Колеги,
Повечето от нас си купуват колите на старо. Това е ясно. Търговците обаче прибягват към всевъзможни трикове, за да замаскират нередности. Така например за еърбеците слагат резистор вместо датчика, откачат лампата от таблото и т.н.
Въпросът ми е - как да разбера имам ли еърбеци или нямам, при положение, че видимо всичко е наред, лампата на таблото светва при теста и угасва, вагкома не отчита грешка? То дано не се стига да се ползуват, но е хубаво все пак да се знае.
Еърбеци Пасат Б5 - гърмяли ли са?
- sasho_mf
- Автомобил: Toyota Corolla Verso
- Двигател:
Re: Еърбеци Пасат Б5 - гърмяли ли са?
Най лесния начин е да си отвориш волана -това за левия демек шофьорския.Като завъртиш волана на 90 градуса отзад откъм таблото са болтовете .Махаш капака и си ти.А за десния още по-лесно .Като отвориш дясната врата ,махаш страничния капак на таблото -на щипки е и бъркаш навътре.Бега се напипва лесно -стои нагънат като хармоника.Под него е цилиндъра с въздух мисля.
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Не забравяй да откачиш акумулатора, че...
И после ще имаш регистрирана грешка в ECU-то, която ще трябва да изтриеш.

И после ще имаш регистрирана грешка в ECU-то, която ще трябва да изтриеш.

- StreetThug16V
- Автомобил:
- Двигател:
Не акумулатора, просто трябва да не е на контакт. За какво да откача акумулатора?
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Лампичката на беговете трябва да светне при подаване на контакт и да изгасне последна. Ако проста са я откачили ще е очевадно. Обаче ако са замаскирали беговете с резистор вместо датчици - не можеш да го хванеш по лампата.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
И ако са свързали индикатора към този за АБС-а..... 

- bonev
- Двигател: ATJ
Здравейте колеги,
моите еърбеци са заминали, така купих колата от Германия. Постоянно светеше на таблото, отворихме капака и волана и хоп изненада няма никой, резистор има, но не и еърбег.
На таблото обаче постоянно си свети лампата. Не са могли да я шунтират немците. Та така си карам без...и се кръстя по-често, то старата ми баба Вектра също нямаше.
моите еърбеци са заминали, така купих колата от Германия. Постоянно светеше на таблото, отворихме капака и волана и хоп изненада няма никой, резистор има, но не и еърбег.
На таблото обаче постоянно си свети лампата. Не са могли да я шунтират немците. Та така си карам без...и се кръстя по-често, то старата ми баба Вектра също нямаше.
-
pas1.8mi написа:И ако са свързали индикатора към този за АБС-а.....
Четеш ли какво пиша? Лампичката на еърбиеците изгасва ПОСЛЕДНА. След тази на АБС-а.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
bonev написа:...моите еърбеци са заминали, така купих колата от Германия. Постоянно светеше на таблото, отворихме капака и волана и хоп изненада няма никой, резистор има, но не и еърбег.
На таблото обаче постоянно си свети лампата. Не са могли да я шунтират немците...
Тъпите немци са били и дилетанти, сложили са резистор, но не с необходимата стойност.
А някой знае ли как се проверяват задните еърбеци дали ги има, тези в седалките?

http://wwww.vbox7.com/play:2d73c2f4
- StreetThug16V
- Автомобил:
- Двигател:
bonev написа:Здравейте колеги,
Проблема е, че вероятно не са изтрили краш датата в контролера на еърбеците. Иначе не би трябвало да свети нищо щом има съпротивление.
Можеш да отидеш да ти занулят централата поне да не ти свети лампата.
- pas1.8mi
- Двигател: 1.8T AEB 1999
brum написа:pas1.8mi написа:И ако са свързали индикатора към този за АБС-а.....
Четеш ли какво пиша? Лампичката на еърбиеците изгасва ПОСЛЕДНА. След тази на АБС-а.
Нещо май се опитваш да ми се караш,А?

-
Абсолютно си прав. Но тук говорим за човек, който е разпитал за това и се очаква да обърне внимание на този детаил.