Колата е Б5.5 2004г автоматик типтроник. Днес питах в сервиза на VW Пловдив и ми казаха кам 670лв всичко...
Въпроса ми е разумна ли е цената защото ми е за парви пат
цена за смяна на масло на автоматик
- DimitarBT
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: 2E
- Контакти:
Re: цена за смяна на масло на автоматик
да ти кажа...цената е нормална.някаде из форума четох че доста масло събирало...и цената на тази услуга е от порядъка 500-650 кинта
За моя Б5 2000г авт.+типтроник ми дадоха цена около 300лв...
Тези цени за които казваш ми се струват завишени.
На приятел за А4 2004 Мултитроник му взеха около 600лв..
Тези цени за които казваш ми се струват завишени.
На приятел за А4 2004 Мултитроник му взеха около 600лв..
- sasho_mf
- Автомобил: Toyota Corolla Verso
- Двигател:
maximn написа:Колата е Б5.5 2004г автоматик типтроник. Днес питах в сервиза на VW Пловдив и ми казаха кам 670лв всичко...
Въпроса ми е разумна ли е цената защото ми е за парви пат
Според мен е повече от ясно че там със сигурност ще ядеш дървото.Цената ми се вижда поне двойно завишена.
viewtopic.php?f=6&t=137920&view=next
В Ауто + цената е 36 лв за литър...зависи от двигателя на пасата,но за 2.5 тди при непълна смяна ти тряб- ват около 6 литра(цялото количество е 10 л.).Цената в сервиза е висока,защото...абе вие се сещате защо.Аз си го смених сам за 6х37 + около 50 лв гарнитура и филтър.Е,малко изцапах тук-там с масло,но стана и без
сервиз(на мен в сервиз на VW ми искаха около 800 лв.)
сервиз(на мен в сервиз на VW ми искаха около 800 лв.)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси на всички които писаха, ще поомуваме още няколко дни и през това време ще поразпитам тогава и на други места...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пак питане:
а ако отида другаде някой знаели какво е маслото за този модел автоматик, защото срещнах някаде във форума че на един колега са му сложили не това което е за колата и после да нямам проблеми. Не че е задалжително да ме излайе някой но нали знаете човек винаги трябва да си има едно на ум
модела е passat 2004, 1.9tdi, 130k, ск.кутия е типтрони незнам дали ви трябва още инфо
А от VW сревиза ми казаха че освен масло със всичките консумативи като филтри и т.н. ми казаха че трябва да се смени и масло(дифернциал наи-вероятно) дано сам запомнил правилно...та цената която ми дадаха е общо и с това
Хайде лека на всички
а ако отида другаде някой знаели какво е маслото за този модел автоматик, защото срещнах някаде във форума че на един колега са му сложили не това което е за колата и после да нямам проблеми. Не че е задалжително да ме излайе някой но нали знаете човек винаги трябва да си има едно на ум
модела е passat 2004, 1.9tdi, 130k, ск.кутия е типтрони незнам дали ви трябва още инфо
А от VW сревиза ми казаха че освен масло със всичките консумативи като филтри и т.н. ми казаха че трябва да се смени и масло(дифернциал наи-вероятно) дано сам запомнил правилно...та цената която ми дадаха е общо и с това
Хайде лека на всички

Колега аз съм с ДСГ. Смяната на маслото ми консумира 5-6литра тъй като не всичко може да се източи. Маслото е пълна синтетика за скорости и го взех от фолксваген за по 40-тина лева литъра от Сакарауто, а ми го смениха в Джемини за 50лв. Там ми "прибраха" един литър тъй като източиха 4,5литра.
-
- Автомобил:
- Двигател:
благодаря ти за мнението...,а ето това е най-дразнещото, когато започнат да се правят на тарикати на дребно и си мислят че са извартели голяма далавера стават смешни, но...
- IIvanov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Абе,какви са тия цени,за които ти говорят!!!Тез хора си правят наистина ташак!Аз също съм типтроник и съм 2.5 и преди година и половина като сменях масло+филтър+гарнитура+работа ми излезе 240 лв!Стига са те мятали по върбите!Разбери какво ти е маслото,намери познат,който да ти го продаде с отстъпка и отиди някъде,за да ти го смянят само 

С оригинално масло VW пълна синтетика около 38 лв/л. (моят Типтроник 2000г. събра точно 5 литра)
Нов оригинален филтър с гарнитура + работа ми взеха 300лв. в София на ул.Козлодуй.
600лв. е просто двойно!!!
А пък при http://automatickoko.com/ мисля, че ще ти излезе още по-евтино. Маслото е друго, но хората казаха, че го слагат и на 7G_Tronic-и и било OK. А за този сервиз наистина мога да кажа, че разбират какво правят.
Поздрави
Нов оригинален филтър с гарнитура + работа ми взеха 300лв. в София на ул.Козлодуй.
600лв. е просто двойно!!!
А пък при http://automatickoko.com/ мисля, че ще ти излезе още по-евтино. Маслото е друго, но хората казаха, че го слагат и на 7G_Tronic-и и било OK. А за този сервиз наистина мога да кажа, че разбират какво правят.
Поздрави
-
- Автомобил:
- Двигател:
А има ли някой на който да му е сменяно цялото количество 10-11 литра? На моя Б 5.5 също му смениха 6л. и ми взеха 300лв.
Цялото количество може да се смени, само като се разглоби кутията или поне да се свали според мен.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Вече е сменено в сервиз на Castrol в Пловдив и ми взеха:
масло Castol transmax-z и хвана 5.5л (41лв 1л), гарнитура и филтър 35лв и работа 50лв. Майсторчето е супер,работи много чисто и внимателно. Се си мисля че както писа IIvanov в сервиза на VW яко ни мятат по върбите с цените
къде са 325лв каде са 670лв...и за жените ще остане малко та и те да не се сардят:))) че само колите си гледаме...
масло Castol transmax-z и хвана 5.5л (41лв 1л), гарнитура и филтър 35лв и работа 50лв. Майсторчето е супер,работи много чисто и внимателно. Се си мисля че както писа IIvanov в сервиза на VW яко ни мятат по върбите с цените
къде са 325лв каде са 670лв...и за жените ще остане малко та и те да не се сардят:))) че само колите си гледаме...
-
- Автомобил:
- Двигател:
maximn написа:Вече е сменено в сервиз на Castrol в Пловдив и ми взеха:
Нормално, в оторизираните сервизи за труда дерат яко, по европейски стандарт го калкулират на човекочасове. Друг е въпроса, че могат да преценят че смяната на масло им излиза n- броя човекочасове