здр колеги нов сам искам да ви попитам нещо ако може рзбирасе.Карам голфе 4 1.9 тди 90 кончета варви си нормално колицата дажее бих казал доста прилично за 90 коня но,нещо ми влезна в главата и сам решил да имплантирам едно 2.5тди (от пасатче Б5)на мястото на 1.9 та вапроса мие дали е вазмовно дасе побере и сичко да е тип топ.Благодаря ви предварително цена и средства не жаля само начин да има
Ти добре си решил, обаче... съединителя и скоростната кутия първо няма да ти издърджат на напрежението Друг е въпросът дали ще бараш и тях и някои други неща.
Колега мисля,че няма да е лесна работа - на пасат б5 мотора е разположен надлъжно и мисля,че няма да има място в коша на голф 4.Пък и лично мнение е,че няма голям смисъл - твоя мотор можеш да го направиш почти същата мощност като на 2.5тди.Но това е лично мнение!
За кой точно 2.5 TDI става на въпрос.... 5 цилиндъра или V-образният 6-так?
Дори и да става, което е малко вероятно.... парите които ще налееш..... с тях на това 1.9 такъв тунинг ще му налееш, че ще върви доста доволно и по-добре от което и да е 2.5
Има тунинг проекти с 1.9 ТДИ мотори над 200 или около 200к.с.
Интересно първо мнение А по въпроса,ако Чип Фус ти е роднина няма да имаш никакъв проблем даже и с V10 от Туарег в противен случай си карай колата и събирай за по-голяма щом тази ти е слабичка )
morfei1 написа:Според мен е невъзможно да се събере в коша.
За кой точно 2.5 TDI става на въпрос.... 5 цилиндъра или V-образният 6-так?
Чесно да си призная сега научавам че има и 5 цилиндров тди мотор. Колега моля те дай пояснение относно код на мотора и мощност и др.такива че ми стана интересно.
Ще стане много ясно, няма невъзможни неща стига желание да има, но ми се струва, че ще ти излезне доста скъпо, а и си трябва много читав майстор, понеже ме съмнява да влезне току така отпред все едно сменяваш 1.9 с 1.9. А и ако ти се струва бавна колата, по-добре тунинг на твоя си мотор, отколкото 2.5, понеже аз карам 2.5 и мога да ти кажа, че не е много евтино да го джиткаш