възражение за неоснователен акт - размисли и страсти

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

възражение за неоснователен акт - размисли и страсти

Мнениеот Peteff » Вто 23 фев 2010 20:00

значи случката е следната . спират ме тук в поморие и ми пишат акт за движение без къси и габаритни светлини през светлата част на деня. аз карам със дневни светлини (пуснати дългите на 30 % + габарит ). след устните ми обяснения към полицаите, че това са ми дневните светлини които тръгват автоматично няколко секунди след стартиране на двигателя думите на един от полицаите бяха "тези са като габарит " . и че трябвало да карам на къси - демек с ксенона .

всъщност нямам нужда от съвет , просто исках да ви споделя за каква простотия ми написаха акт и то супер неоснователен . с въпросните 3-ма полицаи дори нямаше катаджия . беше към 17 и 30 и явно просто бяха решили да драснат няколко такива акта за да отчетат дейност преди края на смяната си . бяха спряли още 2-3 коли за същото нарушение предполагам.

след разговор с 2-ма познати полицаи разбрах че акта бил 20-тина лева , виж за точки незнаеха дали се взимат . единия дори остана потресен как може да ми пишат акт при положение че имам светлини и каза че в несебър такива мишкарски актове не пишели.

дори нямам право да обжалвам акта, но от къде на къде ще им давам 20 лева при положение че не съм виновен . все едно хвърлям 20 лева на боклука . да не говорим че ми изгубиха половин час от времето а трябваше да съм след 3 минути някъде другаде . на всичкото отгоре си бях забравил телефоните .

някой знае ли точки взимат ли се за това измислено нарушение ?

така или иначе се свързах с познат и ще ходим утре до районното с него и един прокурор при началника на въпросното управление да видим какво ще направим . ще им предоставя автомобила за да се уверят че и да искам немога да го карам без светлини когато и да е ,защото просто дневните светлини искаш неискаш се пускат като се стартира двигателя , пък камоли без габарит и къси . дори утре за пред този началник ще ги надуя на 50 % дългите .

кофтито е че ако той не махне акта и ако се взимат точки става така че хем неможе да обжалваш хем ти взимат точки . ами ако са ми последните 2 точки примерно (от изобщо супер измислената им система с точки) и става така че ми взимат книжката за нарушение което дефакто не съм извършил ко праим ?

възражение съм писал на акта , утре ако трябва и ще пиша пак възражение което било в свободен текст .

потресен съм вече от катаджииски глупости.

смятам че си плащам редовно данъците , винетките , гражданските застраховки , прегледи и всичките им там неща погълващи супер много финанси , само и само да си карам колата по на нищо не приличащи пътища с дебнещите зад дървета и завои полицаи с камери ,палки и какво ли не още.

та колеги какво мислите по въпроса , докога ще ни спират и ще ни пишат измислени актове за щяло и нещяло.в крайна сметка не работим за да храним кат а за да преживяваме някак си със семействата си .

и моля ви без коментари от сорта "ми ползвай градския транспорт"

поздрави

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Re: възражение за неоснователен акт - размисли и страсти

Мнениеот vasstop » Вто 23 фев 2010 20:38

Пиши възражения и обжалвай до дупка.
Пиши и жалба в управлението срещу служителя/те, които са ти писали акта.

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Вто 23 фев 2010 21:17

vasstop написа:Пиши възражения и обжалвай до дупка.

:да:

http://www.kat.mvr.bg/ ЗДП
59. (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) "Дневни светлини" са светлини, предназначени
за подобряване на възприемането и видимостта на предната част на пътно превозно
средство при движението му.

Раздел XVII. Използване на светлините

Чл. 70. (3) (Изм. - ДВ, бр. 61 от 2006 г.) Моторните превозни средства през периодите:

1. от 2 март до 31 октомври могат да се движат с включени светлини за движение през деня или с къси светлини;

2. от 1 ноември до 1 март задължително се движат с включени светлини за движение през деня или с къси светлини.

В правилника никъде не е писано, че с дневните светлини е задължително да светят и габаритите.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Сря 24 фев 2010 13:06

Колега, щом е акт го обжалвай, ако е фиш не можеш. Крайно време родните катаджии да спрат да се заяждат за глупости. Явно е че не знаят какво е това "дневни светлини"!

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Сря 24 фев 2010 14:00

ще обжалвам много ясно . в закона си пише че трябва да се кара със дневни светлини или къси светлини . за габарита няма да го коментирам защото дали е пуснат или не няма значение . въпроса е там че карах със дневни светлини + габарит , а в акта пише че съм карал и без двете .този въпросния полицай който ми написа акта дори не дойде да види на автомобила ми как му светят светлините .не видя кое ми е габарит кое дневна светлина , кое къса и кое дълъга светлина . просто си написа акта и това е. ох като се сетя пак почвам да се ядосвам . за незнанието какво е дневна светлина и има ли почва у нас е ясно че незнаят . повечето нови модерни автомобили са оборудвани с такива светлини . те си мислят че още се карат ладичките от преди 15 години .

както и да е . след час ще ходя до районното да видим какви ще ги сдъфчем .

предполагам до жалба няма да се стигне ако оправим нещата , но все пак ако реша да напиша жалба до въпросния полицай който ми писа акта как и какво точно се пише . питам защото не съм се занимавал с такива неща до сега .

иначе за процедурата по възражението срещу акта и обжалването на наказателното постановление ми е ясно горе доло как става .

оказа се даже че въпросния полицай бил познат на "дядото" ми .

после ще пиша какво е станало.

пп:а много ми е интересно лятото като затъмня предните стъкла дали ще искат да ми пишат акт при положение че една или две от полицейските им коли тук са със затъмнени предни стъкла :)

пп2 :
та ходих . първо искаха да платя 20 лева (пак от мен да мине)и нямали да ми взимат точки и си получавам талона , но в последствие говорих с някав началник там , обясних му какво е било що е било , видя колата че наистина има дневни светлини , човека разбра че наистина не съм виновен , каза да напиша възражение за да стане по нормалния начин отпадането на акта , което той ще одобри. другата седмица трябва да ида да си взема талона.

чудя се ако всичко беше станало по нормалния начин (без познат) дали щяха да омаловажат акта и наказанието

stanev11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanev11 » Сря 24 фев 2010 18:40

колега,това със затъмняване на предните стъкла най много да ти спрат колата от движение,патрулен автомобил може да бъде затъмнен./има вътрешни разпоредби кои могат и кои не могат/
По въпроса,обжалвай,това е един вид заяждане и непрофисионално отношение от страна на служителите,можеш да пуснеш жалба срещу тези които са писали акта.
Глобата е до 20лв ,а не 20лв-така ,че може и 5 да е.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Сря 24 фев 2010 21:25

Патрулките с тъмни стъкла се водели някакви там под прикритие!

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Сря 24 фев 2010 21:32

хаха , е те ако са под прикритие ми се струва че няма да са в патрулка изобщо . просто някой го е хванала манията и е затъмнил и предните стъкла щото е полицай и никой нищо неможе да му каже ;)

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Сря 24 фев 2010 21:37

Имах предвид че са коли без отличителни знаци, и са незнайно защо с тъмни стъкла, били оперативни автомобили, или набъкани с техника вътре за ловене на нарушители!

Потребителски аватар
Виктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Виктор » Сря 24 фев 2010 21:47

Колега един въпрос само:
Дневните ти светлини фабрично ли са заложени в твоята кола?

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Сря 24 фев 2010 21:55

не колега . аз съм си ги слагал (модула за дневни светлини), полицая няма как да знае дали са заводски или не, пък и невиждам какво значение има заводски ли са или аз съм ги слагал . важното е че имам дневна светлина ,която свети по ясно и се вижда може би по добре от късите светлини на някои други автомобили и освен нея ми светят габаритите . а в акта е описано че карам без къси светлини и без габарит .

кажете за жалбата срещу полицая как се пише и какво се пише че ми стана интересно . и какви са последствията за въпросния полицай след въпросната жалба ?

iceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iceto » Сря 24 фев 2010 22:54

:офф
само за коментар към колегата - не мисля, че монтираните от теб "дневни светлини", ако четем пунктуално закона, могат да бъдат приети за такива. Едва ли си минал технотест за да бъдат узаконени

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 25 фев 2010 11:15

iceto написа::офф
само за коментар към колегата - не мисля, че монтираните от теб "дневни светлини", ако четем пунктуално закона, могат да бъдат приети за такива. Едва ли си минал технотест за да бъдат узаконени
:screwy :screwy :screwy
без коментар

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Чет 25 фев 2010 14:58

стига мании бе човек - какъв технотест ...
тези светлини (тоест модула за дневни светлини ) съм ги сложил точно с 2 цели :
първата цел е точно за този период от време през който е задължително да се кара на светлини нищо че полза от тях няма .
втората цел е да удължа живота на ксенона , защото нали се сещаш че той има живот (въпреки че е доста по дълъг от на халогенните крушки ) а един ксенон не е 10 лева .
не ме тресе газърията да карам на дневни светлини защото е красиво ( а наистина е красиво с моите фарове ).

само да поясня (специално за колегата по горе)че тези "дневни светлини" не са някакви си монтирани от мен допълнителни светлини ,които пускам за щяло и нещяло или пък които са сложени някъде където не трябва или пречат (заслепяват )
това е един модул който пуска дългите светлини с намален интензитет (примерно 30,40 или 50 %) ,който модул съм си го купил именно за този сезон , за да не си забравя случайно да си пусна фаровете и да ме глобят .

а те взеха че ме глобиха ... какъв упсурд само а ;) и то не за друго ами че карам без габарит и къси светлини ... луда работа

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Чет 25 фев 2010 16:07

vasstop написа:Пиши възражения и обжалвай до дупка.

:да:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”