Колеги,
Повечето от нас си купуват колите на старо. Това е ясно. Търговците обаче прибягват към всевъзможни трикове, за да замаскират нередности. Така например за еърбеците слагат резистор вместо датчика, откачат лампата от таблото и т.н.
Въпросът ми е - как да разбера имам ли еърбеци или нямам, при положение, че видимо всичко е наред, лампата на таблото светва при теста и угасва, вагкома не отчита грешка? То дано не се стига да се ползуват, но е хубаво все пак да се знае.
Еърбеци Пасат Б5 - гърмяли ли са?
- sasho_mf
- Автомобил: Toyota Corolla Verso
- Двигател:
Re: Еърбеци Пасат Б5 - гърмяли ли са?
Най лесния начин е да си отвориш волана -това за левия демек шофьорския.Като завъртиш волана на 90 градуса отзад откъм таблото са болтовете .Махаш капака и си ти.А за десния още по-лесно .Като отвориш дясната врата ,махаш страничния капак на таблото -на щипки е и бъркаш навътре.Бега се напипва лесно -стои нагънат като хармоника.Под него е цилиндъра с въздух мисля.
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Не забравяй да откачиш акумулатора, че...
И после ще имаш регистрирана грешка в ECU-то, която ще трябва да изтриеш.
И после ще имаш регистрирана грешка в ECU-то, която ще трябва да изтриеш.

- StreetThug16V
- Автомобил:
- Двигател:
Не акумулатора, просто трябва да не е на контакт. За какво да откача акумулатора?
-
brum
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Лампичката на беговете трябва да светне при подаване на контакт и да изгасне последна. Ако проста са я откачили ще е очевадно. Обаче ако са замаскирали беговете с резистор вместо датчици - не можеш да го хванеш по лампата.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
И ако са свързали индикатора към този за АБС-а..... 

- bonev
- Двигател: ATJ
Здравейте колеги,
моите еърбеци са заминали, така купих колата от Германия. Постоянно светеше на таблото, отворихме капака и волана и хоп изненада няма никой, резистор има, но не и еърбег.
На таблото обаче постоянно си свети лампата. Не са могли да я шунтират немците. Та така си карам без...и се кръстя по-често, то старата ми баба Вектра също нямаше.
моите еърбеци са заминали, така купих колата от Германия. Постоянно светеше на таблото, отворихме капака и волана и хоп изненада няма никой, резистор има, но не и еърбег.
На таблото обаче постоянно си свети лампата. Не са могли да я шунтират немците. Та така си карам без...и се кръстя по-често, то старата ми баба Вектра също нямаше.
-
brum
pas1.8mi написа:И ако са свързали индикатора към този за АБС-а.....
Четеш ли какво пиша? Лампичката на еърбиеците изгасва ПОСЛЕДНА. След тази на АБС-а.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
bonev написа:...моите еърбеци са заминали, така купих колата от Германия. Постоянно светеше на таблото, отворихме капака и волана и хоп изненада няма никой, резистор има, но не и еърбег.
На таблото обаче постоянно си свети лампата. Не са могли да я шунтират немците...
Тъпите немци са били и дилетанти, сложили са резистор, но не с необходимата стойност.
А някой знае ли как се проверяват задните еърбеци дали ги има, тези в седалките?
http://wwww.vbox7.com/play:2d73c2f4
- StreetThug16V
- Автомобил:
- Двигател:
bonev написа:Здравейте колеги,
Проблема е, че вероятно не са изтрили краш датата в контролера на еърбеците. Иначе не би трябвало да свети нищо щом има съпротивление.
Можеш да отидеш да ти занулят централата поне да не ти свети лампата.
- pas1.8mi
- Двигател: 1.8T AEB 1999
brum написа:pas1.8mi написа:И ако са свързали индикатора към този за АБС-а.....
Четеш ли какво пиша? Лампичката на еърбиеците изгасва ПОСЛЕДНА. След тази на АБС-а.
Нещо май се опитваш да ми се караш,А?
Това,което пиша съм го срещал често! Причината е,че погледа ти се привлича когато лампата свети при запален двигател!Повечето хора не се замислят коя след коя трябва да загаснат,а само ,че загасват след запалване! 
-
brum
Абсолютно си прав. Но тук говорим за човек, който е разпитал за това и се очаква да обърне внимание на този детаил.