В Русия забраниха афтърмаркет ксенона...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Re: В Русия забраниха афтърмаркет ксенона...

Мнениеот Winner25 » Пет 26 фев 2010 18:52

Ако като се минава ГТП проверяват и къде светят фаровете, ще отпаднат много повече, включително и доста с ксенон :wink:

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Пет 26 фев 2010 19:01

аз не мога да разбера какво гледате коя държава какво измисля и веднага искате и тук.
не виждам дали съм с ксенон или 100 вата крушка и в двата случая мога да вадя очи.
искат целогодишно фарове да светят да се виждат, ама да не са силни че много светели. :screwy
или пък другото за зимните гуми, да били задължителни.
е как февруари месец да карам с зимни гуми като не съм виждал сняг от края на декември ,а температурите са доста над 15 градуса.
просто няма как да гледаме другите държави и да се съревноваваме с тях като при нас е доста по различно.

европеския съюз въобще не го споменавайте. искам да ни изгонят,ама няма да стане никога. те да не са прости хората.

kiril_bulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_bulgaria » Пет 26 фев 2010 19:24

Колега, с този измислен ксенон на бараки е живо убийство за колите, които са насреща.
Като видя такива "барабар Петко с мъжете" си ги мисля за циганини.

Всички искаме "да сме като онези, на запад", показваме тяхните успехи и колко лошо е при нас, но когато трябва да направим като тях-неможе, тук е България, ама защо...

Подържам мнението на колегите icoico,group®,tdi fen, както и на другите колеги, искайки някъкво ограничение за тези убийци на пътя.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 26 фев 2010 19:31

Аз пък искам да въведат закон за пуснати фарове целогодишно. Не мога да разбера и до ден-днешен какво пести всеки, като кара без фарове или на габарити ??? Със светнати фарове смятам, че ПТП-тата ще намалеят в известна степен, понеже дори и забравиш да си погледнеш в огледалото, задния с фаровете си ще ти подскаже, че има някой там...

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Пет 26 фев 2010 20:00

У Пелник дълго ще тъгуват.

Последна промяна от dobrin на Пет 26 фев 2010 21:13, променено общо 1 път.
Причина: Спам! Въздържай се от такива мнения!

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Пет 26 фев 2010 20:07

dragozow написа:
У Пелник дълго ще тъгуват.

Чувал съм хора да не могат да произнасят 'Р', ама да не могат да го пишат ...?! mhihi
Това с ПеЛник се изтъЛка вече!

Сега сериозно:
Че е гадно да те заслепяват, дори продавачите на ксенон не могат да отрекат.
Ама то не е само с ксенон, а и какви ли не сини, лилави, криви фарове и т.н.
Та цялостно трябва да започнат да проверяват тея нещо.
Макар това да не е най-сериозния ни проблем: то са коли без спирачки, окачване, гуми и какви ли не по-опасни неща.
Трябва цялостно да започнат да ни клатят за неизправности :Mr Green Fun

Потребителски аватар
VR5
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VR5 » Пет 26 фев 2010 20:30

Нямам нищо против ксенона,ма мога и на габарити да карам(колкото да се виждам от останалите) само искам да няма ЯМИ по пътищата щото сега не ксенони а прожектори трябва да си монтираме за да не се изгубиме в някоя дупка :wink:

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пет 26 фев 2010 20:30

Ще ги забранят все някога. Ама все още сме на положението че можеш да минеш на преглед без да ти работат спирачките или с 10 годишни галоши. Та...докато фаровете ни станат най-сериозния проблем - има време.

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Пет 26 фев 2010 20:58

3000-та година като направят магистрали с осветление,да няма дупки,да няма куки да дебнат от храстите,да направят застраховката за 18 годишните 2000лева,да хвърчат книжки и дебели глоби,крадците да се изтрепват публично....е тогаз ще си махна ксеноните(макар че фаровете са ми с прожектори),ще си купя винетка и няма да псувам като дивак,ще си джиткам Голфето даже на габарити!Живи и здрави,всички да дочакаме такива времена! :beer

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 26 фев 2010 21:15

Адски безмислено е да де въведе изискване ксенон да има само на фарове с измиване, това първо.
Второ, няма никакъв начин полицаят на място да провери дали имаш система за автоматично регулиране, още по-малко дали работи. И не ми казвайте, че се вижда как се местят лупите, това е несериозно.
Ако всички са с нормално регулирани фарове, няма да има такива проблеми.
Освен това, ако всички ползват грамотно направени системи за ДРЛ, няма да има хора като един идиот днес, който караше на 100 % дълги.

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Съб 27 фев 2010 2:32

stefan4o написа:Аз пък искам да въведат закон за пуснати фарове целогодишно. Не мога да разбера и до ден-днешен какво пести всеки, като кара без фарове или на габарити ???

аз ще ти кажа какво пестя.
50 лв акт всеки път като забравя да ги пусна и много други пари за ксенонови крушки, разход в горивото и чист въздух на мойте деца и много други такива неща

Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Мнениеот MK4 » Съб 27 фев 2010 3:03

По-скоро според мен трябва да се забрани ксенон на рефлекторни фарове, лесно е за контрол и най-често стари коли с ксенон на стари рефлекторни фарове заслепяват.

Потребителски аватар
coldy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот coldy » Съб 27 фев 2010 9:15

Аз съм "За" включените фарове през деня, а относно ксенона ... имах вектра преди година, на която смених фаровете с кристални (отворени рефлектори) след което взех ксенон 6000k. Вечер хората по тротоарите буквално обръщаха главите си на страни защото ги заслепяваше.
Подлемих и фаровете с лупи и крушките на ксенона за да си пасне в новите фарове, регулирах ги, карах я ... и така я продадох. Така я карат и до днес.
Миналата година закупих Пасата с кристални "отворени" рефлектори, покарах го с халогенните им крушки, след което му взех фарове с лупи и ксенон 6000k (бял) и ги регулирах. От този ми опит със светлините за напред не бих ползвал отворени рефлектори в съчетание с ксенон, защото постоянно ме заслепяват с такива под път и над път, защото съм карал с такава комбинация и знам и не на последно място - в мъгла с отворен рефлектор и ксенон виждаш "стена", докато при лупата ефекта е подобен на халоген - свети "под" мъглата, ако мога да го кажа така.

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Съб 27 фев 2010 9:16

Не е проблема в това дали използваш ксенонова или халогенна крушка в един фар.
Проблема при заслепяването е само и единствено дали са ти регулирани фаровете и дали ти работи ниво-регулирането, независимо дали то е автоматично или ръчно.
:012:

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Съб 27 фев 2010 10:39

По-скоро трябва да въведат задължителна проверка на фаровете при прегледите. Кой знае колко процента от колите имат неизправни такива.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”