Боже, боже, какви хора има...
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
- тръба
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Поздравления колега!Този стил на каране наистина дава значителна икономия на гориво.Аз също съм от Пловдив и вероятно от мен си го видял.(все пак аз съм го измислил) Достигнал съм такова майсторство,че се прибирам от Пампорово по този начин,без другите участници в движението да разберат и без предпоставки за ПТП.В крайна сметка се отказах от тази практика,защото причините са няколко.Aмортизацията на колата е по-голяма(контактен ключ,съединител,скоростна кутия).Умората върху теб е в пъти повече.Липса на удоволствие от карането.Ауди(аз съм с vw)са създадени,за да се карат с кеф!При загасен двигател спирачките са по-слаби(въпреки мекия педал за 3-4 натискания).Пуснати консуматори при неработещ двигател ти съсипват акомулатора(поради липса на зареждане).
Допускаш грешки и при самото каране и подготовка на автомобила.Производителите на гуми и леки коли дават максимум 2.5 атмосвери на нови гуми.Когато се спука гума при 3 атмосвери,тя гърми,а при 2.2-спада постепенно (при скорост 90км/ч.,тази "малка"разлика е УБИЙСТВЕНА!)Най-икономичната скорост е 85-90км/ч.(казва го завода производител).Ускоряване от 60км/ч. до 160км/ч. дава според мен повече разход,от постоянното поддържане на 90км/ч.(освен това изразходваш съединител,скорости,сили).
В крайна сметка това поведение на шофиране(не го отричам),трябва да бъде в рамките на РАЗУМНОТО!Идеалното място за целта е София-Пловдив,след тунела(примерно)
Добра икономия на гориво дават лагерите на колелетата.Трябва да са добре центровани и смазани с бързооборотна грес.
В завършек ще те приканя да правиш това,само когато наистина си на зор.За някакви миризливи 2-3лева не си струва главоболията и риска.Обикновено на пръв поглед евтиното,в крайна сметка излиза скъпо!
Това му писах аз.
Допускаш грешки и при самото каране и подготовка на автомобила.Производителите на гуми и леки коли дават максимум 2.5 атмосвери на нови гуми.Когато се спука гума при 3 атмосвери,тя гърми,а при 2.2-спада постепенно (при скорост 90км/ч.,тази "малка"разлика е УБИЙСТВЕНА!)Най-икономичната скорост е 85-90км/ч.(казва го завода производител).Ускоряване от 60км/ч. до 160км/ч. дава според мен повече разход,от постоянното поддържане на 90км/ч.(освен това изразходваш съединител,скорости,сили).
В крайна сметка това поведение на шофиране(не го отричам),трябва да бъде в рамките на РАЗУМНОТО!Идеалното място за целта е София-Пловдив,след тунела(примерно)
Добра икономия на гориво дават лагерите на колелетата.Трябва да са добре центровани и смазани с бързооборотна грес.
В завършек ще те приканя да правиш това,само когато наистина си на зор.За някакви миризливи 2-3лева не си струва главоболията и риска.Обикновено на пръв поглед евтиното,в крайна сметка излиза скъпо!
Това му писах аз.
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
Четох цялата тема в Ауди форума и се попиках от смях. Тоя човек е за изправително заведение - последно написа, че щял да пробва да мине разстоянието София-Пловдив-София за 10лв. А с този начин на каране бил спестил да си купи А4 1.8Т
А иначе ми е много забавно защото такива изпълнения правеше съквартиранта ми в Свищов с Вартбург - ускорява до 90, връща газта колата намалява до 45-50 и пак газ само че го правеше без гасене (Вартбурга има фрайлауф). Нямате си предства колко е изнервящо и как се пътуват 250км за 5 часа в идеално време и пътни условия. Накрая предпочитах да пътувам с рейса.

А иначе ми е много забавно защото такива изпълнения правеше съквартиранта ми в Свищов с Вартбург - ускорява до 90, връща газта колата намалява до 45-50 и пак газ само че го правеше без гасене (Вартбурга има фрайлауф). Нямате си предства колко е изнервящо и как се пътуват 250км за 5 часа в идеално време и пътни условия. Накрая предпочитах да пътувам с рейса.

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
One написа:на такива тотални кретени , трябва да им вземат книжката. те са опасни за движението. Щом толкова ги е хванала пинтията, той сигурно си купува накладки 2-ра ръка и не се знае дали няма да утрепе някой......
Мда, като не иска да има разходи, да ходи пеш!!! То бива икономично каране, ма това си е направо лудост! Освен това не знам до колко ще спести, но си мисля че при постоянно поддържане на скорост се икономисва повече гориво, отколкото всеки път да трябва да се ускорява пак до не помня там колко беше ултрапостижението му като максимална скорост!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”