Мнение за спортен филтър

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Мнение за спортен филтър

Мнениеот Dizel_fen » Нед 21 фев 2010 15:52

На моето дизелово поло филтъра е под калника и постоянно се мокри и се цапа на 4000 километра е леш. А и посредством система от много тръби -първо една смуче дава на кутията ,оттам друга дава на колекторите се губи целият дебит на въздух.А и тръбите ми са оребрени и това спира количеството на въздух. Като махнах тръбите и смучеше само от колеторите(входящите) не мога да си позная колата-лепи ме на седалката и звука е по плътен и хубав ,грам няма забавяне и мудност :bowdown.На 3000 оборота ставаше много шумна,а без тръбите и на 5000 е добре звука-дадох на колега да покара а аз острани слушах и ми се плачеше от радост.Идеята е да сложа спортен филтър направо на кутията на входящите колетори! Прилагам и снимка каде ще е филтъра ,а и да видите кривата тръба дето идва от филтъра под калника!

Намерил съм хубав филтър втора употреба за другата седмица K&N 60 мм отвор. Как мислите какви ще са минусите за колата?

gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Re: Мнение за спортен филтър

Мнениеот gogovaseev » Пон 22 фев 2010 7:18

колега слагаи го и не му мисли,6том казва6 4е като го махне6 колата варви пове4е зна4и сас спортния 6те е така аз мисля 4е проблеми няма да има6 за6тото там кадето си посо4ил мястото е назад и е висо4ко така 4е не мисля 4е 6те се замарсява много, а и така да е тио лесно се 4исти.меткаи го и си ти.успех :beer

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 22 фев 2010 9:34

Там където мислиш да го слагаш филтъра ще "умре от жега" и ефекта ще е обратния на този който искаш ! Потърси малко из форума да видиш къде и как се слага филтър-те от завода ако можеха да си ги спестят тези тръби нямаше да ги слагат .... :!:

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пон 22 фев 2010 10:02

Stivi написа:Там където мислиш да го слагаш филтъра ще "умре от жега" и ефекта ще е обратния на този който искаш ! Потърси малко из форума да видиш къде и как се слага филтър-те от завода ако можеха да си ги спестят тези тръби нямаше да ги слагат .... :!:

Колега каква жега,то му е студено на тоя двигател,пък и да си припомним че на доста коли,въздушния филтур е над двигателя и на повечето от тях,говоря за по старите модели,въздуха идва от двигателния отсек,е не съм видя нито една да е умряла от жега,даже и моята каруца е така,другото е че този дизел няма да се използва за драг,а само за градско каране,така Ники,незнам с тая тема какво ще постигнеш,но по добре да беше направил една анкета,другия вариант,както ти казах,дай с един парцал вместо филтър :063: тип ,,селски,, тунинг,ще отепаме коня с лопатата :horror:

Потребителски аватар
passatfan2780
Автомобил:
Двигател: aaz 1992

Мнениеот passatfan2780 » Пон 22 фев 2010 16:32

ами брато как да ти кажа аз и без това си сменям ваздушния филтар на 5000 км ,така стоят нещата в нашата родина с тея патища ,а за спортния филтър нямам отзиви но защо не си вземеш нов ,вместо втора рака :?: :?: :?:

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dizel_fen » Пон 22 фев 2010 18:48

Mного разходи напоследък,а приходи малко :banghead: .Гледам каквото мога да спестя,а филтъра по снимките изглежда новичък(човека каза само 4000 илометра е минал с него),изпран е с масло и така. Мислех да слагам нов "LED",но ме разубедиха.А и този двигател е прекуцен фабрично 1,9 пък 64 коня.Ако се побара-има потенциал за още поне 10-15 коня с нова генерация и спортен филтър.Не съм фен на турбините,а на чистият дизелов мотор :bowdown .

Потребителски аватар
Kung_Fu_Panda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kung_Fu_Panda » Пон 22 фев 2010 21:33

да бе, на тоя мотор така му се изкарват 15 коня, от филтър ше знаеш :roll:

1. тоя филтър вкарва повече и по-големи боклуци в мотора

2. там където ще го сложиш, ще гълта горещ въздух и ще получиш не 15 ами -15 коня

Потребителски аватар
Тони1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Тони1 » Вто 23 фев 2010 0:57

Пандата се изказа много правилно за всичко :да:

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Вто 23 фев 2010 17:53

Oт качествен въздушен се качват около 5 коня.ДОКАЗАНО от човек във форума :beat_butt2

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dizel_fen » Вто 23 фев 2010 21:09

То моят двигател лятото едвам загрява,и не виждам причина с една тръба да го пусна пред горивният филтър,Моята броня е с широки отвори и никога не съм имал проблем с охлаждането.Повече от 90 градуса не е дигала температурата,все пак се съобразявам с мнението на колегите и ще го изместя малко филтъра .Може и да не вдигне конски сили,на мен успокоявянето на звука на двигателя е достатъчно.Макар че усетих доста ясно и изразено ,че набира по бързо :012: .

Върни се в “Дизелови агрегати”