Проблеми с климатроника на Пасат В3
Проблеми с климатроника на Пасат В3
Преди няколко дена пуснах тема с питане, но се указа, че не била нещо по правилата. Вижте проблема е сериозен и това най-добре го разбират тези, които имат проблеми с тази техника. Ако беше лесно да се справи технически средно грамотен човек ОК, но уви съвсем не е така. За това потърсих помощ точно тук, в този форум, но някой решава, че съм пуснал неграмотна тема и АУТ. И все пак, ако има някой, който може да помогне с някакви указания за тази пущина т. нар. климатроник, моля помагайте!
- Snejoky
- R.I.P
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблеми с климатроника на Пасат В3
viewtopic.php?f=6&t=187472&hilit=%D0%9A%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%BA
А мислиш ли, че сега темата ти е грамотна? Според мен пак не е!
1.Тук няма врачки, които да отгатнат, точно за какъв пасат става въпрос.
2.Какъв ти е климатроника, саден или оригинален? Като толкова не разбираш, качи снимки поне!
3.Ваското1 ти е написал: "недопустимо е да си регистриран преди почти 2 години и досега да не си разбрал как се пуска тема и какво се гледа и какво се и не се прави!"Но ти вместо да седнеш и да прочетеш правилата,реши да пуснеш нова тема. Беше необходимо само да си оправиш заглавието, да е с малки букви.
viewforum.php?f=36
Мислиш ли, че по този начин печелиш уважение?
Ivalin написа: но някой решава, че съм пуснал неграмотна тема и АУТ.
А мислиш ли, че сега темата ти е грамотна? Според мен пак не е!
1.Тук няма врачки, които да отгатнат, точно за какъв пасат става въпрос.
2.Какъв ти е климатроника, саден или оригинален? Като толкова не разбираш, качи снимки поне!
3.Ваското1 ти е написал: "недопустимо е да си регистриран преди почти 2 години и досега да не си разбрал как се пуска тема и какво се гледа и какво се и не се прави!"Но ти вместо да седнеш и да прочетеш правилата,реши да пуснеш нова тема. Беше необходимо само да си оправиш заглавието, да е с малки букви.
viewforum.php?f=36
Мислиш ли, че по този начин печелиш уважение?
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Ами..аз се занимавам с климатроиници и с това си вадя хляба...гледам ти темата сега и питам...откъде да разбера аз какъв ти е проблема,каква ти е колата (дори месеца на производство има значене а ти не си споменал дори с какъв двигател си)? Съответно аз как да ти помогна?
Вземи напиши че караш еди каква си кола (и месеца на 1-ва регистрация),какъв ти е проблема,какво си опитал да направиш,какво е станало,ходил ли си някъде,не си ли,какво са ти казали...нещо,което да ми е полезно за да мога да ти помогна.От това,че си пуснал вече една тема и че са ти я заключили и т.н. аз не мога да извлека никаква информация за проблема ти и съответно не мога да ти помогна по никакъв начин.
Ако толкова не ти дават да си пуснеш темата
драсни 1 лично съобщение и ще ти помогна с каквото мога,но си мисля,че ако опишеш като хората проблема в темата ти (тази,без да пускаш нова) много хора ще имат полза понеже проблемите са що годе идентични.
Та...кажи какво му е на климатроника ти?
Вземи напиши че караш еди каква си кола (и месеца на 1-ва регистрация),какъв ти е проблема,какво си опитал да направиш,какво е станало,ходил ли си някъде,не си ли,какво са ти казали...нещо,което да ми е полезно за да мога да ти помогна.От това,че си пуснал вече една тема и че са ти я заключили и т.н. аз не мога да извлека никаква информация за проблема ти и съответно не мога да ти помогна по никакъв начин.
Ако толкова не ти дават да си пуснеш темата

Та...кажи какво му е на климатроника ти?
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Чакай и аз барабар Петко с нахокването, ама няма начин. Оная заключената тема е за Пасат 2 от 92 година, тая е за Пасат 3.
К.Одаджийски,приятелю много ми помогна, но на Пасат В3 тук по нашите места всички му викат Пасат 2. Аз от другите неща може и да не чувам много петлите, но това поне... Що се отнася до проблема с климатроника в предния пост съм се опитал съвсем на кратко да нахвърлям проблема и какво точно съм се опитвал да направя. Но като ме накълца модератора и вече незнам кое е правилно и кое не. Кофти, че не мога да качвам снимки във форума, но ще се постарая да се науча и след няколко дена дано съм се справил с този проблем. И най-после на проблема... За въпросния климатроник специалисти казват, че е слаган там в Италия от където е и Пасата ми, допълнително, но заводско производство, каквото и да значи това. Пасата е 92 г. Климатроника ту, работи, ту не работи (като понякога свети дисплея, а понякого не). Като му зачистя перата на релетата и пръсна с контакт-спрей в повече от случаите се оправя, но не за дълго. Става въпрос за таблото, което се намира до акумулатора. То е с два предпазителя, от които единия е по-малък на габарити и аз го заварих 20А, а другия е по-голам и на габарити и на ампери, но не се сещан сега колко бяха, трябва да погледна точно. Има и три релета - едното черно и без предпазител, а другите две са бели и с препазител отгоре върху тях. За сега до колкото мога да съм сигурен проблема ми идва от това табло. Не знам тези релета каква функция имат и какво точно управляват в цялата ситуация, но това е за сега. Не говоря за зареждане и течове по него, защото не знам това дали има толкова голяма значение за това при топлото, но единия маркуч е омаслен. Майстор ми каза, че такъв няма от къде да нямеря... Дозареждал съм го с новия фреон, но не сме го източвали изцяло. Пак майстор ми каза, че до 92 г. фриона и маслото били едни, след 92 г. били други, т.е. от новия фреон какъвто се ползва сега, но това нямало как да се разбере и трябвало да си източи и смени напълно след като се провери изцяло за течове. За това помолих първо за елеметарни инструкции как се борави с него и съвет, ако някой може да ми помогне с нещо. Мисля, че би трябвало да има значение какво му се задава на този климатроник като команда, в каква последователност, колко време да се изчака, в какъв режим е най-добре да работи в съответното време, кога и как трябва да се пуска и спира, ако щете?! Та за това става въпрос в общи линии. Снимал съм командното табло, но не мога да кача все още снимката. Други данни няма от къде да сваля за него. А, ако има пишете... Целта ми беше да се завърже дискусия, а в последствие ще изникнат и доста уточняващи въпроси.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Така както си почнал ше стане ебаа*и дискусията и толкова много точни въпроси и решения, че мани бегай, бегай амни
Виж в големия талон номера на двигателя и го плясни те тука те, па и година на първа регистрация ако кажеш, евала 

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Разгеле стигнахме до четвърти номер пасат, та да можеш и ти да видиш че караш по - хубава кола, па и да ограмотиш по вашите места малко http://vwclub.bg/galleryx.php?cid=23 

- Snejoky
- R.I.P
- Автомобил:
- Двигател:
Ivalin написа: Снимал съм командното табло, но не мога да кача все още снимката.
Прати ми снимки на snejoky@vwclub.bg , аз ще ги кача тук

Снимах панела на мая климатроник, който си е оригинален. За такъв ли става въпрос?
Последна промяна от Ivalin на Сря 24 фев 2010 12:58, променено общо 1 път.

Май този път успях да покажа панела... нямаше нужда толкава да ме хокате... е сега можете да гадаете. Ще снимам и таблото до акумулатора и ще се опитам и него да пусна.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Това е италянската дрисня Diavia
И няма НИЩО общо със оригиналния.

И няма НИЩО общо със оригиналния.
А уж проблема бил в това, какъв е модела на климатроника (е в случая е Диа(Р)иа), каква е колата (Пасат В3 1992 г.), грамотно и на български да е написано (е, що-годе съм се постарал
), снимки да се качат (и това стана доста успешно според мен), "точене, клепане и какво ли още не..." Ако някой може да даде някакви инструкции за експлоатация, нещо конкретно по устройството на този модел, най-често срещаните проблеми и решението им и каквото се сетите за тази пущина, нека да го сподели няма да бъде излишно. Предполагам, че всеки който има проблем с тази измишльотина е изчел, де що има в Нета на всички езици, които поназнайва, но това винаги е прекалено недостатъчно. Очакваме включване... 

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Посоките са ти ясни.Рециркулацията е това със стрелките идеята е да дърпа въздух от купето. Копчето със символа на термометър ти е за външна температура. ЕCON е бутон който изключва компресора на климатика. Когато навън е 20 а ти искаш 19 няма смисъл от компресор или зимата когато искаш 20 градуса за какво да работи компресора. Със бутона стоп би трябвало да се изключва. А пускането да става със AUTO или АIR + . За техническа информация и грешки дори и тия дето ги слагат не ги знаят
Търсил съм и никъде няма точно описани грешките на диавиа.

Благодаря ти, znainainai!!! На това му се вика начало. Е, това вече е нещо и от тук трябва да се започне, както се казва от "А-Б"!!! Сега, който може и се сети нещо, нека да допълва, започната информация със знания и опит! Знае ли някой нещо за таблото до акумулатора (предпазителите за какво са и какви трябва да бъдат, релетата, кое какаво управлява и от къде могат да се намерят освен с триста зора и много късмет от моргата, но във какво сътояние... и т.н.). Между другото черното реле, го има в каталозите в някои магазини за авточасти, но за белите ме гледат като втрещени... Ясно, че това табло е силовата верига, но все пак... кое какво управлява и най-вече може ли да се рециклира (чрез зачистване с финна шкурка и пръскане с контакт спрей и т.н.)? Какви трябва да бъдат оригиналните стойности на предпазителите, от къде могат да се намерят нови конзоли/основи за поставяне на предпазителите и как се сменят и т.н.
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега първия предпазител ти прави пакостите и да го сменяш и да го пръскаш пак ше ги прави,аз съм със същия климатроник и имах същия проблем,същата верига на която е предпазителя аз я искарах от таблото опънах я и я закачих със свиска опашка на адруго местенце дет кабелите са по опънати и сега немам проблем,това е при мен не знам и при теб дали ще се получи.успех