Iridium IX и подбери 1-2 единици по "студена" свещ.
- MITKOGOLF
По каталог на аутодата са тези BP6ET, в аутоплюс са BUR6ET V-LINE 1 никаде не намерих каталог на NGK Iridium Ix от каде мога да си поръчам такива свещи,помагаите при подбора на NGK Iridium Ix искам да са с един номер по студени от оригиналните,благодаря предварително колеги.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Приравнени към NGK IridiumIX => BPR6EIX,към DENSO IRIDIUM POWER => IW20.
Една единица по "студени" свещи са BPR7EIX или IW22.Ето една таблица е еквиваленти по NGK =>
http://209.85.135.132/search?q=cache:ey ... bg&ct=clnk
За намирането на самите свещи на добри цени ползвай google,или ми се обади на Л.С.
Една единица по "студени" свещи са BPR7EIX или IW22.Ето една таблица е еквиваленти по NGK =>
http://209.85.135.132/search?q=cache:ey ... bg&ct=clnk
За намирането на самите свещи на добри цени ползвай google,или ми се обади на Л.С.
- MITKOGOLF
мерси за инфото колега
- gad3n_
- Автомобил:
- Двигател:
с свещи температура няма да свалиш иначе F5DPOR са перфектни ... а и 12.5 е бедно за мотор 10.5/1 според мен ... на какви аванси го караш ?