Безцветен антифриз?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Re: Безцветен антифриз?

Мнениеот fox_vt » Чет 22 окт 2009 18:42

чакай чакай @greda как така няма спецификация значи не се препоръчва от VW за него ли?
@R@do ако говориш на мен смених го миналата година той си е такъв един жълтозелен ама изглегда добре :gruebel

Потребителски аватар
rocky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rocky » Чет 22 окт 2009 18:44

:да: просто ми стана интересно какъв е този антифриз и затова реших да споделя с вас.
п.с. с G12 червен антифриз съм вече :lock:

Последна промяна от rocky на Нед 14 мар 2010 19:49, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Чет 22 окт 2009 19:06

vaso18 написа:да не ми се смееш но си топни пръста в антифриза и го оближи антивриза е сладникъв че чак нагорчава аз така го познавам,опитай ще видиш
малко е налудничево но .....

А като даваш такива съвети знаеш ли че етиленгликола, от който се прави антифризът е доста отровен. :idea:

Последна промяна от vasstop на Чет 22 окт 2009 23:53, променено общо 1 път.
Причина: Погледни моето мнение на 2-а стр.

Потребителски аватар
Батко Махно
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Батко Махно » Нед 21 фев 2010 20:52

Коби е напълно прав :bowdown -антифризът е безцветен.Който иска да се убеди да отиде в Теоком-това е специализиран склад за химикали на Бистришкото шосе-и ако му предложат леко синеещ( ако изяви силно желание могаг да му го оцветят и много син-като за левскари ) и попита,ще му бъде отговорено,че нарочно се добавят различни видове оцветители.От години си купувам от там-особена разлика в цената няма-но е истински,проверил съм го на не една кола. Айде на всички :beer

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Вто 23 фев 2010 21:16

Преди време съм си купувал антифриз на Лики-Моли, готов за употреба в 5л туба от Била и беше безцветен, 100% съм сигурен. Антифриз на Мотул също съм виждал безцветен или много бледо оцветен.
Наистина го оцветяват, за да не се сбърка с вода, дори и една глътка само може да е фатална - до колкото знам след попадане в кръвта пречи на червените кръвни телца да се свързват с кислорода, т.е. може да доведе до задушаване! Противоотровата е концентриран алкохол/спирт веднага след поглъщане.

Потребителски аватар
DIY4ever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DIY4ever » Пон 22 мар 2010 15:42

Има безцветен антифриз! Зимата гледах еднo нововнесенo от Италия Поло, с напълно безцветен антифриз! Даже помислих че е вода, ама нямаше как да е вода (-15 беше тогава), а и на пипане беше леко мазен, както трябва да бъде антифриза. Явно има и такъв, поне в Италия. :-)

Допускам че е възможно някой сервизи да се снабдяват с неоцветен (вероятно е малко по-евтин заради спестения оцветител). Има логика, защото опасен е продаваният в бутилки, за които не се знае как ще се съхраняват, дали няма да попаднат в ръцете на дете и т.н., а в сервиза има контрол. Веднъж налят в колата не е опасен дори и безцветен - никой няма да седне да пие от казанчето. :-)

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 29 мар 2010 10:59

vasstop написа:
i.e.i написа:
Бързият написа:Безцветния антифриз се казва вода от чешмата .
!.. и замръзва при -23 градуса.
Мда, ако има пърцуца домошарка в него ;)

Удри едно малко и ще се разбере дали има ракиджос.

По темата: Антифриза е безцветен, като се оцветява допълнително. Прието е G12 да е розов (клонящо към червено).

Я и аз да питам: Карам с G12 и долях 1 литър син антифриз (тоя на Лукойл 4 литра за 15.95). Какво не съм съсипал? Какви може да са последствията и може ли така да се кара дълго?

Потребителски аватар
Schwepsi
Автомобил: Golf 4 GTI
Двигател: ARL 2003

Мнениеот Schwepsi » Вто 27 апр 2010 11:57

Barboukov написа:
vasstop написа:
i.e.i написа:
Бързият написа:Безцветния антифриз се казва вода от чешмата .
!.. и замръзва при -23 градуса.
Мда, ако има пърцуца домошарка в него ;)

Удри едно малко и ще се разбере дали има ракиджос.

По темата: Антифриза е безцветен, като се оцветява допълнително. Прието е G12 да е розов (клонящо към червено).

Я и аз да питам: Карам с G12 и долях 1 литър син антифриз (тоя на Лукойл 4 литра за 15.95). Какво не съм съсипал? Какви може да са последствията и може ли така да се кара дълго?

Синия се води агресовен към алуминия (от каквото е в голяма степен твоя двигател ) .Именно затова не го препоръчват

velizar987
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот velizar987 » Вто 27 апр 2010 22:37

.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”