Благодаря предварително на всички отзовали се - искам първо да сондирам мнения и тогава на сервиз - че ще изкарат още 1100 проблема, които я съществуват, я не
Гаснене
-
plamennna
- Автомобил:
- Двигател:
Гаснене
Здравейте! Отново проблем - два дни през последната седмица (не последователни), при чакане на червен светофар, освободена от скорост, колата гасне - оборотите както си стоят заковани на 800 започват да "играят" между 1100-1200 и 600 и при поредното падане до 600 гасне - не може да "вдиша" все едно и така при всяко спиране. Когато е в движение и освободена от скорост е ок - само на място прави този проблем. Почистихме дроселната клапа - първите съмнения бяха за нея, но резултат няма... Това се случва при температура на двигателя около 80-90 градуса - т.е. съм обикаляла 15-20 минути из града и тогава започва да гасне - преди това си е ок - явно като загрее нещо става... Пропуснах да кажа, че колата е GOLF, 1.6 бензин.
Благодаря предварително на всички отзовали се - искам първо да сондирам мнения и тогава на сервиз - че ще изкарат още 1100 проблема, които я съществуват, я не
...
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
Re: ГАСНЕНЕ...
ама и друго си пропуснала, то хубаво голф ама 1 2 3 4... карбуратор,моноинжекция пълна инжекция, годинаplamennna написа:Пропуснах да кажа, че колата е GOLF, 1.6 бензин.
Последна промяна от zdravko_jett на Сря 17 фев 2010 10:44, променено общо 1 път.
-
plamennna
- Автомобил:
- Двигател:
sorry, все пак съм жена;) - GOLF 3, 1995г. - но е с двигателя на 4, не е пълна инжекция. надявам се така информацията да е пълна!
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
plamennna написа:GOLF 3, 1995г. - но е с двигателя на 4
Много ОФФ:
Ми не, не е пълна информацията!
Трябва да се намери джамбаза, от който е купена колата, за да обясни как така от Фолксваген са успели да вкарат в конкретно тази кола двигател от модел, който все още не е бил изобретен!
Иначе - въздушния филтър в какво състояние е? Ако не е сменян скоро...
Може и катализатора да се е разпарчатосал и да запушва гърнетата
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Re: Гаснене
Темп.датчик!
Стъпково моторче! - viewtopic.php?f=5&t=160410&hilit=%D1%81%D1%82%D1%8A%D0%BF%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%BE+%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%87%D0%B5
99.9% е АЕК мотора.
Офф: Колкото повече проучваш нещата из форума с подобни симптоми, толкова повече мнения ще получиш и когато отидеш в сервиза няма да знаеш какво точно да им кажеш. По мое мнение отиди да ти направят една диагностика на първо време.
Виж също и тази тема!
viewtopic.php?f=5&t=84341
Стъпково моторче! - viewtopic.php?f=5&t=160410&hilit=%D1%81%D1%82%D1%8A%D0%BF%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%BE+%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%87%D0%B5
99.9% е АЕК мотора.
Офф: Колкото повече проучваш нещата из форума с подобни симптоми, толкова повече мнения ще получиш и когато отидеш в сервиза няма да знаеш какво точно да им кажеш. По мое мнение отиди да ти направят една диагностика на първо време.
Виж също и тази тема!
viewtopic.php?f=5&t=84341
-
plamennna
- Автомобил:
- Двигател:
Оказа се някаква дюза, заради която единия цилиндър не е работил както трябва - смяна+елкон и изчистване на грешки и проблемът е решен!
КОя дюза? и къде е тя? Че и на мен ми прави такива номера напоследък,между 80 - 90 градуса заграява 15 мин.И аха да угасне..и задържа,само на спряло положение де. МОята е моноинжекция, 1.8 бензин.. някой знае ли къде е тази дюза?
- T.Spark
- Автомобил:
- Двигател:
peshonp написа:КОя дюза? и къде е тя? Че и на мен ми прави такива номера напоследък,между 80 - 90 градуса заграява 15 мин.И аха да угасне..и задържа,само на спряло положение де. МОята е моноинжекция, 1.8 бензин.. някой знае ли къде е тази дюза?
Моторът на plamennna е с 4 дюзи.
Моното е само с една... така де нали е моно.
Едва ли при теб там е проблемът.
" но е с двигателя на 4, не е пълна инжекция " ,това някак си ме обърка. Хем не е пълна,пък на всяка дюза отделно.. Тогава при мен какво може да е? Досега съм си отстранявал доста проблеми по оборотите,ама това не ми се е случвало.Дали пък термостата.. но той как би влиял на оборотите?
- vanko88
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: AEK 1.6
- Контакти:
peshonp написа:" но е с двигателя на 4, не е пълна инжекция " ,това някак си ме обърка. Хем не е пълна,пък на всяка дюза отделно..
AEK се води многоточков инжекцион ( MPI ) и си има дюза на всеки цилиндър.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”