Свързване ключа на предният капак към аларма.

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Свързване ключа на предният капак към аларма.

Мнениеот xalerrelax » Пет 26 фев 2010 15:37

Колеги,както се вижда от заглавието на темата,се чудя къде или към кое се вързва ключето.То си стои на предният капак,но няма пуснат кабел към него.Имам аларма,но към капака не функционира.До колкото знам ключето прекъсва "-",който взима от корпус,обаче въпроса ми е -къде отива този "-" след ключа(от предния капак)в алармата или в ключа на шофьорската врата или другаде? :roll:
Мога да кажа марката и модела на алармата(ако се наложи),но за нея не отрких схема в интернет.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: Свързване ключа на предният капак към аларма.

Мнениеот pas1.8mi » Пет 26 фев 2010 15:51

Ако нямаш информация ,най-добре го свържи към бутона на шоф.врата(кафяв с бяла лента)!

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Пет 26 фев 2010 16:01

Колега как така,ако нямам информация(смисъл за схемата на свързване ли)?
По спомен на ключето на шофьорската врата има три кабела,ще намеря въпросния и към него "-" от ключа на предния капак нали така?

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Пет 26 фев 2010 16:18

ако нямаш извод на алармата за него, най лесно ще ти е да го вържеш към бутона на братата както съм направил аз, единствения недостатък е че като отвориш капака ще ти светв и пплафончето

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Пет 26 фев 2010 16:30

Незнам дали имам извод.Tова,че плафона ще свети не е кой знае какъв проблем.И аз смятах,че така ще е най лесно,но не пречи да се пита.Все пак най-глупавият въпрос е незададения. :Mr Green Fun
Смятам,че темата е за катанец.

Потребителски аватар
egoist_ok
Автомобил: Golf 4 TDI 4 motion
Двигател: ARL 2002

Мнениеот egoist_ok » Съб 27 фев 2010 18:18

xalerrelax написа:Незнам дали имам извод.Tова,че плафона ще свети не е кой знае какъв проблем.И аз смятах,че така ще е най лесно,но не пречи да се пита.Все пак най-глупавият въпрос е незададения. :Mr Green Fun
Смятам,че темата е за катанец.

Има и друго решение на това да не ти свети плафона когато е отворен предният капак - веригите се разделят с диоди. И тогава можеш да си направиш колкото искаш отделни извода

П.С. Помосли над варианта: закарваш колата на майстор, вдигаш капака да му покажеш къде е проблема, майстора казва да, добре и ти си тръгваш той си върши работата по колата и я оставя с отворен капак да може като дойдеш ти след Х-часа да видиш какво е направил,а колата си свети ли свети и акумулатора .....

Върни се в “Направи си сам!”