За 15 500-16 000 лв. - Голф 5, Пасат 2001-2004 или Ауди А 4
Re: За 15 500-16 000 лв. - Голф 5, Пасат 2001-2004 или Ауди А 4
Още един глас за Пассат'а..отвътре ми се струва по широк от Ауди'то...като обслужване и возия не би трябвало да имат разлика,но Паско ми се вижда по удобен отвътре..и определено дизеларка..Успех в начинанието през което всички сме минали... 

- dandan
- Автомобил: Passat B5-5
- Двигател: AHA 2003
Мнения много колеги, потребностите на всеки са индивидуални. Мисля колегата да си прецени сам за удобствата и комфорта които му се предлагат от различните модели. Относно ремонтите може всеки да сподели опита си,защото обикновено там са изненадите след покупката. За тези пари аз бих отскочил до Европа да си избера нещо, поне за километрите ще бъде сигурен ако я купи от където трябва.
Лично аз нещо в последно време не съм много привързан към марката ами гледам нещо изгодно, не че съм имам нещо против VW.
Скоро на жената купих Сузуки Суифт с автоматични скорости(голяма глезотия са), на 4 години за $3800 с три години гаранция и безплатно обслужване ако спре на пътя. За тия пари не мога и да си помисля за Голф, не и на тия години и условия.
Да не ме разберете погрешно, аз ще си търкалям Джетата докато спре, харесва си ми.
Така че умната!
Лично аз нещо в последно време не съм много привързан към марката ами гледам нещо изгодно, не че съм имам нещо против VW.
Скоро на жената купих Сузуки Суифт с автоматични скорости(голяма глезотия са), на 4 години за $3800 с три години гаранция и безплатно обслужване ако спре на пътя. За тия пари не мога и да си помисля за Голф, не и на тия години и условия.
Да не ме разберете погрешно, аз ще си търкалям Джетата докато спре, харесва си ми.
Така че умната!
- worldcoolesdude_
- Автомобил:
- Двигател:
dandan написа:Мнения много колеги, потребностите на всеки са индивидуални. Мисля колегата да си прецени сам за удобствата и комфорта които му се предлагат от различните модели. Относно ремонтите може всеки да сподели опита си,защото обикновено там са изненадите след покупката. За тези пари аз бих отскочил до Европа да си избера нещо, поне за километрите ще бъде сигурен ако я купи от където трябва.
Така че умната!
При вас в Канада Суифт не е ли, Авеото, че ако така маи набутка се е полу4ило а?
- dandan
- Автомобил: Passat B5-5
- Двигател: AHA 2003
worldcoolesdude_ написа:dandan написа:Мнения много колеги, потребностите на всеки са индивидуални. Мисля колегата да си прецени сам за удобствата и комфорта които му се предлагат от различните модели. Относно ремонтите може всеки да сподели опита си,защото обикновено там са изненадите след покупката. За тези пари аз бих отскочил до Европа да си избера нещо, поне за километрите ще бъде сигурен ако я купи от където трябва.
Така че умната!
При вас в Канада Суифт не е ли, Авеото, че ако така маи набутка се е полу4ило а?
Колега така е но на мен не ми пука, на жената й харесва а пък ако изкара гаранционния срок значи си е изкарало парите. На кой каквото му сака душата. Тука има Шевролет Авео и Сузуки Суифт-еднакви са. Далеч са от VW, няма съмнение, някой ден може и нов Пасат да си купя , но за сега нямам излишни пари... Но каквото и да е , следващата кола ще е нова, не ми се занимава с ремонти в бъдеще.
Идеята на темата е да се предвидят евентуални бъдещи ремонти на избраните автомобили от колегата.
Успех
- zdrash
- Автомобил: Touareg 7P
- Двигател: CVWA
ако не си карал ГОЛФ V - първо покарай и според мен ще отпадне като вариант почти веднага.
Имах неудоволствието да покарам един FLY TDI 2006г (не знам къв беше мотора май 2.0тди) - под наем
1. друса ужасно
2. много е шумен
3. много е нисък
4. пластмасата вътре е просто скандално евтина
5. предното стъкло е прекалено близко до возещите се отпред (някак си много плитък изглежда)
(2ката и 3ката са много по на ниво според мен, а 4 не съм пробвал)
Пробвал съм Б5.5 131к.с. 2005, А4 140 к.с. 2007, Октавия 131к.с. 2004,
Голфа е много, ама много по зле и от трите.
Успех.
П.С. колегата дето беше споменал Е46 320д нека провери колко струва
ремонта на електронната газ, а пък возията,а поведението на сняг и пак ще си говорим.
Имах неудоволствието да покарам един FLY TDI 2006г (не знам къв беше мотора май 2.0тди) - под наем
1. друса ужасно
2. много е шумен
3. много е нисък
4. пластмасата вътре е просто скандално евтина
5. предното стъкло е прекалено близко до возещите се отпред (някак си много плитък изглежда)
(2ката и 3ката са много по на ниво според мен, а 4 не съм пробвал)
Пробвал съм Б5.5 131к.с. 2005, А4 140 к.с. 2007, Октавия 131к.с. 2004,
Голфа е много, ама много по зле и от трите.
Успех.
П.С. колегата дето беше споменал Е46 320д нека провери колко струва
ремонта на електронната газ, а пък возията,а поведението на сняг и пак ще си говорим.
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
росне ли дъжд, капне ли сняг-бмв-то айде в гаража.Ауди А8 що е с предно предаване и показва по-добри и динамични качества на пътя от другите му два преки немски конкурента.
п.с.:нищо лошо не казвам за колите със задно задвижване, просто лично мое мнение е, че не са за нашите непочистени пътища зимно време
п.с.:нищо лошо не казвам за колите със задно задвижване, просто лично мое мнение е, че не са за нашите непочистени пътища зимно време
- cenitel
- Автомобил:
- Двигател:
Само да знаеш,А4 не е по-широка от голфа,отивай за пасат.
Аз бих се замислил за Skoda superb или Octavia - те това дефакто си е пасат, ама по-широк.
- vladko33
- Автомобил:
- Двигател:
За Октавията бъркаш колега- тя си е Пасат, ама нямат нищо общо 

Пасата е много хубава кола (фейслифта) но все пак си е модел от '97ма година, докато аудито си е модел от 2001-2002..
Другият момент е, че аудито си е класа нагоре, изглежда много по-добре отвътре и отвън..
За голфа.. хубава кола, но винаги е по-добре голяма кола с нормален багажник, аз не бих я избрал, да не говорим, че си семеен.
Така че за мен дилема няма.. ако имаш пари взимай най-доброто
За двигателите.. няма да изказвам лично мнение за бензин/дизел, само пропусни 2.0 на ауди, че не е от най-добрите.
Щом няма да караш много на година, разхода няма да ти е проблем и за бензинов мотор..
Другият момент е, че аудито си е класа нагоре, изглежда много по-добре отвътре и отвън..
За голфа.. хубава кола, но винаги е по-добре голяма кола с нормален багажник, аз не бих я избрал, да не говорим, че си семеен.
Така че за мен дилема няма.. ако имаш пари взимай най-доброто

За двигателите.. няма да изказвам лично мнение за бензин/дизел, само пропусни 2.0 на ауди, че не е от най-добрите.
Щом няма да караш много на година, разхода няма да ти е проблем и за бензинов мотор..
- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
В Западна Европа, най-купувани са хечбеците, в Б-я и останалата част от Източна Европа пък се харесват повече седаните, дори има модели, които се произвеждат във вариант седан само и единствено заради Източноевропейския пазар (Клио, Пежо 206, Рено Меган, Флуенсе или Флуанс, Астра Н Седан и т.н.).
На кратко казано тук ни е наложено още от времето на социализма, че колата трябва да е с триобемен дизайн (демек седан) и да има багажник.
Един хечбек е много по-удобен за каране, с много по-добър обзор, по-лесен за паркиране/маневриране, при сгънати седалки се получава много по-голям обем, в който влиза телевизор и хладилник, по-лесно се товари и т.н.
В общи линии е много по-практичен за ежедневно каране, особено в града
за това и умните и практични западноевропейци купуват най-много именно автомобили с такъв тип каросерия. 
Ако човек найстина търси голям обем и пълноценното му оползотворяване е важно то за целта си има доста ванове...
Никой не може да ме убеди, че една Джета е по-удобна и практична от един Голф същото важи и при сравнение Венто/Голф и Бора/Голф4, за това говорят и броя на продажбите, модификациите и факта, че на Бора/Джета/Венто им викат Голф с раница

ПС
Октавията найстина няма нищо общо с Пасат Б5/5,5 тя реално си е Голф4/Бора с други ламарини.
На кратко казано тук ни е наложено още от времето на социализма, че колата трябва да е с триобемен дизайн (демек седан) и да има багажник.
Един хечбек е много по-удобен за каране, с много по-добър обзор, по-лесен за паркиране/маневриране, при сгънати седалки се получава много по-голям обем, в който влиза телевизор и хладилник, по-лесно се товари и т.н.
В общи линии е много по-практичен за ежедневно каране, особено в града

Ако човек найстина търси голям обем и пълноценното му оползотворяване е важно то за целта си има доста ванове...
Никой не може да ме убеди, че една Джета е по-удобна и практична от един Голф същото важи и при сравнение Венто/Голф и Бора/Голф4, за това говорят и броя на продажбите, модификациите и факта, че на Бора/Джета/Венто им викат Голф с раница

ПС
Октавията найстина няма нищо общо с Пасат Б5/5,5 тя реално си е Голф4/Бора с други ламарини.
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
И след всичко това, ти защо си взе седан? 

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Колега, вземи си актуални брой ма Аутобилд, има обширна статия за Съпърб 1,8Т, всички слаби и силни места. 2002г на 80000 РЕАЛНИ км, от първи собственик 37ми набор... това редакторите го проверяват и е истинска оферта. 8000 евро.
- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ChimeyJimmey написа:И след всичко това, ти защо си взе седан?
А тия неща ги пиша ей така да раздвижа малко темата и да съм контра на общоприетото мнение.
А на върпоса дето ме пита отговора е

- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
нико как е поддръжката на твоята А4-ка.Колко по-скъпо е в сравнение с фв и заслужават ли си повече пари за качеството на ауди.Как е тропането вътре на всичко пластмасово в сравнение с фв
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”