Биодизел
-
- Автомобил:
- Двигател:
...

никс е прав :качили са цената..мен ми я хванаха 40лева тубата-че шефа казал че нямало смисъл да се връщат стотинки...не се сетих да им кажа да ми ги пишат някаде кат се съберат 10 лева , да ми ги върнат

според мен работата е такава: или трябва много да го плуем биодизела ,за да си караме 10тина човека,което е невъзможно или ще си играят с цената до психологическата бариера дето аз с мойта скромна консумация пак по добре да си мина на дизел...
според мен търсим производител на тънка цена..,правим си една сериозна партия за 2-3 месеца напред и врънкаме и наедро с отстъпки...
(като гледам склада на фирмата мисля си че НИКС ,5/6 човека да е пратил там -вече се отрази на цената, за което хиляди благодарностти...)
...това ако евентуално го организираме-мисля да се пробваме и в политиката

Последна информация: Току що ми се обадиха. Със сигурност не е от Брусарци. Лично е проверено на място, във фабриката няма абсолютно никаква дейност. За последно са правени някакви опити преди година и горивото е било под всякаква критика. В момента в Брусарци има само пазачи на съда и банката кредитор, която си е взела ипотеката. Освен това са продавали по цена 1,38 на едро.
Имало слух че в гр.Димово (видинско) има сериозно производство с инвестиции и всичко както си трябва. Ако има някой от видинския край и е заинтересован, да провери ?
Имало слух че в гр.Димово (видинско) има сериозно производство с инвестиции и всичко както си трябва. Ако има някой от видинския край и е заинтересован, да провери ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
...
nix написа:Това като обвинение ли да го приема ?!?
като гледам едва се навиха 1-2 човекада пробват. Абслолютно на никого не съм казвал откъде и какво зареждам. Друг подхвана темата....
Както и да е, мисля че всички имаме полза от по евтино гориво....
малко ми стана кофти от тази забележка
никс напротив..не е забелешка, исках да кажа че споделяш опита си без егоестични помисли, и че това че и други като мен на който отваряш очите ,ще повлиаят на цената което ти се отразява и на теб...
мисълта ми беше че повечето българи ако усетят изгода пазят тайна като комунисти,не хора а желязо...
без вас никога нямаше да го намеря- благодарностите към вас с алекс са най-сърдечни...ако мога и аз да съм полезен с нещо. разбрал си ме погрешно...
Както вероятно сте прочели в новия брой на Ауто Билд, биодизела в ТЕМПО е от БИОДРИЙМС в Ловеч. Имат офис в София. Страницата им е
http://www.biodreams.bg
Отговаря на всички европейски норми и качество. (така пише поне)
цената им е 1383 лв./1000 л без ДДС, което прави 1,65 лв/Л с ДДС
предполагам че по малко от 1000л не може да се вземе. на сайта си има форма за поръчка и транспорт.
ами това е засега от мен. Няма какво да мрънкаме че тубата 30л е 40 лв вече..... пак е доста по евтино и за съжаление нищо не можем да направим
Колега направи запитване в ТЕМПО, горивото е Б100.
http://www.biodreams.bg
Отговаря на всички европейски норми и качество. (така пише поне)
цената им е 1383 лв./1000 л без ДДС, което прави 1,65 лв/Л с ДДС
предполагам че по малко от 1000л не може да се вземе. на сайта си има форма за поръчка и транспорт.
ами това е засега от мен. Няма какво да мрънкаме че тубата 30л е 40 лв вече..... пак е доста по евтино и за съжаление нищо не можем да направим

Колега направи запитване в ТЕМПО, горивото е Б100.
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
И аз си взех биодизел. Още не мога да споделя някакви впечатления предвид, че съм карал 5-6км до нас. Може и да се лъжа, но ми се струва, че колата работи по-тихо и с по-малко вибрации.
П.С. Миризмата на пържено не ми е любима, но 30л. за 40лв толкоз.
и още нещо - струва ми се, че дори и при форсиране няма черен дим отзад.
П.С. Миризмата на пържено не ми е любима, но 30л. за 40лв толкоз.
и още нещо - струва ми се, че дори и при форсиране няма черен дим отзад.
...
колеги при тези цени-започвам да изтрезнявам.....на една туба изгодата е 12+ лева...и това е за Б100 ,който се използва преимно за трактори... ако го правим в най смелата евро-комбинация препоръчителна за мойта помпа Б30 ,спестявам 1.21 лева на 10 литра- 0.65 стотинки на 100километра,може би около 8 месеца в годината...което според мен е неоправдано...трябва да карам поне 3500 километра за да си избия 2та нафтофи филтъра и да съм на фитка....
на всякъде рекламират колко е ползвано в европа,но там не е Б100 и разликата в цената е по драстична...
намерих още една тема като нашата :
http://forum1.offroad-bulgaria.com/view ... &start=180
има и друга тема в която един предлага....но ми направи впечатление и друго:http://forum1.offroad-bulgaria.com/viewtopic.php?t=2469&postdays=0&postorder=asc&highlight=%E1%E8%EE%E4%E8%E7%E5%EB&start=20
....малко челен опит:
цени на горивата в Мюнхен вчера Пуснато на: Чет Дек 15, 2005 11:47 am
ДГ - 1.10Е
Н95 - 1.25Е
Н98 - 1,31Е
БД - 0,75Е /но се предлага на малко места/....
при нафта 2 лева...биодизел на 1.53 крайна цена без да си капеш по бумбетата на обувките...,околу 25% по ефтин при положение че не е Б100 ,при положение че на германците по им вярвам откъм качество...в такова съотношение при цена 1.77 на нафта Б20 трябва да е 1.32 на бензиностанцийте с поне 16% ддс...а Б100 -вече идея си нямам колко трябва да бъде...
нашите фирми пак го подкарват по български,,как може темпо да предлагат Б100 като не отговаря на изискванията на нито един авто производител...за мен е престъпление..не очакват в софия да зареждат трактори предполагам??
за сега ако не намерим изгодни оферти мисля да оставя пройзводителите да се осъзнават...
в момента сметката ни излиза единствено ако караме с б100,купено от гаражна търговия ,предполагам без ддс ,което никъде не намерих да се използва за автообили, а всички наши производители рекламират че много европейско и добре за колата...общото е че в каквато и да е пропорция се води биодизел и колата ми за сега върви перфектно...още съм с 30кила био плус 5-6 кила нафта от резервата в резервоара като съотношение...нещо като Б80
на всякъде рекламират колко е ползвано в европа,но там не е Б100 и разликата в цената е по драстична...
намерих още една тема като нашата :
http://forum1.offroad-bulgaria.com/view ... &start=180
има и друга тема в която един предлага....но ми направи впечатление и друго:http://forum1.offroad-bulgaria.com/viewtopic.php?t=2469&postdays=0&postorder=asc&highlight=%E1%E8%EE%E4%E8%E7%E5%EB&start=20
....малко челен опит:
цени на горивата в Мюнхен вчера Пуснато на: Чет Дек 15, 2005 11:47 am
ДГ - 1.10Е
Н95 - 1.25Е
Н98 - 1,31Е
БД - 0,75Е /но се предлага на малко места/....
при нафта 2 лева...биодизел на 1.53 крайна цена без да си капеш по бумбетата на обувките...,околу 25% по ефтин при положение че не е Б100 ,при положение че на германците по им вярвам откъм качество...в такова съотношение при цена 1.77 на нафта Б20 трябва да е 1.32 на бензиностанцийте с поне 16% ддс...а Б100 -вече идея си нямам колко трябва да бъде...
нашите фирми пак го подкарват по български,,как може темпо да предлагат Б100 като не отговаря на изискванията на нито един авто производител...за мен е престъпление..не очакват в софия да зареждат трактори предполагам??
за сега ако не намерим изгодни оферти мисля да оставя пройзводителите да се осъзнават...
в момента сметката ни излиза единствено ако караме с б100,купено от гаражна търговия ,предполагам без ддс ,което никъде не намерих да се използва за автообили, а всички наши производители рекламират че много европейско и добре за колата...общото е че в каквато и да е пропорция се води биодизел и колата ми за сега върви перфектно...още съм с 30кила био плус 5-6 кила нафта от резервата в резервоара като съотношение...нещо като Б80
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз днес сипах 12 литра биодизел от Темпо на цена 1.67 лева.Имах около 5 литра в резервоара нафтица. Сложих си и от мойта добавка - тя е за нафта, ама ... сложих. И си върви. Май една идея по - малко от колкото с нафта. Двигателя май наистина е по - тих. Но при условие, че нафтата на Лукойл е 1.74 лева, малко не виждам смисъл. Ако това с горивните филтри е вярно, и тряба да се сменят по често, то смисъла се губи. При среден разход 6/100, далаверата на 10 000 км е 42 лева. Ако смениш два, вместо един горивен филтър, и остават 22 лева далавера на 10 000 км. Май няма много смисъл според мен!? 

Върни се в “Дизелови агрегати”