въпрос за смяна на крушка

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
banushev
Автомобил:
Двигател:

въпрос за смяна на крушка

Мнениеот banushev » Съб 27 фев 2010 10:32

здравейте колеги
изгоря ми едната крушка на късите светлини.трябва ли да разглабям много неща да е сменя или става лесно?
питам щото за пръв път ми се случва и да не оплескам нещо :mrgreen:
колата е Golf 4 1.9 TDI AHF
благодаря предварително :bowdown
поздрави :beer

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Re: въпрос за смяна на крушка

Мнениеот joromnt » Съб 27 фев 2010 10:49

Кажи от коя страна поне е въпросната крушка? От ляво по традиция е по-трудно понеже няма достатъчно място заради акумулатора. От дясно е по-широко. Или отваряш капачката на фара отзад, или сваляш предната броня, после фара, и накрая крушката. Успех. :да: И аз наскоро се научих, така че не е философия, но пипай внимателно да не счупиш нещо.

Потребителски аватар
banushev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот banushev » Съб 27 фев 2010 11:07

joromnt написа:Кажи от коя страна поне е въпросната крушка? От ляво по традиция е по-трудно понеже няма достатъчно място заради акумулатора. От дясно е по-широко. Или отваряш капачката на фара отзад, или сваляш предната броня, после фара, и накрая крушката. Успех. :да: И аз наскоро се научих, така че не е философия, но пипай внимателно да не счупиш нещо.

от дясната страна е :) и само да попитам тва стъкло на фара лесно ли се маха че мойто се пукна и трябва и него да сменя :banghead:
благодаря за отговора :bowdown
: vw fen

Потребителски аватар
Svetkisha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Svetkisha » Съб 27 фев 2010 11:23

banushev написа: от дясната страна е :) и само да попитам тва стъкло на фара лесно ли се маха че мойто се пукна и трябва и него да сменя :banghead:
благодаря за отговора :bowdown
: vw fen

От дясно е лесно. За да свалиш спуканата дограма ти требе чукче и клещички! Но ще ти е малко връткаво да хакнеш новия стъклопакет.

Потребителски аватар
theraven
Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
Двигател: SDI
Контакти:

Мнениеот theraven » Съб 27 фев 2010 11:29

Ако имаш система за миене на фаровете и от дясно не е лесно. В такъв случай единствената крушка, която може да се смени отзад е габарита (и може би крушка за мъгла, не съм сигурен) и то като я издърпаш за кабелите. При всички останали положения се свалят бронята и фаровете. Станал съм факир вече - за 5 минути фара е на земята mhihi

Потребителски аватар
banushev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот banushev » Съб 27 фев 2010 11:33

ахам начи ясна работата ще се правя на майстор.аз се удех дали като сложа новия джам ше се получи хубаво уплътнение между него и останалата част на фара :?:

Потребителски аватар
banushev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот banushev » Съб 27 фев 2010 11:38

theraven написа:Ако имаш система за миене на фаровете и от дясно не е лесно. В такъв случай единствената крушка, която може да се смени отзад е габарита (и може би крушка за мъгла, не съм сигурен) и то като я издърпаш за кабелите. При всички останали положения се свалят бронята и фаровете. Станал съм факир вече - за 5 минути фара е на земята mhihi

нямам такива екстри :mrgreen:
аз точно тва се притеснявах да не се налага да разглабям много неща отпред :banghead:
мерси все пак :)

Потребителски аватар
joro09
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro09 » Съб 27 фев 2010 21:23

Колега Банушев :banana ,ако имаш нужда от помощ свиркай,ще оправим таратайката!

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Съб 27 фев 2010 22:20

Хаха, колега тия камани май са у моята градина за моята модификация :063: :063: Човека пита за начина, аз му казвам двата начина който са ми известни. Я ти като явно си вещ ми разкажи като ти изгори крушка на левия фар какво правиш? И като са ми големи ръцете как да ги навра между акумулатора и фара? Трябва да си избера да свалям акумулатор/и след това да се занимавам с дросела щото ще си забрави настройките/ или да метна бронята с тия 5 болта дето я държат. :063:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”