червените лампи светят Б3 91 г. RP

Техническа и сервизна информация за Passat
nike__19
Автомобил:
Двигател:

Re: червените лампи светят

Мнениеот nike__19 » Чет 11 фев 2010 22:37

Колеги проблема не е дотолкова с лампата на маслото тя само понякога светва заедно с тази че не зарежда. и когато подам газ гасне лампата на маслото,но тази на водата свети.След известно време гасне, но понякога при каране 10-15 км извънградско пак светва, и след известно време като позагрее мотора пак гасне.Направо ме ядосва тази червена лампа на водата а течност масло всичко си има.
няма куплунг на казанчето
Според мен най вероятно е нешто в таблото, тъй като досега не съм гледал стабилизатор на напрежение :D .Помагайте че тази лампа на водата е шантава работа.

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Съб 13 фев 2010 4:27

Не може да няма куплунг на казанчето!!! Иначе от къде ще знае кога намалява водата и кога е под минимума? Ако не виждаш закачен куплунг значи нещо е бърникано и то зле бърникано.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Съб 13 фев 2010 10:04

Петър Петров написа:Не може да няма куплунг на казанчето!!! Иначе от къде ще знае кога намалява водата и кога е под минимума? Ако не виждаш закачен куплунг значи нещо е бърникано и то зле бърникано.

Виждал съм казанчета без датчик, там където трябва да стои няма отвор на казанчето.

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Нед 14 фев 2010 9:41

nikopld написа:ААААА,забравих,пасата е б5-V5-4MOTION

Колега ти пък каде се наби тука при старите кучета ;) :ahoy

Потребителски аватар
borislav_mladenov
Автомобил: VW Passat B8
Двигател: 2_0 TDI 150

Мнениеот borislav_mladenov » Нед 14 фев 2010 12:54

Лампата на маслото започва да гасне след по- дълго време, когато маслото е вече за смяна(не че това е датчик,но просто така се получава).А при зимни условия- аз съм чувал при много хора да става така. Това не е повод за голямо притеснение. А за водата не мога да се сетя защо прави така. Дано съм бил полезен поне малко :)

Потребителски аватар
DIY4ever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DIY4ever » Нед 14 фев 2010 22:10

Може да няма куплунг на казанчето!

На мен на пасата няма (91-ва), на голфа има (95-а). И двата са 1.8 моно, RP и ADZ съответно.
Когато няма куплунг, лампата може да светне само при твърде висока температура на двигателя (не знам колко).
Когато има куплунг - освен това и при ниско ниво.

Т.е. ако нямаш куплунг, то или има проблем с таблото или с датчиците.

nike__19
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nike__19 » Пон 22 фев 2010 13:40

искам да добавя че когато дам на контакт не светят двете червени лампи.Когато запаля гасне лампата на маслото а лампата за температурата по късно като загрее мотора.

Потребителски аватар
ohdan
Автомобил: vw Polo 1.4
Двигател: AEX 1996

Мнениеот ohdan » Сря 24 фев 2010 19:48

Здравейте колеги :да: моят пасат е Б3 -91г и също няма датчик на резервоара за вода. И при мен положението е същото с точно тези лампи. Всичко има и масло и вода, ама светят кат дет вика един колега ,направо си е цветомузика. Само при паленето всичко е както трябва и гаснат след две-три секунди. След изминаване на 30-на километра се почва една.... :082:

nike__19
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nike__19 » Сря 24 фев 2010 21:21

колега не че е пробелем кой знай какъж но дразни. и незнам от къде да е подхваштам да търся проблема. Давам на контакт и не мигат двете лампи като при загрял мотор, и след като запали се почва.Първоначално светват двете лампи за маслото и водата и като позагрее малко или и подам повече газ димек до 4000 оборота всичко си влиза в границите на нормалното.и най интересното е че този номер го прави когато е по студено.Помагайте колеги че е дразнешто.

Потребителски аватар
ohdan

Мнениеот ohdan » Съб 28 яну 2012 20:40

nike__19 написа:колега не че е пробелем кой знай какъж но дразни. и незнам от къде да е подхваштам да търся проблема. Давам на контакт и не мигат двете лампи като при загрял мотор, и след като запали се почва.Първоначално светват двете лампи за маслото и водата и като позагрее малко или и подам повече газ димек до 4000 оборота всичко си влиза в границите на нормалното.и най интересното е че този номер го прави когато е по студено.Помагайте колеги че е дразнешто.

Абсолютно същото е и при мен така си карам от доста време, проблемът ще е нещо от износването на датчиците :?: Но както казваш дразни, и то яко :banghead:

janko_danev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот janko_danev » Съб 28 яну 2012 21:36

Момчета това нее въобше нормално.Лампата изгасва на 2-та секунда ако всичко е нормално.Наи-вероятно е проблем в датчици или табло.Няма лято,няма зима.Ако не ти вдига налягане 15сек.е проблем.Тои самия двигател ще се убие от чукане,наи малко повдигачите ти щяха да тракат като трактор.Това е често срещан проблем с таблата на пасатите.Поздрави.

Потребителски аватар
ohdan

Мнениеот ohdan » Нед 29 яну 2012 15:20

janko_danev написа:Момчета това нее въобше нормално.Лампата изгасва на 2-та секунда ако всичко е нормално.Наи-вероятно е проблем в датчици или табло.Няма лято,няма зима.Ако не ти вдига налягане 15сек.е проблем.Тои самия двигател ще се убие от чукане,наи малко повдигачите ти щяха да тракат като трактор.Това е често срещан проблем с таблата на пасатите.Поздрави.

Ами колега , нали точно това и аз съм казал(проблемът ще е нещо от износването на датчиците )
Колкото до налягането в дв. ,не знам не съм по тази част , но... не мога да приема че ще измина 40/50 км. без проблем и чак тогава налягането в дв. да спадне изведнъж :?
За възможността да е проблема в таблото се е обсъждало и преди но тъй като при мен той се появяваше едновременно и с двете лампички (за водата и за маслото)а както вече съм писал в друга тема, този с водата се реши чак когато си смених радиатора а преди това два пъти съм си подменял датчицитена тройника, без резултат.
Та затова си карам и сега с този дразнещ другите зумер ,(другите )защото аз съм нечуващ. Дразни ме обаче премигването при нощно кормуване. Мисля си че ако евентуално се появи истински проблем от маслото,от налягането или от помпата, лампата и зумера е логично да се включат за постоянно а не само да присветват докато не се отстрани повредата.

Върни се в “Passat”