Дръжка на жабката Б5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
plkochev
Автомобил:
Двигател:

Дръжка на жабката Б5

Мнениеот plkochev » Сря 24 фев 2010 20:30

Здравейте, дръжката за жабката ми се откачи от тези щифтове с червено на снимката. Обаче като я наложа сега и няма как да набутам тази щифтове в самата дръжка, няма място да бръкна с отверката. Та въпроса ми е дали има някакъв друг начин за монтаж?
24022010311.jpg

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Дръжка на жабката Б5

Мнениеот AmW » Сря 24 фев 2010 20:49

При мен се счупиха и ме избива на лудост като падне дръжката... :banghead: :banghead: :banghead:

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Сря 24 фев 2010 21:08

Трябват ви по два електрода и сте готови.Утре ще снимам че ако почна да обяснявам съм сигурен че няма да ме разберете.Мен не ме бива в обясненията не че проблема е във вас :mrgreen:

Потребителски аватар
plkochev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plkochev » Сря 24 фев 2010 21:33

Значи и при мен се счипиха държачите на щифтовете на дръжката ама с поксипол стана бетон. Ще чакам снимките колега KirilGeorgiev

Потребителски аватар
BigTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BigTo » Чет 25 фев 2010 11:58

По принцип жабката се разглобява. Първо се вади цялата жабка от болтовете и после се сваля капака. Капака е от две части, които фабрично са слепени. С малко повече сила се разлепват и от там има достъп до вътрешната част на бравичката на жабката. При мен после си ги залепих обратно и няма проблем, но това е като последна мярка за ремонт, ако може отвън да се свърши тая работа е по-добрия вариант.

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mili 75 » Чет 25 фев 2010 12:22

Значи аз как го реших този много гаден проблем след много нерви и опити да бръкна с някаква тънка отвертка.Залепих с поксипол към задните краища на осичките по една пружинка от запалка защото е достатъчно тънка. Дължината на пружинката се определя на място,запънах пружинката в края на отвора и след няколко опита, защото пружинките се гънат успях да вкарам осичките в дръжката, т.е.пружинките служат за да бутат осичките към дупките в дръжката когато нямаме достъп.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Чет 25 фев 2010 20:48

Отваряте капака на жабката и странично правите една дупка като гледате да е на нивото на улеите в който стоят оригиналните щифтчета.Може лесно да се премери с линия.След това взимате електрод или стоманена тел и я вкарвате от страни докато не премине през ушичките и не влезе в дупката на самата дръжка.После премервате до къде трябва да се отреже вадите режете и връщате обратно вече точно отрязаната тел-електрод.Ясно е че и от двете страни трябва да се направи.Телта-електрода е добре да стърчи 1-2 мм за да не падне вътре в капака.Мале как го обясних :oops: :oops:

Picture 175.jpg

Върни се в “Passat”