обтяжна ролка за Поло 1.9д с присаден климатик

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
yotov_uktc
Автомобил:
Двигател:

обтяжна ролка за Поло 1.9д с присаден климатик

Мнениеот yotov_uktc » Пон 22 фев 2010 21:41

колеги, здравейте..
днес ходих да ми оправят климатика,че прееб.х компресора на един бордюр, взех си обтяжна ролка по каталог да ми я сменят(понеже се прецака и свири)обаче казаха че не ставала(не била същата)..човека от магазина ми е приятел и каза че тази дават по каталог..иначе тряя да я види за да се опита да намери същата ма без нея както се сещате не мога да карам...моля Ви помогнете и дайте съвет каква ролка да търся(от каква кола,модел,размер..нещо..) и ориентировъчна цена...мерси предварително...

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Re: обтяжна ролка за Поло 1.9д с присаден климатик

Мнениеот Bobi_S13 » Вто 23 фев 2010 13:52

а старата къде е? тази която е била на колата

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Вто 23 фев 2010 15:52

В личното съобщение, което в последствие пратих на колегата, след поста му, изразих позицията си по въпроса :wink:

Последна промяна от apa6o на Вто 23 фев 2010 19:17, променено общо 2 пъти.

yotov_uktc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yotov_uktc » Вто 23 фев 2010 16:24

колега а6аро, ако знаех размерите на ролката щях ли да питам за подробнасти или освен да я сваля да я снимам и пак да я сложа а :banghead: обтяжната ролка си е на колата, просто по каталог дават друга..този факт ми пречи да си взема правилната и като се прибера събота и неделя да я сменя...поради факта че съм на работа през седмицата а събота и неделя нищо не работи,няма кога да я сваля и да мина със старата по магазините!!!
колата е Поло 1,9д AEF двигател,сглобена в Испания края на 96-та година,компресора е присаждан някаде в Италия от фирма Diavia,марката му е Sanden SD7B10 модел 7181,заради което ремъка е с дължина 1530мм...дали е достатъчна информацията за специалиста с предното мнение.. :?:

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist

Мнениеот Bobi_S13 » Вто 23 фев 2010 17:41

колега, като се прибереш фани що годе размерите на ролката с шублера и драсни да видя кво мога да измисля. Просто на присадките не се знае каква ролка са сложили, по данни от климатика нищо неможе да се направи

yotov_uktc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yotov_uktc » Вто 23 фев 2010 20:43

208933.png
това е което аз изкопах...доста прилича на това което успях да видя и пипна по мойта...нямам шублер за съжаление,а и да имам няма да влезе(за широчина става вътрос)..за диаметър може да се пъхне ма пак-нямам шублер :D в краен случай един приятел обеща да вземе няколко модела и който стане слагаме,които не ще може да ги върне,което в случая ме устройва...ако все пак знаете дали е като тази на снимката(или поне подобна) пишете..не вярвам да има повече от 2-3 опции за ролка...мерси предварително...

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist

Мнениеот Bobi_S13 » Сря 24 фев 2010 13:15

колега пре спокойно можеш да сложиш оригиналната на VW която е на 26мм ширина, и двете търкалят 6канален ремък. Тази която си сложил има 2мм които не се търкат от ремъка, съответно, като сложиш на 26мм ремъка ще е точен.
ето това е номера на бреда - дай този номер на твоя приятел и да ти дава тая ролка, да я слагаш без да го мислиш - 3109/1480P

stmaxov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stmaxov » Сря 24 фев 2010 17:36

Здрл колеги, аз имам същото поло с присаден климатик в Италия. Сега по въпроса за ролката моята е същата която колегата е показал на снимката. Аз не сменям ролката а само лагерчето. защото ролката е м/у 90 и 100лв. а лагерчето е м/у 5 и 8лв. така процедирам вече 3 пъти. ЕТО ти номера на лагера. №6203 Успех.

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist

Мнениеот Bobi_S13 » Сря 24 фев 2010 22:30

сори ама ква е тая златна ролка, я ми дай фирмата производител на тая ролка за 100лв?

yotov_uktc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yotov_uktc » Чет 25 фев 2010 0:19

ми първо-действително лагера на ролката изглежда подлежи на смяна,но доколкото загледах повърхността и се е поизносила и е станала грапава(споменавам че не смених единствено тази ролка като взех колата понеже не беше за смяна)...
второ относно цената...да, има такива цени..само като знам че нов съединител е 1000лв а нов компресор е 700лв..от сайта от който извадих снимката на ролката беше нещо от сорта на 75лв..
колеги :bowdown за мненията(компетентни и на място)... :beer

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”