В Русия забраниха афтърмаркет ксенона...
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Re: В Русия забраниха афтърмаркет ксенона...
Ако като се минава ГТП проверяват и къде светят фаровете, ще отпаднат много повече, включително и доста с ксенон 

аз не мога да разбера какво гледате коя държава какво измисля и веднага искате и тук.
не виждам дали съм с ксенон или 100 вата крушка и в двата случая мога да вадя очи.
искат целогодишно фарове да светят да се виждат, ама да не са силни че много светели.
или пък другото за зимните гуми, да били задължителни.
е как февруари месец да карам с зимни гуми като не съм виждал сняг от края на декември ,а температурите са доста над 15 градуса.
просто няма как да гледаме другите държави и да се съревноваваме с тях като при нас е доста по различно.
европеския съюз въобще не го споменавайте. искам да ни изгонят,ама няма да стане никога. те да не са прости хората.
не виждам дали съм с ксенон или 100 вата крушка и в двата случая мога да вадя очи.
искат целогодишно фарове да светят да се виждат, ама да не са силни че много светели.

или пък другото за зимните гуми, да били задължителни.
е как февруари месец да карам с зимни гуми като не съм виждал сняг от края на декември ,а температурите са доста над 15 градуса.
просто няма как да гледаме другите държави и да се съревноваваме с тях като при нас е доста по различно.
европеския съюз въобще не го споменавайте. искам да ни изгонят,ама няма да стане никога. те да не са прости хората.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, с този измислен ксенон на бараки е живо убийство за колите, които са насреща.
Като видя такива "барабар Петко с мъжете" си ги мисля за циганини.
Всички искаме "да сме като онези, на запад", показваме тяхните успехи и колко лошо е при нас, но когато трябва да направим като тях-неможе, тук е България, ама защо...
Подържам мнението на колегите icoico,group®,tdi fen, както и на другите колеги, искайки някъкво ограничение за тези убийци на пътя.
Като видя такива "барабар Петко с мъжете" си ги мисля за циганини.
Всички искаме "да сме като онези, на запад", показваме тяхните успехи и колко лошо е при нас, но когато трябва да направим като тях-неможе, тук е България, ама защо...
Подържам мнението на колегите icoico,group®,tdi fen, както и на другите колеги, искайки някъкво ограничение за тези убийци на пътя.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Аз пък искам да въведат закон за пуснати фарове целогодишно. Не мога да разбера и до ден-днешен какво пести всеки, като кара без фарове или на габарити ??? Със светнати фарове смятам, че ПТП-тата ще намалеят в известна степен, понеже дори и забравиш да си погледнеш в огледалото, задния с фаровете си ще ти подскаже, че има някой там...
- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
У Пелник дълго ще тъгуват.
Последна промяна от dobrin на Пет 26 фев 2010 21:13, променено общо 1 път.
Причина: Спам! Въздържай се от такива мнения!
Причина: Спам! Въздържай се от такива мнения!
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
dragozow написа:
У Пелник дълго ще тъгуват.
Чувал съм хора да не могат да произнасят 'Р', ама да не могат да го пишат ...?!

Това с ПеЛник се изтъЛка вече!
Сега сериозно:
Че е гадно да те заслепяват, дори продавачите на ксенон не могат да отрекат.
Ама то не е само с ксенон, а и какви ли не сини, лилави, криви фарове и т.н.
Та цялостно трябва да започнат да проверяват тея нещо.
Макар това да не е най-сериозния ни проблем: то са коли без спирачки, окачване, гуми и какви ли не по-опасни неща.
Трябва цялостно да започнат да ни клатят за неизправности

Нямам нищо против ксенона,ма мога и на габарити да карам(колкото да се виждам от останалите) само искам да няма ЯМИ по пътищата щото сега не ксенони а прожектори трябва да си монтираме за да не се изгубиме в някоя дупка 

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Ще ги забранят все някога. Ама все още сме на положението че можеш да минеш на преглед без да ти работат спирачките или с 10 годишни галоши. Та...докато фаровете ни станат най-сериозния проблем - има време.
- iGolf
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
3000-та година като направят магистрали с осветление,да няма дупки,да няма куки да дебнат от храстите,да направят застраховката за 18 годишните 2000лева,да хвърчат книжки и дебели глоби,крадците да се изтрепват публично....е тогаз ще си махна ксеноните(макар че фаровете са ми с прожектори),ще си купя винетка и няма да псувам като дивак,ще си джиткам Голфето даже на габарити!Живи и здрави,всички да дочакаме такива времена! 

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Адски безмислено е да де въведе изискване ксенон да има само на фарове с измиване, това първо.
Второ, няма никакъв начин полицаят на място да провери дали имаш система за автоматично регулиране, още по-малко дали работи. И не ми казвайте, че се вижда как се местят лупите, това е несериозно.
Ако всички са с нормално регулирани фарове, няма да има такива проблеми.
Освен това, ако всички ползват грамотно направени системи за ДРЛ, няма да има хора като един идиот днес, който караше на 100 % дълги.
Второ, няма никакъв начин полицаят на място да провери дали имаш система за автоматично регулиране, още по-малко дали работи. И не ми казвайте, че се вижда как се местят лупите, това е несериозно.
Ако всички са с нормално регулирани фарове, няма да има такива проблеми.
Освен това, ако всички ползват грамотно направени системи за ДРЛ, няма да има хора като един идиот днес, който караше на 100 % дълги.
stefan4o написа:Аз пък искам да въведат закон за пуснати фарове целогодишно. Не мога да разбера и до ден-днешен какво пести всеки, като кара без фарове или на габарити ???
аз ще ти кажа какво пестя.
50 лв акт всеки път като забравя да ги пусна и много други пари за ксенонови крушки, разход в горивото и чист въздух на мойте деца и много други такива неща
- MK4
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARY 2003
По-скоро според мен трябва да се забрани ксенон на рефлекторни фарове, лесно е за контрол и най-често стари коли с ксенон на стари рефлекторни фарове заслепяват.
Аз съм "За" включените фарове през деня, а относно ксенона ... имах вектра преди година, на която смених фаровете с кристални (отворени рефлектори) след което взех ксенон 6000k. Вечер хората по тротоарите буквално обръщаха главите си на страни защото ги заслепяваше.
Подлемих и фаровете с лупи и крушките на ксенона за да си пасне в новите фарове, регулирах ги, карах я ... и така я продадох. Така я карат и до днес.
Миналата година закупих Пасата с кристални "отворени" рефлектори, покарах го с халогенните им крушки, след което му взех фарове с лупи и ксенон 6000k (бял) и ги регулирах. От този ми опит със светлините за напред не бих ползвал отворени рефлектори в съчетание с ксенон, защото постоянно ме заслепяват с такива под път и над път, защото съм карал с такава комбинация и знам и не на последно място - в мъгла с отворен рефлектор и ксенон виждаш "стена", докато при лупата ефекта е подобен на халоген - свети "под" мъглата, ако мога да го кажа така.
Подлемих и фаровете с лупи и крушките на ксенона за да си пасне в новите фарове, регулирах ги, карах я ... и така я продадох. Така я карат и до днес.
Миналата година закупих Пасата с кристални "отворени" рефлектори, покарах го с халогенните им крушки, след което му взех фарове с лупи и ксенон 6000k (бял) и ги регулирах. От този ми опит със светлините за напред не бих ползвал отворени рефлектори в съчетание с ксенон, защото постоянно ме заслепяват с такива под път и над път, защото съм карал с такава комбинация и знам и не на последно място - в мъгла с отворен рефлектор и ксенон виждаш "стена", докато при лупата ефекта е подобен на халоген - свети "под" мъглата, ако мога да го кажа така.
- Sunny
- Дезертьор
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не е проблема в това дали използваш ксенонова или халогенна крушка в един фар.
Проблема при заслепяването е само и единствено дали са ти регулирани фаровете и дали ти работи ниво-регулирането, независимо дали то е автоматично или ръчно.

Проблема при заслепяването е само и единствено дали са ти регулирани фаровете и дали ти работи ниво-регулирането, независимо дали то е автоматично или ръчно.

- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
По-скоро трябва да въведат задължителна проверка на фаровете при прегледите. Кой знае колко процента от колите имат неизправни такива.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”