Имам проблем с ABS
-
- Автомобил:
- Двигател:
Имам проблем с ABS
Здравейте на всички,днес се логнах и дано правилно си задам въпроса!Имам проблем с ABS,преди година когато купих колата всичко беше ОК!!!В един момент започна да ми свети на дисплея,че имам проблем ,както и да свети лампата на таблото за ABS!!!Веднага отидох на по-мръсен път(да подчертая,че тогава живеех във Франция)и пробвах спирачките,но ABS-a не работеше,след това и до сега когато е много студено започва да работи,но позатопли ли се,пак същия проблем!В сервизите ме убеждават че няма проблем,но според мен има,а и предполагам и според вас!Модела на Пасата е 1800 ,20 клапана-турбо,бензин,150 к.,1997-ма произведен!
Re: Имам проблем с ABS
Отвори всички датчици и на четирите колела и напръскай буксите с контактен спрей ; после я закачи на компютър да видиш какво ще покаже ;
- kirhadj
- Автомобил:
- Двигател:
Прекъсната е масата на компа на ABS-а. Това им е бола на тези системи, но нищо не пречи да направиш профилактика на куплунзите на датчиците . Където влизат кабелите на датчиците в купето на автомобила има гумени тапи. Издърпваш ги внимателно и веднага зад тях са буксите (това за предните). Под задната седалка са другите две. С времето, от влагата се окисляват (най вече предните).
Успех
Успех
- angelov.id
- Автомобил: turan
- Двигател: dizel 2007
И аз имам същия проблем когато е студено работи като се постопли неработи. Но установих,че когато колата е с предницата напред по някои баир ако лампата е светела, загасям колата и пак паля и лампата угася.Ако е с предницата надолу лампата светва.
Един ден по време на движение ми светна отново и аз пробвах опънах ръчната включих на задна лашнах два пъти угасих и отново запалих лампата си угасна
Според мен проблема е в кантара, но още съм в процес на раследване на проблема

Един ден по време на движение ми светна отново и аз пробвах опънах ръчната включих на задна лашнах два пъти угасих и отново запалих лампата си угасна

Според мен проблема е в кантара, но още съм в процес на раследване на проблема
И на мен ми прави проблем ABS-a. Като подам на контакт светват всички индикатори, компютъра си прави там проверката и угасват лапмите. Но в момента в който запаля, се чува звуков сигнал и на таблото се изписва STOP за около секунда придружено със светване на индикатора за ABS. След това си изгасва индикатора, надписа се маха и колата си върви без проблеми, ABS-a работи. Никъде не можаха да ми кажат как да се махне това предупреждение, в сервиза на VW казаха че е от спирачната течност, смених я - проблема остана.
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега закачи я на VAG COMA да видиш за какво става дума но почти сам сигорен че можеби става дума за температурно претоварване от това каквото обясняваш