Layer написа:stefan4o написа:Аз пък искам да въведат закон за пуснати фарове целогодишно. Не мога да разбера и до ден-днешен какво пести всеки, като кара без фарове или на габарити ???
аз ще ти кажа какво пестя.
50 лв акт всеки път като забравя да ги пусна и много други пари за ксенонови крушки, разход в горивото и чист въздух на мойте деца и много други такива неща
Layer написа:
повечето против в тая тема май нямат ксенон и не знаят как е.
stefan4o написа:
В много други европейски държави, чиито стандарти цитираме при един дъжд например всички си включват фаровете, въпреки, че законът не ги задължава.
stefan4o написа:...
Абе нищо не е забранено - това е някакво предложение само - вижте какво е отговорил техния КАТ на запитването по повод новия "закон"
Для того, чтобы получить информацию по вопросу о газоразрядных источниках света ("ксеноновых лампах") и получить официальные комментарии об опубликованном на сайте ГИБДД от 20-го февраля акте мы позвонили по контактному телефону справочной службы ГИБДД ( 127473, г. Москва, ул. Садовая-Самотечная, 1, Телефон: ).
В ответ на наш вопрос о правомерности остановки автотранспортных средств с нештатным ксеноном, а также применении каких либо взысканий на основании акта от 20-го февраля мы получили следующий ответ:
"То, что опубликовано 20-го февраля - всего-лишь на всего постановление, которое должно быть утверждено, должно пройти все инстанции и, если оно будет принято, то не раньше июня месяца этого года. На данный момент действия сотрудника ГИБДД, останавливающего машину по поводу установленных газоразрядных ламп, не правомерны - более того, за подобные действия сотрудника, остановившего автомобиль на основании установленных газоразрядных ламп, можно наказать за самоуправство"
А и според мен това просто не може да стане - според едно проучване в Русия около половината коли са с монтиран допълнително ксенон - това означава да вземат книжките на около 20 милиона водачи - мисия невъзможна
Layer написа:stefan4o написа:
В много други европейски държави, чиито стандарти цитираме при един дъжд например всички си включват фаровете, въпреки, че законът не ги задължава.
да и аз ползвам тоалетна хартия когато си искам, хем никой не ме задължава.
точно за това ти говоря,не да ме задължават ,а аз да решавам.
а за пестенето на нещата не ми давай акъл.
както споменаваш европейските държави,някой от тях махнаха целогодишното светене на фаровете,заради пречините който ти изредих.
stefan4o написа:Колега, виж сега, акъл не искам да ти давам как да си ползваш колата и да си пускаш фаровете, ОК? Относно екологията - на нас това ни е последната грижа. Тъй като автопаркът ни е сигурно средна възраст 20 години, смятам, че е смешно да говорим за каквато и да била екология. Аз имах предвид безопасност. Предпочитам да ме виждат и да виждам останалите участници от движението отколкото да спестя 100 грама газ на 100 км. Не съм за някакви си стотинки, ако бях - щях да карам колело. За мен личната и безопасността на околните ми е по-важна от това, което дишам, щото то така или иначе е мръсно - във всеки град на България е така.
ти ме изкара някъв фанатик еколог
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 95 госта