Червената чертичка на километража?
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Re: Червената чертичка на километража?
Няма значение дали колата е с оборотомер или не,вьпреки че практическо приложение има при автомобили без оборотомер,на всяка чертичка сьответстват 3500 оборота приблизително,като 1-ва скорост не се смята.т.е 50 на 2-ра,за другата чертичка 3500 на 3-та и тн
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
HEARTLESS написа:Няма значение дали колата е с оборотомер или не,вьпреки че практическо приложение има при автомобили без оборотомер,на всяка чертичка сьответстват 3500 оборота приблизително,като 1-ва скорост не се смята.т.е 50 на 2-ра,за другата чертичка 3500 на 3-та и тн
колега,а на 6-та предавка на 3500 оборота на колко км. е чертичката?
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
нали ти е ясно че 88 ограниченията и стандартите са били едни 98 други, 09 още по - други.
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
vw_golf_4_tdi написа:нали ти е ясно че 88 ограниченията и стандартите са били едни 98 други, 09 още по - други.
Дали това ще мине пред кат ,като направя нарушение

- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Добре, тогава някой да ми каже какво мисли по върпоса с таблото на Мерцедес 190, там има три чертички, първата е на 50-60км/ч, втората на 100км/ч, а третата на 160-170км/ч, сега какво правим?
.jpg)
.jpg)
vw_golf_4_tdi написа:нали ти е ясно че 88 ограниченията и стандартите са били едни 98 други, 09 още по - други.
Точно така..а до колегите без оборотомер искам да кажа че предавка не се сменя гледайки червените чертички,а по слух и усет...
- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
niikoo_1 написа:Добре, тогава някой да ми каже какво мисли по върпоса с таблото на Мерцедес 190, там има три чертички, първата е на 50-60км/ч, втората на 100км/ч, а третата на 160-170км/ч, сега какво правим?
кво прайм,караш докато нете спипат куките,а като те спипат им сочиш чертичките и викаш,аз съм редовен,не съм нарушил

niikoo_1 написа:Добре, тогава някой да ми каже какво мисли по върпоса с таблото на Мерцедес 190, там има три чертички, първата е на 50-60км/ч, втората на 100км/ч, а третата на 160-170км/ч, сега какво правим?
Това общо взето го има само при мерцедесите, поразровете се малко в чичо Гугъл, много невероятни неща ще научите. когато чертичките са 1 на 50, 2 на 70, и 3 на 110 примерно казано , това е за превключване на скоростите, а една дебела на 50 е за градско ограничение, по добре се възприема! Така че на всяка кола чертичките имат различно приложение, това е най правилния отговор! сами преценете на вашата кола за какво са!
- martineli
- Автомобил:
- Двигател:
значи далеч съм от мисълта че тва е да се сменяват скоростите щото тва значи да кара на първа до 40
според моето табло да сложа трета на 50 4-та на 70и после като се има предвид че бях с 4 скорости на 110 ко да прая .тъй че тва са глупости ама пък ми е интересно как една двойка 88-а ше има червенки на 30.50 и т.н. както си е редно според ограниченията а друга ше има някави изхакани червени чертички като моята кво е тва на 40км и след 10км пак и ограничение 70км и 110км за тва се чудя.

- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
тия черти са за италиянските баби, които излизат веднъж месечно до пощатата и от които всички ние си купуваме колите с реалните километри. та полу-сляпата и склерозирала баба да може по тая черта да внимава да не настъпи инжекцията..
- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
vw_golf_4_tdi написа:тия черти са за италиянските баби, които излизат веднъж месечно до пощатата и от които всички ние си купуваме колите с реалните километри. та полу-сляпата и склерозирала баба да може по тая черта да внимава да не настъпи инжекцията..

- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
enigma79 написа:vw_golf_4_tdi написа:тия черти са за италиянските баби, които излизат веднъж месечно до пощатата и от които всички ние си купуваме колите с реалните километри. та полу-сляпата и склерозирала баба да може по тая черта да внимава да не настъпи инжекцията..
![]()
![]()
ама от много блеене и като я натисне тая склероза,може да премоделира колата в някой стълб,на мен такави чертички неми трябват,както каза колегата по горе,всичко е до усещатането на колата,на двигателя и пътната обстановка,за мен е това е тръпката зад волана,а не каране като шумахер
то ако става въпрос за това, аз километража го поглеждам едва на 5та след 3х. об.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”