За фаровете и централното заключване на Полото ми

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
dodo2000
Автомобил:
Двигател:

За фаровете и централното заключване на Полото ми

Мнениеот dodo2000 » Съб 27 фев 2010 0:38

Колеги фаровете на Полото ми бият много ниско, въпреки, че са ел. и са настроени максимално нагоре да светят, но въпреки това са ми ниски. Има ли възможност да ги вдигна ръчно по някакъв начин малко нагоре?
Другото нещо е, че от скоро централното взе да ми прави проблеми. Нямам аларма и колата я отключвам с ключ. Та когато отключвам/заключвам от шофьорската врата тя се отключва, но останалите врати и багажника остават заключени, а се чува как моторчето на централното върти ли върти но не отключва нищо повече и след малко спира. Ако обаче тръгна да отключвам или заключвам от дясната врата нямам никакви проблеми и всичко работи както трябва. Някой може ли да даде съвет защо така се получава и къде да търся проблема.

Потребителски аватар
Gecatawe
Автомобил:
Двигател:

Re: За фаровете и централното заключване на Полото ми

Мнениеот Gecatawe » Съб 27 фев 2010 8:30

И на мене ми беше станало така централното.Отидох при един алармаджия и тои каза че отзад машинката на резервоара се е преебала и я махна и запуши тръбичката и от тогава никакви проблеми.

Потребителски аватар
vili-betc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vili-betc » Съб 27 фев 2010 8:41

-освен ел.моторче трябва да има и 2бели зъбни колела за ръчно регулиране на фаровете, но пиши все пак какво е ПОЛОто :?: де???

dodo2000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dodo2000 » Съб 27 фев 2010 10:07

Полото е 1.9 SDI 99 год. AEY

dodo2000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dodo2000 » Съб 27 фев 2010 18:56

vili-betc написа:-освен ел.моторче трябва да има и 2бели зъбни колела за ръчно регулиране на фаровете, но пиши все пак какво е ПОЛОто :?: де???

Колега точно така са нещата както каза. Намерих ги двете зъбни колела - едното мести фаровете настрани а другото е за нагоре и надолу. Мерси за помоща. Остана да оправя проблема с заключването. Все си мисля, че причината не е в моторчето. Не може от едната страна всичко да е точно а от другата да прави проблеми.

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Съб 27 фев 2010 19:26

Все си мисля, че причината не е в моторчето. Не може от едната страна всичко да е точно а от другата да прави проблеми.[/quote]
    Не е във моторчето разбира се :idea: В самата брава имаш реле или ключе което подава сигнал към централното какво правиш, или то е заминало или кабела кайто води към него е прекъснат :idea: Според мен е кабел :wink:

dodo2000
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот dodo2000 » Съб 27 фев 2010 20:17

Ще разглобя тогава вратата да видя какво е положението вътре. Забелязах, че последните няколко пъти при отключване на шофьорската врата и другите врати се отключват. Но едва ли нещата са се оправили от самосебе си.

Потребителски аватар
    Koksan
    Автомобил:
    Двигател:
    Контакти:

Мнениеот Koksan » Съб 27 фев 2010 21:06

Имаш теч на въздух по системата, разкачена е някъде! Лесно се разкача на предните врати принципно в згъвката до пантата! Пробвай докато работи моторчето да слушаш около пантите на вратите, все някъде ще се чува едно съскане като от балон, когато се спука! Другия вариант е проблема да е отзад при заключването на капачката на резервоара, както каза колегата или багажника! Просто някъде системата има теч!

Поздрави!

dodo2000
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот dodo2000 » Нед 28 фев 2010 13:25

За заключването на капачката на резервоара - нямам такова, дупката си стои обаче го няма желязцето което влиза вътре за контра на капачката. Мисля да си взема една врътка с ключ за да заключвам по някакъв начин резервоара, понеже сега не се заклчюва никак.

Потребителски аватар
    Koksan
    Автомобил:
    Двигател:
    Контакти:

Мнениеот Koksan » Нед 28 фев 2010 18:32

Значи може би там е проблема! Достъпа е от към багажника ... виж извади машинката, най вероятно е спукан маншона, колегите го оправя с балон или биберон принципно! :)

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”