странно слабо свирене
-
- Автомобил:
- Двигател:
странно слабо свирене
здравейте колеги.Тази сутрин след като запалих голфчето 1.9 тди пд 116 к, направи ми впечатление, че се чу някакво едва доловимо свирене. предполагам, че е от турбото, защото и друг път съм го чувал.По рано, няколко минути,след като колата поработеше свиренето изчезваше.Днес обаче, въпреки, че загря до 90гр.свиренето съвсем слабо се чуваше.Направих няколко опита, при които угасях двигателя и след това го запалвах. При угасянето се чуваше едно слабо фиуууу. От какво може да е. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: странно слабо свирене
мисля си това да не е от ниските температури
-
- Автомобил:
- Двигател:
Предполагам, че от термоклапана на нафтоият филтър Когото нафта е студена тя се върти през филтъра и ако има въздух се чува свистене След като горивото загрее, термоклапана отваря и го връща към резервоара и шума спира
аз също забелазах подобен шум при мене и след множество консултации с майстори стигнах до това предположение
аз също забелазах подобен шум при мене и след множество консултации с майстори стигнах до това предположение
-
- Автомобил:
- Двигател:
свири турбото
вчера споделих с вас, че се чува слабо свирене, когато работи двигателят. днес като запалих свиренето беше още по- силно.чуваше се от турбото.да не би да си отива или това е от студеното време.колата е голф 1.9 тди 116 к.с пд
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Re: свири турбото
Ама колега ти хубаво си споделил ама като искаш да споделиш още нещо пиши си във предишната тема .Нестава да пускаш тема за всяко ново мнение
- murkata
- Автомобил:
- Двигател:
H75 може да провериш
-
- Автомобил:
- Двигател:
днес по същият начин се чуваше това свирене. и да уточня се повишава с увеличаване на оборотите. иначе колата си върви нормално.
И при мен в студовете се появи такова свирукане, което се мени пропорционално на оборотите. Почва да се долавя към 1500-1600об., но си мисля че е от студа.
Карам си и не ми пука пък ако има нещо да се чупи ще се счупи.
То е хубаво човек да се грижи за колата си, но не чак да ѝ робува. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Прегледай си ауспуха след турбината до катализатора, а също
така и гъвката връка вероятно е спукана.
така и гъвката връка вероятно е спукана.
- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
И моето турбо от как стана студено започна да се чува повече,но не както си е обичайното съскане,а като съм вътре в колата се чува едно''вииууууу''което преди го нямаше.И сега си набивам атаки дали не ми заминава турбото или е от студеното или пък от чипа сложен преди няколко месеца
Иначе няма проблем с вървенето...

- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
Как сте от към катализатори?
Да не свирука случайно на тези без катализатори.

Да не свирука случайно на тези без катализатори.

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Dorian написа:И моето турбо от как стана студено започна да се чува повече,но не както си е обичайното съскане,а като съм вътре в колата се чува едно''вииууууу''което преди го нямаше.И сега си набивам атаки дали не ми заминава турбото или е от студеното или пък от чипа сложен преди няколко месецаИначе няма проблем с вървенето...
То по принцип турбото не съска /освен ако няма пробив по маркучите/ ами точно си вие както си написал "виуууу"

-
- Автомобил:
- Двигател:
говорих с майстора при който обикновено ходя.той изрази съмнение че свиренето наподобяващо виуууууу е от турбото.лично на мен ми правивпечатление че се чува повече, когато стоиш странично на автомобила.мисля си обаче, че трябва да се проверят друите по елементарни работи, от които би могло да зависи.някой ако се е сблъсквал с проблема моля да помага.особено когато е студена съм като линейка 

- Kung_Fu_Panda
- Автомобил:
- Двигател:
тоя звук започна да се чува при мен след като махнах катализатора, на студен мотор
-
- Автомобил:
- Двигател:
аз не съм махал катализатора.просто звука се промени без да се пипа нищо по колата.не знам дали ще покаже нещо ако се закачи на ваг-ком
Върни се в “Дизелови агрегати”