Ламбда сонда - показания на ВАГ-КОМ и катализатор-за ключ
- cornkiller
- Автомобил:
- Двигател:
Ламбда сонда - показания на ВАГ-КОМ и катализатор-за ключ
Повода за тази тема е друга която пуснах преди няколко дена(viewtopic.php?f=5&t=188038) и за да има развитие по нея, ми трябва малко информация.Та значи,утре се каня да отдалеча сондата малко за да видя дали ще се промени прословутия разход.Отделно си намерих катализатор от Голф 4 1.6 двигател(на катализатора пише 1J1...)като гледам на светлина има просвет през него и се питам дали ще стане за моя мотор Г4 2.0,AQY,1999 година.Каня се и да го изтърбуша за всеки случай но се питам следното малко е тъпичко: наклона на ламбдата към двигателя ли е или е към ауспуха,защотот ако на тоя голф на който е бил катализатора и сондата е била след него то наклона и идва към двигателя-не трябва ли да е обратното.Отделно ако някой знае на ВАГ-КОМа като се превъртат групите със показанията на двигателя ламбдата какви показания трябва да дава.Знам,че трябва да е до 1V някъде,но като я закачах преди няколко дена ми показваше в проценти и не можах да се ориентирам дали са я прецакали като ми махаха катализатора.Мерси предварително 

Последна промяна от cornkiller на Сря 17 мар 2010 10:50, променено общо 1 път.
Re: Ламбда сонда - показания на ВАГ-КОМ и катализатор
ламбдата на живо се вижда в първа група трета колонка във волтове .от 0,012до 1,015 волта непрекъснато изменящи се.ако е застинала на едно показание - махай !ако бавно се променят показанията -също сменяй.нарича се "ленива"сонда! 

- cornkiller
- Автомобил:
- Двигател:
аха,добре а втората ми ламбда каде да я търся по колонките.
зависи от вага . търси по нова версия . отдолу под колонките излизат надписите за какво са !
- cornkiller
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Ламбда сонда - показания на ВАГ-КОМ и катализатор-за ключ
обяснението е написано във viewtopic.php?f=5&t=188038&p=2185800#p2185800 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”