Тръгна кампания за чиста България. Замислете се !!!

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
feb
Автомобил:
Двигател:

Re: Тръгна кампания за чиста България. Замислете се !!!

Мнениеот feb » Чет 06 апр 2006 8:53

Тръгна кампания за чиста България. Замислете се !!!

Замислил съм се отдавна!
И хвърлям боклуците си, където трябва!
Не ми е нужна някаква кампания за да го правя!
А само с мислене определено не става!

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Съб 08 апр 2006 10:12

Peugeot сади малки дръвчета
08 Април 2006, 08:41 / Speed Press
Френската компания Peugeot реши да се насочи и към други дейности, които могат да намалят вредното въздействие на емисиите от автомобилите.
През 1999 г. стартира проект в Бразилия, в рамките на който са засадени 2 млн. дървета. Сега, през 2006 г., младите дървета са готови да изпълнят задачата си. Целта на проекта е да бъде създадена зона, която да абсорбира повече въглерод за определен период от време. По този начин ще бъде редуцирано, макар и в малка степен, глобалното затопляне. Автомобилният производител е калкулирал количеството на СО2, което отделя всеки един автомобил в района, след което е засадил точният еквивалент дървета в т. нар. въглеродна шахта, за да балансира кръга. От 1999 г. са произведени 15 000 тона въглерод, което е еквивалент на 55 тона СО2. Peugeot се стреми да намали CO2 в автомобилите си чрез използването на HDI технологията в дизеловите двигатели, която отделя с 20% по-малко вредни емисии от конвенционалните системи.

:roll: :wink:

Потребителски аватар
DEKSTAR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DEKSTAR » Съб 08 апр 2006 10:15

CellNet ™ написа:Peugeot сади малки дръвчета
08 Април 2006, 08:41 / Speed Press
Френската компания Peugeot реши да се насочи и към други дейности, които могат да намалят вредното въздействие на емисиите от автомобилите.
През 1999 г. стартира проект в Бразилия, в рамките на който са засадени 2 млн. дървета. Сега, през 2006 г., младите дървета са готови да изпълнят задачата си. Целта на проекта е да бъде създадена зона, която да абсорбира повече въглерод за определен период от време. По този начин ще бъде редуцирано, макар и в малка степен, глобалното затопляне. Автомобилният производител е калкулирал количеството на СО2, което отделя всеки един автомобил в района, след което е засадил точният еквивалент дървета в т. нар. въглеродна шахта, за да балансира кръга. От 1999 г. са произведени 15 000 тона въглерод, което е еквивалент на 55 тона СО2. Peugeot се стреми да намали CO2 в автомобилите си чрез използването на HDI технологията в дизеловите двигатели, която отделя с 20% по-малко вредни емисии от конвенционалните системи.

:applause: :kef:

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Сря 12 апр 2006 17:09

:arrow:

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Сря 12 апр 2006 17:14

Aз лично никога не хвърлям където ми падне, винаги си събирам/изхвърлям боклуците в кофите за боклук. Случвало ми се е да мъкна хартийка в джоба цял ден, докато не намеря кошче (примерно като ходя на планина или сред природата).

Потребителски аватар
vesellin
Автомобил: Mitsubishi ASX
Двигател: 4N14
Контакти:

Мнениеот vesellin » Сря 12 апр 2006 21:47

ACCELERATOR написа:Aз лично никога не хвърлям където ми падне, винаги си събирам/изхвърлям боклуците в кофите за боклук. Случвало ми се е да мъкна хартийка в джоба цял ден, докато не намеря кошче (примерно като ходя на планина или сред природата).

Същия съм и аз. Но аз същото правя и в колата, имам наилонови торбички и когато съм на път събирам боклуците в тях. Много мразя като видя някои да си хвърлят отпадъците през прозорците :twisted: :twisted: :twisted: побеснявам направо. Дори и фасовете си изхвърлят демонстративно.

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Сря 12 апр 2006 23:24

vesellin написа:...

трябва да помисля за идеята с торбичките :lol:
По принцип хвърлям хартийките отзад зад седалките, и като се насъберат, ги хвърлям :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
keksa
Автомобил: Golf VI
Двигател: CAXA
Контакти:

Мнениеот keksa » Чет 13 апр 2006 0:59

не е нужно да ги хварляш зад седалките. според мен най- удачното място за боклуци в колата е дясната стелка- поне 2-3 пъти дневно се налага спирането до кофа за боклук, така че излишните не6та се изхварлят там вместо на улицата... бравос на cell net :hahhihi:

Потребителски аватар
веско
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот веско » Чет 13 апр 2006 7:44

Браво, колеги !!! :applause: :applause: Много съм насърчен когато чета горните мнения. Като вървя из милата ни родина ( :wink: ) понякога оставам с впечатление, че само аз си пазя понякога боклуци в джоба по няколко дена само и само да не ги изхвърля където не трябва. (Не че няма толкова къде, но се е случвало да ги забравям.) Все си мисля, че няма как да се оправи деградиралия национален манталитет, но знае ли човек - докато ни има, има и надежда. Правете деца и ги учете да не мърсят и така ще завладеем България, както албанците завладяха Косово. :seeex :patriot :oops:

BatGoro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BatGoro » Пет 14 апр 2006 20:32

М-да, то си е възпитание. В мойта кола редовно има разни обелки от вафли и др. такива, обаче си киснат там и ги хвърлям когато има удобен момент и контейнер. Полудявам когато гледам да си хвърлят хартии, пласмаси и дори шишета от колите. :(
Фасове не коментирам, като непушач са ми съвсем неприятни :(.
И аз си мъкна хартийките из дрехите, ама сме малко тези хора ...

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Вто 18 апр 2006 13:26

Потребителски аватар
alien1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alien1 » Вто 18 апр 2006 16:42

Както сте писали по-горе колеги, всичко е въпрос на възпитание и култура. Много ме дразнят например хората, които ги е страх да си изцапат пепелника в колата и фасове, хартийки и т.н. всичко директно през прозореца. :x
Като видя някой такъв по светофарите направо ми иде да сляза от колата и да му нашокам яко ряпата. Вътре в колата блясък и чистота, нощо че навънка гази в лайна до колене... :rocketwhore

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Чет 04 май 2006 16:17

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 04 май 2006 18:05

Какво да ви кажа. Аз съм също на мнение, че е въпрос на възпитание и култура. Но където те липсват, става въпрос на наказания и глоби. Пример - поради високите разходи за почистване на общината във Франкфурт в Германия през 2002 година увеличиха драстично глобите - за хвърлен фас - 50 евро. За биологични отпадъци - 70 евро. За непочистени изпражнения от домашни животни - 150 евро! В следствие на това за една година разходите на общината са намелели с над 35 %. :applause:
А пък нашего брата ... бях в Италия 2004г. и единствения боклук, който видях хвърлен на земята, беше от ... минерална вода "Горна баня"!!! Направо :smackbum
Естествено "европейците" не са по назад от нас. По магистралите във Франция видях да се изхвърля пепелник от прозореца на кола. Познайте какво се случи - след около пет километра го настихна магистрална полиция и го спряха. Не знам, ама май от някъде го бяха фотографирали :lupe !!!
Затова за тия дето нямат възпитание и не ценят природата и майката земя - само :smackbum

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”