Здравейте колеги,
значи колата е Пасат В5, 97г, 1.8,
проблема е че понякога паля си колата,всичко точно, и след 2мин като навия пълен ляв или пълен десен да за излезна от там където съм паркирал, ми светва лампата на ABSа и започва да мига тази червената с удивителния знак и изпищява-и така си мигат целия пък докато не изгася колата.После може да я изгася и веднага пак я паля и може и да не светне въобще.Понякога ми светва и на средата на пътуването примерно в някой завой 90 градуса,а не от самото начало. Имам си спирачна течност, накладките не са изхабени. Изключвах и акумулатора за няколко часа така че комп-а е изчистен от грешки.Проверих буксата на ABSа си е добре.
До колкото прочетох тука из форума,предполагам че е някой датчик на ABSа на някое от предните колела - та искам да питам дали според вас е от това или от нещо друго и тези датчици при колелата къде се намират,как и къде се включват (ако има някой снимка)и ако вдигна колата на крик такъв обикновен дето ми е в багажника и махна гумата,дали ще мога да достигна до датчика или трябва да се вдигне цялата кола.
Благодаря!
светва ми лампата на ABS отвреме навреме на Пасат В5
- theroadtozion
- Автомобил: VW Passat B5 1997
- Двигател: ADR
- metinski
- Автомобил:
- Двигател:
Re: светва ми лампата на ABS отвреме навреме на Пасат В5
Колега, и аз имам проблем с абс на голф4, и при мен свети и като махна акумулатора и после два-три дена и пак светва, не_знам къде е проблема още, но що се отнася до това къде се намират датчиците, вдигаш колата на крик, сваляш си гумата и от задната страна на диска от горната му част се вижда въпросния датчик, няма как да го объркаш, към него отива един кабел и накрая има букса, която влиза в датчика. Махаш гумичката, която е отгоре и виждаш буксата.
- kirhadj
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, ходете на диагностика. Компа не се изчиства от грешките.
Провери си състоянието на накладките, дисковете и нивото на спирачната течност.
- metinski
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, до колкото знам,за накладки и спирачна течност светва друга подобна лампичка,а не тази на abs, но за дисковете незнам.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здравейте колеги.Имах същия проблем с моята 1.8Т 99г.Оказа се компа на ABS-a.Ходете на диагностика и ако се окаже,че нама комуникация с ABS модула може да ми пишете.