нестабилни обороти празен ход и се4ене от 2800до 4000оборота
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: нестабилни обороти празен ход и се4ене от 2800до 4000оборота
ей хора обяснете защо като извадя буксата на делкото колата продължава да работи и не ми се4е явно е от делкото при4ината,ама вземах от друга кола същата работа а пък ми казаха като извадя тая букса 4е колата е невъзможно да работи пък тя работи кво става и аз незнам и като е извадена буксата усещам 4е мощноста ми е по малка някакви обяснения?????
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Сменял си делкото и проблема ту го има, ту го няма. Сега бил постоянен. Добре, вземи кабели от някой познат и пробвай. Имах същият проблем на Г3, АЕК двигател (1.6, 101кс). От 1200 до 2000 оборота като натисна педала до долу и прекъсваше. По никакъв начин не можах да обвиня кабелите. Смених палец, дистрибуторна капачка, свещи. Един ден ми писна и реших, че ще сменя и кабелите. И чудо - всичко се орпави. При мен никой не можеше да хване проблема, щото на място не го правеше, пък дори да се форсира. Само в движени при по-голямо натоварване и ниски обороти.
За играененто на оборотите не мога да ти дам жокер, само за прекъсването при ускорение.
За играененто на оборотите не мога да ти дам жокер, само за прекъсването при ускорение.
-
- Автомобил:
- Двигател:
НЕ ПРИ ТЕБ Е ДРУГО няма как да са ми кабелите аз прекъсването го имам от 2800до 4000оборота а от 4 до 7 нямам пректсване ако са кабели в високите ще е още по зле,ще взема от един познат кабели ама не е от тях,плюс това защо колата работи като съм изклю4ил дат4ика на хол нали уж 4рез него се подава ток към свещите а колата работи
-
- Автомобил:
- Двигател:
а и като ми е извадена буксата на делкото 4увам едно тракане от него кво става и аз незнам,ако както ти казваш са кабели дали този дат4ик им влияе някак 4е да не прекъсва колата.всъщност тя прекъсва ама съвсем леко се усеща
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Човек, проблема при мен беше от 1200 до към 2000 оборота. Нагоре няма никакъв проблем. Точно като теб написах тогава, че няма как да е от кабели и свещи, щото на високи обороти щеше да е по-зле. И като не видях друг изход почнах да сменям едно по едно. Е, оказаха се кабели накрая.
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
При АБФ датчика на хол в делкото подава сигнал за ГМТ на първи цилиндър а сигнал за центровка взима от коляновия вал затова не ти гасне колата.
Ето ти тема със сходен проблем viewtopic.php?f=5&t=171965
Ето ти тема със сходен проблем viewtopic.php?f=5&t=171965
-
- Автомобил:
- Двигател:
колеги искам да ви питам за този МАП какво е и каде се намира щото всеки пише за него ама какво е не знам а как може да обясните 4е прекъсването ми спира като извадя буксата на делкото,и искам да кажа 4е примерно на 15-20 карания на колата карам я около 20-30 минути едното каране няма проблем
-
- Автомобил:
- Двигател:
още нещо да питам къде е това марку4е за мапа и ко иса тея клапи за къс и дълъг въздух ли бяха и кой е вакума който ги управлява 4е и това про4етох в друга тема
-
- Автомобил:
- Двигател:
здравейте на вси4ки които са активни в темата проблема поне засега се реши-намествах един по един вси4ки вакуми и колата влезе в ритъм,сега нито ми играят ниските нито ми прекъсва в високите много интересно не мога да повярвам айде дано да не се появяват пове4е проблеми
-
- Автомобил:
- Двигател:
а дано,ама като сменях делкото два три пъти прехвърлях старо ново и ми изте4е бая масло ей сега погледнах щеката суха ВЦЕПИХ СЕ в недяля ще го сменям.ще сменя и веригата и агренажен ремък и ролка и трябва да замърка колата
- Alex_Heat
- Автомобил: Audi TT
- Двигател: 1.8T
150 кс написа:а дано,ама като сменях делкото два три пъти прехвърлях старо ново и ми изте4е бая масло ей сега погледнах щеката суха ВЦЕПИХ СЕ в недяля ще го сменям.ще сменя и веригата и агренажен ремък и ролка и трябва да замърка колата
Колега, внимавай много с маслото, защото работата е критична. Аз също бях останал без масло и щеката едвам ловеше съвсем малко масълце и се налагаше да доливам, докато отида да сложа новото. Един съвет от мен:
Карай колата колкото се може по-малко до неделя, за да не отеглиш двигателя. Заслушай се в работата на двигателя, възможно е да чуваш леко пристъргване на клапаните ... чуваш ли го въобще не я карай.
Пожелавам ти от новата година всичко да е наред по колата и най-накрая да се отпуснеш и насладиш на пътуването.

-
- Автомобил:
- Двигател:
благодаря ти alex направо се стреснах като видях 4е маслото не го лови щеката долях литър и нагоре и то добре 4е веригата ми стана много шумна да се усетя ина4е мале мале тоз мотор ако се укоти направо на втори4ни,лека и безаварийна и на теб през новата година
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте отново на вси4ки,май нещо съм се заблуждавал за прекъсването ми.Установих 4е колата продължава да си прекъсва но докато е студена,като е топла няма проблем.Какво може да е това странна работа
повечето се оплакват ,че прекъсват като загреят ,а ти на студено?!
да не я избива на студена пот
тая кола!сега сериозно .перни и една диагностика и виж дали реагират темп датчици т.е. дали си променят стойностите по време на диагностиката.ако не - сменяй!