Поло 1.9Д-Ужасно много въздух в системата.Помощ-АЕФ-РЕШЕНО
-
- Автомобил:
- Двигател:
Поло 1.9Д-Ужасно много въздух в системата.Помощ-АЕФ-РЕШЕНО
Вече имаше такава тема колеги, направих много ,но нищо все едно нищо не съм сменял,като мине голям мехур въздух даже покачва оборотите.Смених горивния филтър,от голф3 без клапан,маркучите и тях ,клапани възвратни сложих преди филтъра и на обратната нафта,днес проверих на резервоара дали влиза обратна нафта.Подам ли газ тръгват мехури и то много.Ходих на диагностика,майстора каза ,че няма компютър колата ,хваща само аербеците,и накрая нищо.Ако някой е успял да се справи с този проблем да помогне.Благодаря на всеки с идеи,че започвам да намразвам колата вече,а е първия ми дизел.
Последна промяна от stivenj на Вто 02 мар 2010 14:32, променено общо 1 път.
- passatfan2780
- Автомобил:
- Двигател: aaz 1992
Re: Поло 1.9Д-Ужасно много въздух в системата.Помощ-АЕФ
махни клапана на обратната нафта и виж какав ще е ефекта,той и без това не ти варши абсолютно никаква работа,мисля че ти бях писал по вапроса,а ако имаш идване кам плевен се обади да я погледна и ако мога да ти помогна
- apa6o
- Автомобил: Skoda Octavia 1Z
- Двигател: BKD
Колега, ама си дал едно описание та да си е** веко, аз лично нищо не разбрах
Подкрепи си темата с някоя и друга снимчица и/или по-точно описание и ти обещавам, че ще се постарая да ти помогна 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Заради колегата апашо ще повторя всичко подробно.Горивната система е пълна с въздух,като подавам газ ,през прозрачната тръба се вижда големи мехури въздух и когато мине мехур даже оборотите се пакачват на двигатела,като работи без газ не се вижда въздух.Смених горивния филтър без клапан който е за голф- 3 ,сложих и възвратни клапани преди филтъра и на пътя на обратната нафта,като се съмнявам ,че връща нафтата в резервоара когато изгася мотора.Смених и гумените маркучи .По време на студовете палеше след 20 минутно въртене и въздух имаше ама много ,затова не искаше да запали ,клапаните сложих по този пролблем.Днес ходих на диагностика да видим какво ще покаже ,майстора каза,че този модел нямал компютър/ел.блок за управление/само аербеците се намират на диагностиката.Сменяхме скобите стягахме ги до откат,даже проверих и тръбите които влизат в резервоара ,да видя дали влиза обратна нафта нормално в резервоара,всичко беше добре,но въздуха е там и няма махане.Това не мога да оправя колеги неработи двигатела добре.
Последна промяна от stivenj на Пон 22 фев 2010 18:37, променено общо 1 път.
- Dizel_fen
- Автомобил:
- Двигател:
Тези мехури ги имам от както взех колата и хич не ми пука.Кво ли не правих-маркучи сменях-тинтири-минтири и кво ли не! Оначе аз нямам проблеми с оборотите и затова не съм обърнал голямо внимание.Ми потърси откъде влиза този въздъх-пробвай с нов горивен филтър,с нови маркучи.
Кка да няма компютър бе-до бушоните е буксата,само помпата е механична.Като взех колата поне 9 грешки ми изтриха от обслужването
п.с. този 'майстор'-не сподели ли откъде е проблема,или само си прибра паричките за диагностиката! Не че нещо,ама иди при някой друг 'Майстор"да видим какво ще каже!
Кка да няма компютър бе-до бушоните е буксата,само помпата е механична.Като взех колата поне 9 грешки ми изтриха от обслужването

п.с. този 'майстор'-не сподели ли откъде е проблема,или само си прибра паричките за диагностиката! Не че нещо,ама иди при някой друг 'Майстор"да видим какво ще каже!
- apa6o
Мм, така, след обяснението повечко вникнах в ситуацията. Мерси за разбирането, колега, сега ще се опитам да ти помогна. Щом има мехури въздух, то той трябва да влиза от някъде
до тук логиката ми е бетон предполагам. Та щом влиза въздух, значи най- вероятно някъде е нарушена целостта на някой маркуч или уплътнение. Сега големия момент е по какъв начин би могъл да откриеш въпросното... Забелязвал ли си някъде оросяване с нафта или капчици, или пък под колата някоя и друга локвичка, която може да те наведе на някаква представа за пробива в системата?

- martin_2003
- Автомобил: POLO
- Двигател: AGR
Здравей колега и аз съм така с клапан и филтър от голф както ми каза но само с един клапан преди филтъра при мен несъм обърнал внимание за въздух но сигурно и аз имам но при мен проблема е друг при повторно запалване когато не е изтинала на цяло ми гасне. Та на мен майстора ми каза че това е от филтъра тези филтри били така просто много трудно го обезвъздушихме и остава въздух незнам как но е факт и ми каза че при оргиналния филтър(бях пуснал снимка в мойта тема)този клапан на обратната нафта допълва филтъра и решава проблема(филтъра е 10лв клапана за филтъра 20лв)но не мога да ти кажа с сигурност защото не съм го направил, някой ако знае нещо повече да пише.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги днес правих наблюдение как ще се държи двигателя през целия ден,сутринта при първо палене ,стартирва веднага и първите 5-6 секунди си мени оборотите от 1300 до 900,качва слиза ,точно когато има много големи мехури с въздух в системата ,след това помпата нагнетява явно достатъчно нафта и колебаенето на оборотите спира и през деня си върви нормалто ,при по голям престой отново го прави.Предполагам и предръпването при определени моменти без да съм подал газ допълнително се дължи на липса на нафта или поне не достатъчно в помпата Не знам ако отворя резервоара през задната седалка дали ще има нещо там от което да зависи това .Но определено при голямо количество въздух двигатела се колебае.По тръбите отдоло няма видими течове и омазнявания на гориво.Мамка му това чудо ме влудява вече.Само резервоара не съм отварял досега,всичко друго смених.
- apa6o
Много неприятна работа... Жалко, че си толкова далече, иначе с удоволствие бих ти помогнал на място
Пробвай със стария нафтов дали ще има разлика във количеството въздух и също така колко нафта имаш в резервоара, да не идва от там проблема, защото смуче въздух от резервоара 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги тъй като този проблем го имат много хора с такива коли ,аз се заинатих и докато не го открия няма да се спра,о.Обещавам ,че ще избавя всички от тази мъка и вече съм към края.След снощното тестване вече съм убеден къде е проблема.По съвет на приятел снощи спрях колата по наклон,голям ,с двигатела надоло.И тази сутрин резултата дойде ,няма въздух ,няма колебаене на оборотите.Запали и загря нормално,от раз.Та дявола е скрит в резервоара ,но за почивните дни ще го оставя него.Там има клапан или нещо друго ,което не държи налягане в системата и затова прави така.Ще пиша като свършат мъките, за да избавя всички от този проблем.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Поло 1.9Д-Ужасно много въздух в системата.Помощ-АЕФ-РЕШЕНО
Колеги обещах да пиша,като реша проблема,Дано да съм полезен и на други с откритието.Та проблема излезе в резервоара,като извадих кошницата с поплавака ,дето е в резервоара ,разглобих я и на дъното един пръст мизерии,тиня ,кал боклуци,точно където е цедката,разглобих я ,на чешмата измиване подсушаване,има един О-пръстен смених го и всичко обратно вътре.Край няма въздух,даже махнах и възвратния клапан,колата работи без да променя оборотите ,както беше преди,тъй,като нямах О-пръстени за тръбите ,дето превеждат нафтата до филтъра -под купето ,там намазах с грес да оплътни ,Това се оказа кошницата не държи нафтата и я връща в резервоара като изгася двигатела и после много въздух и затова не работи норамално двигатела.Успех на всички с този проблем.
- passatfan2780
- Автомобил:
- Двигател: aaz 1992
Браво Колега,радвам се че си успял да отстраниш проблема,ама и аз колко сам заамен,изобщо не ми дойде на ума да ти кажа за резервоара,мисля че някаде из форум бях чел тема ама беше отдавна.поздрави,но като минаваш кам плевен не ти пречи да се обадиш да се запознаем
-
- Автомобил:
- Двигател:
Следя неволите на колегата,бая зор видя,ма напоследък върти по 8к на месец
,т.е. е оправил Половера,имайте му вяра при нужда-доста е изпатил-може да даде съвет за тоя иначе симпатичен модел на VAG.

- tripTiPscout
- Автомобил:
- Двигател:
здравейте
темата доста ми помогна
та реших да ви поздравя
имам подобен проблем viewtopic.php?f=24&t=324099&start=0
темата доста ми помогна
та реших да ви поздравя

имам подобен проблем viewtopic.php?f=24&t=324099&start=0
Върни се в “Дизелови агрегати”