Здравейте колеги, ползвах търсачката, но не видях проблем като моя, почти всички са свързани с проблем със запалването. При мен въпроса е, че след като се даде на контакт и се завърти ключа да се пали се изключват консуматорите на ток(ако са включени) - фарове, CD плеър и т.н., та вчера ми трябваше колата, тя не беше карана няколко седмици само навътре и навън от гаража, вчера отивам да я изкарам че ми трябваше, въртя да паля завърта леко и спира да върти - не пали, иначе ток си има стъклата работят, фаровете и плеъра, но не пали и след като завъртя и не запали ми се занулява часовника и борд компа(то е долу горе едно и също де), като се чува нещо като навиване на ролка на касов апарат от към таблото и ми трепват всичките стрелки. Взех акумолатора от другата кола запали без проблем, така де беше паднал и затова не палеше, но там е работата, че след от както разкачих стария акумолатор да сложа другия, като завъртя да паля не ми спира плеъра, пробвах с фаровете - те се изгасят и като запали се включват отново. Реших че може да е изгорял някой бушон на предпазните системи, но днес ги гледах един по един - здрави са, бих един рестарт на плеъра(от малкото копче), но уви ситуацията е същата.
Като цяло не е кой знае какъв проблем, че като паля не ми спира плеъра, но ми е странно защо се получава така, като преди не беше както е сега, пък и знам че трябва да се спрат консуматорите, да запали и след това пак се включват, ако някой е имал подобен проблем ше бъда много благодарен да сподели, също така всяко мнение ще ми бъде от полза.
Благодаря предварително.
Въпрос за момента на запалване-изяснено
- Gencho87
- Автомобил: VW Golf MK3 GT
- Двигател: AEK 1.6 1995
Въпрос за момента на запалване-изяснено
Последна промяна от Gencho87 на Нед 28 фев 2010 23:12, променено общо 1 път.
- Speedy86
- Автомобил: Audi A4 1.8 20V
- Двигател: ADR 1996
Re: Въпрос за момента на запалване
Здр колега и при мен CD-то вече не гасне всеки път като запаля ама това е от 1 година близо не е проблем ако е само тва си карай и си свиркай не е фатално поне при мен де,но нека и другите колеги да споделят 

акумулатора ти е бил заминал, затова при въртене е спирало мп3-то.не разбрах да имаш проблем...
- Gencho87
Това в случая при мен не е проблем, а по-скоро дадена ситуация.
Нямам проблем с колата, карам я с този акумолатор повече от 6 месеца, няма как да е паднал през цялото това време(просто тези дни му е дошло времето), карал съм си курсовете на голф 3, там също спираше CD-то при запалване. Това е някаква система, която спира всички консуматори, за да се осигури максимално количество ток при запалването, след това те отново се включват. Както казах не е проблем, но бях свикнал да си спира като паля, пък то сега си работи, това ми е като трън в "ухото" (в моя случай). Просто искам всичко да си работи както е замислено от прозиводителя и затова първо реших да се допитам до хората от клуба преди да отида при ел. техник
ПП. Между другото с "падналия" акумолатор си бях пуснал музичка и като реших да паля когато не запали, в същото време тогава плеъра си работеше, спря при завъртане за палене и след това пак се включи.
Откакто смених акумолатора се случва всичко това, но едва ли има пряка връзка едното с другото
Нямам проблем с колата, карам я с този акумолатор повече от 6 месеца, няма как да е паднал през цялото това време(просто тези дни му е дошло времето), карал съм си курсовете на голф 3, там също спираше CD-то при запалване. Това е някаква система, която спира всички консуматори, за да се осигури максимално количество ток при запалването, след това те отново се включват. Както казах не е проблем, но бях свикнал да си спира като паля, пък то сега си работи, това ми е като трън в "ухото" (в моя случай). Просто искам всичко да си работи както е замислено от прозиводителя и затова първо реших да се допитам до хората от клуба преди да отида при ел. техник
ПП. Между другото с "падналия" акумолатор си бях пуснал музичка и като реших да паля когато не запали, в същото време тогава плеъра си работеше, спря при завъртане за палене и след това пак се включи.

Откакто смених акумолатора се случва всичко това, но едва ли има пряка връзка едното с другото

- anrus
- Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
- Двигател: RF-1988 и 1P-1991
CD-то е част от аксесоарите и не спира при палене на колата.
- Gencho87
Не споря с това, че е аксесоар, но как става номера до преди известно време да спира, а от вчера - не, просто не го проумявам, при положение, че съм виждал лично с очите си и съм чувал с ушите си това спиране на още две голф 3-ки, като изключим тази на която си карах курсовете. Явно ще се ходи при техника дето се занимава електрониката по колата. 
- anrus
- Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
- Двигател: RF-1988 и 1P-1991
Просто е. CD-то изключва, ако напрежението падне под определено ниво. Новият акумулатор е "по-як" от предишния и напрежението при палене не пада под критичното за CD-то, както се е получавало при стария.
- Gencho87
Мина ми и тази мисъл, но пък се усъмних, понеже това със спрането го бях виждал и при груги коли.
Благодаря на всички за мненията
Колата от както съм я взел(юни месец 2009г.) беше с оня акумолатор, пък незнам той на колко години е, този с който е в момента е на около 4 месеца.
Надявам се наистина колегата anrus да е прав
ПП. Малко се отклонявам от темата, но това важи ли за фаровете, защото днес като пробвах CD-то не се изключи(поради посочените горе от колегата причини), а фаровете изгаснаха и след това се включиха или просто това си е стандартно(относно фаровете)?
Благодаря на всички за мненията
Колата от както съм я взел(юни месец 2009г.) беше с оня акумолатор, пък незнам той на колко години е, този с който е в момента е на около 4 месеца.
Надявам се наистина колегата anrus да е прав

ПП. Малко се отклонявам от темата, но това важи ли за фаровете, защото днес като пробвах CD-то не се изключи(поради посочените горе от колегата причини), а фаровете изгаснаха и след това се включиха или просто това си е стандартно(относно фаровете)?
- sensho1980
- Автомобил:
- Двигател:
Здравеи колега фаровете при палене трябва да си гаснат а за СДто дали гасне или не зависи къде е вързано моето взема ток от ключа на авариините и не гасне при палене на един приятел замервахме че като върти стартера няма ток до СДто и прав е колегата че под определено напрежение СД тата гаснат
- Gencho87
Re: Въпрос за момента на запалване - изяснено :)
Днес направих един опит: заредих малко с изправителя стария акумолатор и другата кола запали с него, днес патувах малко с нея и се позареди, като се прибрах сложих стария акумолатор на голфа и при запалването CD-то спря и си тръгна както преди, та извода ми е, че тока в стария акумолатор е имало по-малко ток и като завъртя да запали голята част от тока отива за запалването, напрежението пада доста и CD-то спира, което може да се сметне за сигнал за евентуална скорошна подмяна на акумолатор.
Благодаря много на всички за вниманието
, проблема е изяснен
ако модераторите сметнат, че темата ще е полезна за следващи въпроси свързани с това могат да я оставят, ако не - може да я заключат.
Благодаря много на всички за вниманието
, проблема е изяснен
ако модераторите сметнат, че темата ще е полезна за следващи въпроси свързани с това могат да я оставят, ако не - може да я заключат.Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”