! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !
Re: ! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !
Колега с голф 3, РВ 1204 идващ от обеля. На светофара на търговския център на люлин при налични три ленти (две на направо и дясно и една за на ляво с отделна секция на светофара) прави ляв завой от ДЯСНАТА на Червено. Явно е бързал 

- Re5Pec7
- Автомобил: Passat B5 V6
- Двигател: AQD
Току що се прибирам от работа и на кръстовището на бул. Сливница и бул. Христо Смирненски ще правя ляв завой(към Мол Варна), като идвам откъм техникумите. Аз и едно такси чакаме да светне секцията за наляво; светва; тръгваме, таксито се изнася и аз след него съм на половината на кръстовището и гледам едно БМВ идва срещу мене, но не намаля, давам аз газ, той завива в дясно, поднася се и влиза в насрещното ... добре че нямаше коли там. А с мен се размина ,.... абе и аз незнам как се разминахме. Щеше да ме отнесе като едното нищо ...
За 2 години активен шофьор това ми е първата такава ситуация (на ръба) и чувството не го пожелавам на никой ...

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Тия дни опсувах здраво няколко рейса в студентски. Явно спирките там са за красота, защото не отбиват в тях, ами спират директно на платното и всички отзад ги чакат... За съжаление катаджиите не спират тях, а разни балами без фарове и с леко превишена скорост.
- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
идин спрял на Позитано и Зайчар, то е малко кръстовищенце до Двореца на децата, ама спрял в едната лента и няма как да се разминат две коли. При положение, че е Т-образно к-ще. Изравнявам се с него и му свиркам, оня се обръща и обръщайки се парче баница му пада от устата в скута и ми вика "кФо"
а аз и колегата от среща се съсипахме от маневри докато се завъртиме некак си да се разминеме...Дано фане хепатит от тва парче дето го изпусна 

Тъй и тъй гледам, че тази тема е едно своеобразно кошче за душевни отпадъци, та реших и аз да си излея мъката.
Сутринта влизам в паркинга на Лиляна Димитрова (до паметника Левски), сбутах някак голфи, като според мен имаше достатъчно място да мине кола до него. Тъкмо гася двигателя и идва при мен някаква темпераментна дама, която започва да ми крещи, че нямала как да обърне и моята кола й пречела. Съгласих се с нея и преместих колата на друго място.
3 минути по-късно минавам оттам пеша и виждам, че тя спряла по диагонал на пътя, съответно вече никой не може нито да влезе, нито да излезе от паркинга. Последва закономерно и мини-задръстване.
Надявам се подобно поведение да не се приписва на пола на водачите на МПС, а на умствения им капацитет.
Сутринта влизам в паркинга на Лиляна Димитрова (до паметника Левски), сбутах някак голфи, като според мен имаше достатъчно място да мине кола до него. Тъкмо гася двигателя и идва при мен някаква темпераментна дама, която започва да ми крещи, че нямала как да обърне и моята кола й пречела. Съгласих се с нея и преместих колата на друго място.
3 минути по-късно минавам оттам пеша и виждам, че тя спряла по диагонал на пътя, съответно вече никой не може нито да влезе, нито да излезе от паркинга. Последва закономерно и мини-задръстване.
Надявам се подобно поведение да не се приписва на пола на водачите на МПС, а на умствения им капацитет.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Милата написа:Надявам се подобно поведение да не се приписва на пола на водачите на МПС, а на умствения им капацитет.

- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
то не е много случка на пътя, но реших да се възмотя тук, вместо да отварям нова тема..
отидох за 2ч на гости и някой идиот да реши, че паркинга е негов и да ми отвие винтила.. едва се добрах до OMV.. бахти селенията, бахти хората..
отидох за 2ч на гости и някой идиот да реши, че паркинга е негов и да ми отвие винтила.. едва се добрах до OMV.. бахти селенията, бахти хората..
-
- Автомобил:
- Двигател:
JaDaWiN написа:Време е да се запиша и аз тук... Тъкмо тези дни си мислех за слагане на чип и отговорът сам дойде - твърдо не.Аз с 90 коня щях да се пребия, пък какво остава за повече. Ето я и случката: карам си аз по Борис и на 1 светофар 1 Ягуар отдясно спира до мен (и двамата сме първи коли). Светва зелено и аз си викам "айде малко да продухаме турбината"
и газ (и Ягуарът потегли подобаващо) и като изцедих втора и забелязах, че 1 Ауди в далечината пред мен е спряло... Да де, ама Ягуара беше половин капак пред мен и не можех да мина вдясно и набих спирачки, но почнах да се хлъзгам по паветата. Все пак спрях на метър - два зад аудито, но можеше и да не спра ... Изводът: ограничението в градски условия не е ей така поставено...Спазвайте го, колеги! Аз, като млад шофьор, си взимам поука от грешките си и ще гледам да не правя повече селянии... От друга страна на това Ауди не му беше там мястото, защото явно или искаше да влезе в някоя пресечка вляво, или искаше да прави обратен завой. И за двете не му е мястото там. Естествено, това по никакъв начин не ме извинява, защото улиците не са място за състезания. Така че най-добре никакви чипове - ще си сложа едни колонки, най-много и едно готино воланче, пък като се науча да карам и тогава други работи.
Връщане на скорост , ала бала , некви такива работи , руски АБС и не мога да разбера къв е тоя навик да се набиват резки спирачки ...! Ей от няколкото месеца имам книжка и със задни летни гуми на сняг спирам така както спирам и лятото на сух път +1/2м разлика ( зависи и от скоростта де ). То тва че имаш АБС не означава че не може да блокира . Лигава работа. Изнежихме се с тея модерни автовози.
http://www.dnes.bg/crime/2010/02/23/14- ... teka.86646
Да се чуди човек къде е тръгнал тоя гойо на 14 кола да кара. Как е взел ключовете, как я е изкарал, как е стигнал до там да отнесе две коли и двама пешеходеца насред улицата. На тоя баща му директно в затвора, а той самия в поправ дом.
Да се чуди човек къде е тръгнал тоя гойо на 14 кола да кара. Как е взел ключовете, как я е изкарал, как е стигнал до там да отнесе две коли и двама пешеходеца насред улицата. На тоя баща му директно в затвора, а той самия в поправ дом.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Внимавайте много по пътя Попово - Стражица - първия разклон за Стражица на главен път София - Варна. В този участък се движат ГАЗ-ки (виетнамки), преправени да возят дървен материал. Нямат абсолютно никакви обозначителни знаци отзад, нито каквито и да е светлини. Да, липсват изобщо стопове!
Днес имаше гъста мъгла и се виждат в последния момент.

Имам да споделя 2 рискови случки едната е като отивах към сл бряг лятото и един които го теглеха сиг 5 мин чакаш да се отвори коридор да го изпреваря и от толкова нерви като доиде време забравих да дам мигач и без да се огледам и на секудната чувам клаксон и добре човека имаше добри рефлекси...
2рата случка е в града в една уличка без предимство ще правя ляв завои но нямам никаква видимост заради 1 казан и дървета и спряли автомобили и уж по бързо да се изнеса гледам някъв засилен направо в/у мен идва и тои като ме видя реши да ме заобеколи но аз каот рефлекс да дадох газ и направо отсрещната пресечка добре че човека реагира бързо и мина зад мен... накосъм се разминахме.... пак аз съм виновен но ...
послепис. много ме развеселявате с тази тема макарче че повечето неща не са за смях...
2рата случка е в града в една уличка без предимство ще правя ляв завои но нямам никаква видимост заради 1 казан и дървета и спряли автомобили и уж по бързо да се изнеса гледам някъв засилен направо в/у мен идва и тои като ме видя реши да ме заобеколи но аз каот рефлекс да дадох газ и направо отсрещната пресечка добре че човека реагира бързо и мина зад мен... накосъм се разминахме.... пак аз съм виновен но ...
послепис. много ме развеселявате с тази тема макарче че повечето неща не са за смях...

То моето вече не е човешко, карам си колата грубо сметнато 20 пъти по 10 километра месечно, еми нормално ли за тези 200 километра да срещна поне 10 пъти някой недорасъл Идиот. За пореден път току що ми се случи да ме засече един псевдо гъзар с пловдивска регистрация, който явно реши че му е под нивото да е втора кола на светофар в Ямбол, и реши да завие надясно от средната лента, ама що трябваше да ме качи на тротоара, добре че там е скосен за да се качват колички!
- arrougance
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ivo_555 написа:То моето вече не е човешко, карам си колата грубо сметнато 20 пъти по 10 километра месечно, еми нормално ли за тези 200 километра да срещна поне 10 пъти някой недорасъл Идиот. За пореден път току що ми се случи да ме засече един псевдо гъзар с пловдивска регистрация, който явно реши че му е под нивото да е втора кола на светофар в Ямбол, и реши да завие надясно от средната лента, ама що трябваше да ме качи на тротоара, добре че там е скосен за да се качват колички!
Това е така нареченият Пловдивски завой, друг път не се учудвай толкова

Само да не нацели някой комбайнер който е ходил да си взима ключ номер 62 от гаража, и да му ремонтира главата с него!