Има ли колеги с връзки в ЗД "Армеец"? :)

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Има ли колеги с връзки в ЗД "Армеец"? :)

Мнениеот KirilGeorgiev » Чет 04 фев 2010 17:16

Колега вие какви застраховки правите нещо не мога да вдена.

Потребителски аватар
anger
Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
Двигател:

Мнениеот anger » Чет 04 фев 2010 22:34

Това с гаранцията е така. Но факта, че нямат договор с официалният сервиз нищо не означава. Работи се по фактури. От пресен опит отпреди 2 дни споделям за две от маздите в семейството ми, че нито Дженерали, нито Булинс казаха така. Приеха си фактурите от сервиза на Стар Моторс (едната за 450 лв, другата за 680 лв) и сега очаквам изплащане. ДЗИ са пълни измекяри според мен, преди 2 седмици с дуга кола от семейството ми за щета като на твоята хонда викат: "У, мъ то тая кола на 13 гудини уа! Ко ми я караш тука!" (пълен цитат). Да, и кво! Аз съм на 32, да не съм стар??? За тях вече съм си направил изводите. Принципно Армеец би трябвало да ти признаят щетата и безрезервно да я отстранят, тъй като колата ти е чисто нова. Освен, ако нещо са се усъмнили в теб при огледа. Или нещо скриваш. Защо не отидеш директно в офиса им в бившето СБА? Това с агенти, посредници си е малко бош лаф работа. Нали знаеш защо на вълка му е дебел врата? Познавам човек там, но само го познавам - не мога да му влияя и т. н. Просто ме обслужва и толкова. Ако решиш да ходиш в офиса, пусни едно ЛС и ще ти кажа кого да търсиш - човека е изключително разбран, любезен и предполагам ще подходи професионално към проблема ти.
Много ми е интересно какъв ще е изхода от ситуацията. :да:

П.С.: Прегледай си хубаво Общите Условия. Това със "сега няма да ти дам щета" малко не ми се струва реално. При обаждане на мобилната група на Булинс ми дадоха номер на щета по телефона без да идват, накараха ме да отида направо в офиса им на оглед, но вече имах номер на заведена щета от телефонното ми обаждане.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пет 05 фев 2010 8:35

gubaku написа:Само да кажа, че всички пропускате една много малка подробност, за която и аз не си давах сметка докато не купихме хондата - Всяка една нова кола е гаранционна - било то 1, 2 или 3 години, следователно за да ти важи гаранцията колата трябва да се поддържа и ремонтира изключително и само във фирмения сервиз, е да обаче примерно ДЗИ нямат договор с хонда и ако каското ти е при тях (както беше случая с чисто новата хонда CR-V на баща ми) се почва едно ходене по мъките, защото дзи казват ние нямаме договор с хонда и няма да платим ако те ремонтират колата, а от хонда казват че ти отпада гаранцията, ако колата влезне в друг сервиз... Абе луда работа, хем си плащаш, хем те правят бърлив. Днеска ми звъня брокера, чрез който е сключено каското и каза, че бил задействал някви неща и утре да сме пишели няква жалба (или възражение) и най-вероятно щели да дадат щета. Но дали...

Това напълно е така с гаранцията и при нас е така,но клиента докато му е гаранционна колата е напълно прав да иска да си прави колата въс фирмен сервиз,ако застрахователя няма договоро,то клиента си изготвя проформа от сервиза носия на застрахователя за одобрение след което си прави колата и си плаща ,а заст. му изплаща обещетението след представяне на оригинална фактура която е същата като проформата като стойност и операций,ако заст. ти откаже мое го съдиш.До сега не сме имали отказ при нас.Така че пак ти казвам търси си правата,ако искаш ми се обади да ти ги обясня нещата как стоят :idea:

Потребителски аватар
gubaku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gubaku » Пет 05 фев 2010 15:21

В понеделник имам път към София и ще се отбия до Армеец да си поговорим, защото тея в Пловдив каквото и да ги питаш ти казват "София брат, София"

А относно въпроса - гаранционна кола, каско -
след което си прави колата и си плаща ,а заст. му изплаща обещетението след представяне на оригинална фактура
колегата е много прав, само че баща ми беше покатерил с джипката едни скали и ремонта беше 12000лв и той тез пари ги нямаше в задния джоб, че да ги плати на хонда пък после ДЗИ да му ги върнат и проблема се яви точно там. В интерес на истината в крайна сметка ДЗИ се навиха да платят директно на хонда, но казаха,че било прецедент:)

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Съб 06 фев 2010 10:37

Така е неприятно е че има и такива щети,аз съм имал подобни проблеми с клиенти,но досега пак казвам не еимало проблем,защото ние даваме проформата клиента си я носи и започва да чака изплащане след като разбира се е одобрена,а ние през това време започваме разглобяване,поръчване на части и ремонтиране и обикновенно човека си получава парите с приключването на ремонта,а е имало и случей когато той си взима парите преди да му еготова колата при някой по тежък удар :wink: ,така че колега варианти винаги има :idea:

Потребителски аватар
stam_enkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stam_enkov » Съб 06 фев 2010 11:25

Абе хора вие нормални ли сте?Те Армеец от автокрадци и рекетьори станаха застрахователи,как щеси застраховате колите в такива фирми!!!!

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Съб 06 фев 2010 11:51

stam_enkov написа:Абе хора вие нормални ли сте?Те Армеец от автокрадци и рекетьори станаха застрахователи,как щеси застраховате колите в такива фирми!!!!

mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi Ше се сетите вие :Mr Green Fun :Mr Green Fun :Mr Green Fun

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Съб 06 фев 2010 20:10

stam_enkov написа:Абе хора вие нормални ли сте?Те Армеец от автокрадци и рекетьори станаха застрахователи,как щеси застраховате колите в такива фирми!!!!

Ти къде би ни препоръчал да си застраховаме колите?

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Съб 06 фев 2010 20:12

maxpayne написа:

в Интерамерикан mhihi

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Съб 06 фев 2010 21:17

maxpayne написа:

Къдет имате връзки викам язе :Mr Green Fun :Mr Green Fun :Mr Green Fun :Mr Green Fun :Mr Green Fun

Поне аз съм така mhihi mhihi mhihi

remmy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот remmy » Пет 26 фев 2010 20:22

Искам да ви посъветвам да не си застраховате колата в „Армеец” защото са големи измекяри. Първо са ужасно мудни, второ –служителите им са адски неучтиви и надменни, трето- по всякакъв начин се опитват да не ти изплатят щетата и в крайна сметка не я изплащат. Ето какво се случи с мен и колата ми- колата ми се запали в движение и след като я загасихме с помощта на двама колеги уведомоих агенцията за инцидента,тъй като имам застраховка пълно автокаско в Армеец.След като ме увериха, че съм представил всички необходими документи и след като заснеха и описаха щетите, аз доволен, че ще ми помогнат зачаках отговора им. След две седмици ме повикаха да потвърдя писмено, че не съм викал службите от „Пожарна безопастност и спасяване”. Направих го като обясних, че възникналия пожар го загасих с помощта на двама колеги и ако е необходимо мога да ги призова като свидетели. И последва отново едно дълго чакане, а с тази кола аз си изкарвам хляба. Няколко пъти звънях в централата, тъй като нещата се движеха много мудно, а от там ме уверяваха, че жалбата ми се разглежда вече от изпълнителнителния директор Р. Георгиев и даже с помощта на цяла колегия юристи. Казаха ми също, че Р. Георгиев не давал срокове и аз си останах с чакането. Който работи като търговски представител знае какво е да останеш без кола и как се отразява това на работата, още повече в тази криза. След два месеца на чакане и на нерви получих отказ за изплащане на застрахователно обезщетение, тъй като нямам протокол от органите по „Пожарна безопастност и спасяване”. Зачудих се защо ме оставиха два месеца без кола за да установи изпълнителният им директор(с помощта на юристи), че нямам такъв протокол и защо от офиса им във Варна ме увериха, че съм представил всички необходими документи като нямам най-важния. Както и да е, извадих си такъв протокол от пожарната, което ми отне не повече от 5 минути и го предоставих на служителите от агенцията, които ако бяха „хора” щяха да ми спестят два месеца чакане за едно „НЕ”. След една седмица се обадих да ги питам да не би случайно да има някакъв резултат и ми съобщиха, че прословутия изпълнителен директор Р. Георгиев все още обмислял нещата. Вече ми стана ясно, че няма да ми изплатят нищо защото г-н Георгиев два месеца вече ги беше обмислял-явно се чудеха как да ми откажат пак. След още една седмица чалкане получих отказ като този път аргументът беше, че в протоколът от органите по „Пожарна безопастност и спасяване” не са описани причините за възноквянето на пожара. Поисках консултация с началника на „Пожарна безопастност и спасяване”-Варна и той ме увери, както и всички служители на „Армеец” във Варна и София, с които успя да се свърже, че както е написано и в протокола, причините за пожара не са описани защото не са установени. Както каза самият той – „за възникването на хиляди пожари щетите не са установени”. След като отпадна и тази причина се „хванаха” за това, че трябвало да извикам органите по „Пожарна безопастност и спасяване” още в деня на инцидента. В крайна сметка излиза, че близо три месеца ме оставиха без кола и едва не загубих работата си за да ми заявят, че няма да ми изплатят нищо понеже едва ли не аз сам съм си запалил колата. Написах и жалба, но естествено и тя беше отхвтрлена(след близо месец, но вече не ми правеше впечатление). Трябвало веднага след инцидента да уведомя пожарната, за да бъдат веднага установени причините. По тяхната логика излиза, че ако бъде убит човек и убиецът не бъде открит веднага след убийството, няма да бъде открит никога. Не правете тази грешка като мен да си застраховате колата в ЗАД „Армеец” защото дано не ви се налага, но опрете ли до тях не се надявайте на нищо. Целта им е да ви вземат парите и ако в послвдствие опрете до тях не ви помагат, а ви бият шута.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”