Хвърли маслото зимата 1.3,1.4,1.6(ABU) Решение на Проблема
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- martineli
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Хвърли маслото зимата 1.3,1.4,1.6(ABU) Решение на Проблема
еми пробвай с датчик ама да не се окаже нещо по-дебело.как ти работи мотора щото ако за почнали да заминават я основни я биелни лагери то маслото ше си е на ниво ама налягато в ниски обороти е е малко и за тва може да пищи зумер а като дадеш газ да развърти маслената помпа да дигне налягане да спира.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте момчета четах из форума ама кат моя проблем не намерих
Значи това буренце ми замръзна 1 път. свалих го изчистих и монтирах 2 път замръзна пак го почистих и наи на края 3 път ми замръзна.
направо нямам думи за 1 зима ми отиде 6л масло и куп мръзнене по пътищата. и се чудя дали няма да стане ако извадя това буренце с сички там маркучета и нему пусна един маркуч да отива да духа под купето и ще имали проблем че картерните испарения че ще отиват на вън а не вътре в двигателя? мерси за отделеното внимание:)

-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Аз моят съм го пуснал и си карам. Правеше майонеза зимата и се ядосах. Маслото беше на 1000км.
Има писано за картерната вентилация. Общо взето няма проблем.
Има писано за картерната вентилация. Общо взето няма проблем.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Каквото и да пускаш и да вадиш майонеза ще има, чистене му е майката 

- schveda
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги,преглеждайки темата,ми направи впечатление,че на моят двигател на капака на клапаните липсва отвор за отвеждане на маслените пари.Mоторът е 1,6 АBU.Та въпросът ми е:различни модификации ли има този мотор или аз съм се заблудил ,че този двигател трябва да има тръбичка за отвеждане на масл. пари на капака на клапаните или пък предният собственик е правил някакви побългарявания.
-
- Автомобил:
- Двигател:
schveda написа:Колеги,преглеждайки темата,ми направи впечатление,че на моят двигател на капака на клапаните липсва отвор за отвеждане на маслените пари.Mоторът е 1,6 АBU.Та въпросът ми е:различни модификации ли има този мотор или аз съм се заблудил ,че този двигател трябва да има тръбичка за отвеждане на масл. пари на капака на клапаните или пък предният собственик е правил някакви побългарявания.
и на моя двигател абу липсва отвор на капака на клапаните

- schveda
- Автомобил:
- Двигател:
ivelin1476 написа:schveda написа:Колеги,преглеждайки темата,ми направи впечатление,че на моят двигател на капака на клапаните липсва отвор за отвеждане на маслените пари.Mоторът е 1,6 АBU.Та въпросът ми е:различни модификации ли има този мотор или аз съм се заблудил ,че този двигател трябва да има тръбичка за отвеждане на масл. пари на капака на клапаните или пък предният собственик е правил някакви побългарявания.
и на моя двигател абу липсва отвор на капака на клапаните
Да,благодаря ти.Явно има различни изпълнения,но попаднах на тези снимки http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=182296#p2128526 и се усъмних.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
На ABU трябва да има със сигурност. Аз също нямах - беше много ефектно замазан. Смених го с капак от някъв 1.3, стават 1:1 и вече имам.
- schveda
- Автомобил:
- Двигател:
За да не "цапам" повече темата на колегата,ще пусна отделна тема,за да обсъдим въпроса.Ето я и нея viewtopic.php?f=5&t=269176
- venkYYY
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Хвърли маслото зимата 1.3,1.4,1.6(ABU) Решение на Проб
Здравейте колеги, да ви попитам някой имал ли е подобен проблем на AKL мотор... питам защото онзи ден както си карам и ми светна лампата, угасих мотора веднага и изкарах така към 300 метра. После се наложи да запаля, но лампата не светеше вече, като оставих колата 1 час наравно и вдигнах пръчката нямаше грам масло. Долях 600 мл. но никакъв ефект, нищо не показва пръчката? Вече температурите навън са +2,3 градуса и мисля тези дни да погледна, но незнам от къде да започна.. та ако някой е правил тази "операция" на AKL нека качи снимки
Благодаря предварително!

- venkYYY
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги, малко да обновя темата. Оправих си проблема с О пръстена, че дори направих малко снимки да видят и другите хора какво точно се прави :)
Аз лично отворих пропката да изтече всичкото масло в мотора.. после ми казаха, че не било нужно, но всеки преценява за себе си

Затваряте пропката и сваляте масления филтър, като внимавате да не го разлеете или напрашите ако мислите да го ползвате втори(път като мен)
Отдолу се вижда гайката за ключ 27, задължително ще ви трябва дълго рамо за удобна работа и едва ли не се съмнявам да стане без такова рамо

След като я свалите(при мен беше нужно само с пръсти) сваляте целия маслен охладител

Махате стария О пръстен

Слагате новия, без значение дупчиците на коя издадка ще бъдат(Всичките са симетрични)

Връщате всичко на обратно по местата си, наливате масло в двигателя и палите след което започвате да гледате за течове отново :D
Аз лично отворих пропката да изтече всичкото масло в мотора.. после ми казаха, че не било нужно, но всеки преценява за себе си

Затваряте пропката и сваляте масления филтър, като внимавате да не го разлеете или напрашите ако мислите да го ползвате втори(път като мен)
Отдолу се вижда гайката за ключ 27, задължително ще ви трябва дълго рамо за удобна работа и едва ли не се съмнявам да стане без такова рамо

След като я свалите(при мен беше нужно само с пръсти) сваляте целия маслен охладител

Махате стария О пръстен

Слагате новия, без значение дупчиците на коя издадка ще бъдат(Всичките са симетрични)

Връщате всичко на обратно по местата си, наливате масло в двигателя и палите след което започвате да гледате за течове отново :D
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Само да спомена, че уплътнителя на масления филтър става на мястото на тоя уплътнител 1:1
купувате си вентилиран мотор инжекцион и нема ядове
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Де кажи са тая глупост що я написа ни в клин ни в ръкав!?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте пичове и за много години!И наа мен м изхвърли голфа маслото.Цедката на блока с какв да я чистя?Голфа е 1.3 NZ