плеър за HDTV филми

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Re: плеър за HDTV филми

Мнениеот ChimeyJimmey » Нед 14 фев 2010 17:52

ffdshow + Haali Media Splitter + AC3Filter.
BluRay дискове (~ 40 гиги) се гледат с TotalMedia Theatre 3.
Толкоз.
Ама на кой ли му дреме? Я си четете великите трактати на разни инфантилни лумпенчета из мурена, маймунда и сие относно клайт, ссср и тем подобни гОвна.

Всичките ми Windows 7 машини са с горецитираната комбинация и досега с нищо не е имало проблеми.
Единият лаптоп е точно 1.8 dual core, 2 гиги оп. памет и вградена видело карта. Те го на.
Плейъри... Ха, смееееех!
Mv2Player и ViPlay.
Смейте се, де. mhihi

Ae, скачайте, разбирачи, да обяснявате колко съм прост и с какви кодек пръдни да донашляка ошляканата си и без туй машина човечеца...

Аз казах. Хау! Изображение

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Нед 14 фев 2010 19:20

ChimeyJimmey написа:ffdshow + Haali Media Splitter + AC3Filter.
BluRay дискове (~ 40 гиги) се гледат с TotalMedia Theatre 3.
Толкоз.
Ама на кой ли му дреме? Я си четете великите трактати на разни инфантилни лумпенчета из мурена, маймунда и сие относно клайт, ссср и тем подобни гОвна.

Всичките ми Windows 7 машини са с горецитираната комбинация и досега с нищо не е имало проблеми.
Единият лаптоп е точно 1.8 dual core, 2 гиги оп. памет и вградена видело карта. Те го на.
Плейъри... Ха, смееееех!
Mv2Player и ViPlay.
Смейте се, де. mhihi

Ae, скачайте, разбирачи, да обяснявате колко съм прост и с какви кодек пръдни да донашляка ошляканата си и без туй машина човечеца...

:bowdown :bowdown :bowdown
Който си разбира си разбира, който не - пита като мене.
Посочената от ChimeyJimmey комбинация при мене проработи, за разлика от всички останали. Верно процесора се товари на сто процента, но филма си върви. Става въпрос за 1080i

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 15 фев 2010 16:28

Аз ударих греда.

След скорошния ъпгрейд на компа нещата не са 100% това, което очаквах.

Да припомня:

Дъно - Asrock K8N SATA2 PCI Ex16x с Nvidia 410 chipset
Процесор - Athlon 3200+ Socket 754 2.21GHz
RAM - 2 x 1GB DDR400 (повече не може)
Video - Radeon 4730 с 512МB GDDR5 (старата беше GeForce 9500 с 512DDR2)
Hard - Maxtor 250GB SATA2
И това всичкото се храни с 700W Cooler master и се управлява от XP x64 Professional.

Перформънса скочи минимално. С Bluray никога не съм имал проблем TotalMedia Theatre 3 и ми вървят дори и с картата на дъното (GeForce 6100, който краде 126МВ от системната памет). Но проблема излиза при опит да подкарам някоя марьошка - .mkv. С всякакви К-л@йна 1080p .mkv не върви, сече. Сложих CORE AVC, и вече половината неща ги пускам, но този кодек е оптимизиран за Ен Видии, a аз съм със Radeon. Мисля, че направих грешка да слагам Радеон на дъно с Ен Форс чипсет, явно не си "говорят".

Чух, че има вариант на MP Classiс да се включва харуерно ускорение, което да прехвърля изчисленията на видеото. В момента процесора се товари на 100%.

jims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jims » Пон 15 фев 2010 22:04

-

Последна промяна от jims на Вто 10 юни 2025 11:24, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Пон 15 фев 2010 22:34

Точно СССР-а е един от най-читавите кодек пакети, а K-lite пари да ми дават, няма да го сложа вече. :wink:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Чет 18 фев 2010 19:13

jims написа:Доста често при HD филмите има разминаване на картината и звука при KMPlayer на компютри с Виста и 7. Няма значение колко мощна е машината. Решението е външни кодеци.
При мен, почти винаги се получава пикселизиране и насичане на картината. Инсталирам Klite и в настройките на KMPlayer-a изключвам вградените кодеци и добавям новите.

да и при мен е така. аз съм с к лайт. давайте друга рецепта как да работи кмп плеъра нормално...

jims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jims » Сря 24 фев 2010 23:13

-

Последна промяна от jims на Вто 10 юни 2025 11:24, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Сря 24 фев 2010 23:24

тка много приказки,една истина,а имено процесора се твари докато видиокартата си стои и му гледа сеира,как се насира,за момента е така,има малък напредък да се прехвърли част от този товар към видеокартата,при енвидия колегата в предишната страница е показал с кой кодек,при ати също има вградено в самия каталист,активирането при ати ,чрез кмп става като се промени кодека и се даде този на ати,товара пада с иколо 30-40 процента,но пак нее достатъчно,това е засега,какъвто и процесор да имате и колкото и дае мощен,просто настолните комп. не могат да се справят с тази задача,има в замунада един клип с едни патки :063: за тестване на система за HD

Потребителски аватар
ChimeyJimmey

Мнениеот ChimeyJimmey » Чет 25 фев 2010 11:12

enigma79 написа:какъвто и процесор да имате и колкото и дае мощен,просто настолните комп. не могат да се справят с тази задача,има в замунада един клип с едни патки :063: за тестване на система за HD

Дрън-дрън...
Ела да видиш точно с тези кодеци как на Core i7 и HD4870 4хHD лупа без грижи... mhihi

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Чет 25 фев 2010 11:18

колега колко могат да си позволят тази конфигурация,този български манталитет,вижме аз съм с по голяма пи...а,ее айде няма нужда,тука се говори за конфигурация от порядъка на 1000лв и стари печки,нищо лично просто това са факти :screwy

Потребителски аватар
ChimeyJimmey

Мнениеот ChimeyJimmey » Чет 25 фев 2010 11:34

Добре, аз съм писал как на тази машинка с въпросните кодеци 1080р вървят перфектно.
Е?
Дъра-бъра - сто чадъра...
Приключих тука...

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Чет 25 фев 2010 11:49

и аз спирам,но с тоя лаптоп и стоя процесор Intel Dual-Core T1400-1.73GHz и с това видео Intel GL40 + ICH9M :063: ,само ще лапа топа но не и да възпроизведе качествено HDTV,не падам от марс и аз казах Хау!

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Чет 25 фев 2010 12:10

Има вариянт за ATI карти при който ръчно се активира HD ускорението ако не тръгва само. Примерно аз пробвах преди с тоя плеър и стана. http://mirillis.com/splash.html В опциите му Video има отметка която пуска HD Acceleration ATI Avivo. Други вариянти имаше с някакво ровене по регистрите и пак ставаше. :)

Потребителски аватар
passat_rs
Автомобил: BMW E91
Двигател: M57 T2

Мнениеот passat_rs » Съб 27 фев 2010 10:04

:yahoo: аз успях да подкарам 1080 на бс плеара при инсталацията само си направи ъпдейт на кодеци и сега съм доволен :drunk

milkyg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот milkyg » Чет 03 мар 2011 21:28

От известно време аз също имам този проблем. Няма значение кой плейър ползвам- KMP,VLC или друг. Картината си засича и прескача. Машината е най- добрата геймърска такава за последните две години / поне така казват световните критики /. http://www.dell.com/content/products/productdetails.aspx/xpsnb_m1730?c=us&l=en&s=dfh
инсталирах посочените кодеци ама нещата са си същите. Преди месец го дадахо на ДЕЛ и те казаха че няма никакъв хардуерен проблем. Това стана след близо 7-8 месеца безпроблемна работа.
Очаквам голям спец да помогне а аз ще черпя

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”