сменена дирекцията при Passat B5

Техническа и сервизна информация за Passat
150 кс
Автомобил:
Двигател:

Re: сменена дирекцията при Passat B5

Мнениеот 150 кс » Вто 23 фев 2010 20:57

Забравих да спомена,както каза колегата по горе може да има стрелка на фаровете,ако няма като се пуснат те бият на ляво ,ако не са преправени де

Потребителски аватар
KGL
Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
Двигател: CUAA 2016
Контакти:

Мнениеот KGL » Сря 24 фев 2010 14:12

VIN номера може да се види и без да се взимат документите. В коша на резервната гума или под задната седалка има стикер, на който е написано.

Потребителски аватар
dr.76
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dr.76 » Сря 24 фев 2010 15:54

KGL написа:VIN номера може да се види и без да се взимат документите. В коша на резервната гума или под задната седалка има стикер, на който е написано.

е да де ама трябва да си го запишеш някаде и да тичаш вкъщи и да си го провериш..там е неудобството... :banghead:

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Сря 24 фев 2010 18:27

150 кс написа:Забравих да спомена,както каза колегата по горе може да има стрелка на фаровете,ако няма като се пуснат те бият на ляво ,ако не са преправени де

Чувал съм, че не регистрират колата, ако фаровете не са сменени за ляв волан. Така че и тях ги преправят. Трябва да си печен автомеханик, за да откриеш преработката, освен ако изпълнението не е съвсем дърводелско. Преправяна кола се разчаркосва здраво, сменят се ел. инсталации, табло и т.н. и колата вече не е същата - все нещо няма да е както трябва.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Сря 24 фев 2010 20:05

То от това "Чувал съм" тръгват градските легенди, че на б5 се сменят носачи на 20к км и струват 2 бона.
Ако може така от любопитство, да ми кажеш кое няма да е същото? Интересно ми е просто.

п.п. Регистрира се кола с фарове за УК движение. Даже съм виждал човек да минава на преглед през КАТ с такива фарове и лично говорих с него дали се заяждат.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Сря 24 фев 2010 21:41

AmW написа:...Ако може така от любопитство, да ми кажеш кое няма да е същото? Интересно ми е просто.

п.п. Регистрира се кола с фарове за УК движение. Даже съм виждал човек да минава на преглед през КАТ с такива фарове и лично говорих с него дали се заяждат.

Ако майсторът не е опитен и не знае какво точно прави, може да нанесе много поразии на колата.
А относно КАТ, много зависи в кой град се регистрираш. Някъде правят големи въртели, другаде са ларж. Всичко е много относително, законът е разтегливо понятие. И за огледалата могат да се заядат, ако не са сменени. Щях да докарвам кола от УК, затова доста проучвах как стоят нещата. В крайна сметка реших да платя по-скъпо, за да карам нормална кола.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Чет 25 фев 2010 1:38

Точно това имам в предвид.
Като се изказва мнение с такива заключения е хубаво да се обоснове, за да не се подвеждат четящите го.
Има майстори и майстори нали :), може да попаднеш на човек който си върши работата качествено... тогава би ли намерил разлики в колата? Не знам дали знаеш но купето се произвежда само за ляв волан. Производителите се опитват да произведат колкото се може по малко детайли за автомобилите с десен волан(като не казвам, че при всяка марка/модел е така).
Поздрави

Потребителски аватар
Recar0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Recar0 » Чет 25 фев 2010 4:14

Точно във фаровете е най-вероятно да намериш разликата, повечето не ги сменят... поради факта, че не се сещат или поради факта, че никак не е рентабилно!! И все пак след толкова време в "Размисли и страсти" , какво се случи , ще го вземаш ли или не? :beer

И нали все пак можем да отбележем, че и лошото правено от добър майстор, може да е по-добро от зле поддържания елземпляр :)

Потребителски аватар
StreetThug16V
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот StreetThug16V » Пет 26 фев 2010 11:00

Дори и да е обръщана колата, това не означава веднага, че не си заслуважа парите. Прегледай я обстойно, закачи я на ВАГ-КОМ, и ако всичко е ок, я взимай.
Ако кадърен човек прави обръщането, всичко си заспива.

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Пет 26 фев 2010 14:21

Огледай и рест педала!!!Личи си много добре от ляво по мокета остават следи,или просто не махат английския рест,много добре си личи!Кожения маншон на скоростния лост-нали на повечето коли е протрит от навика да се държи ръката там - по захвата и протритото пак си личи лява или дясна ръка-освен ако естествено не е сменян!Леглото на акумулатора също се мести...Абе намираш някой с Пасат спираш го до тоя и почваш да гледаш,няма кво да се мръщи продавача - въпрос на сигурност и пари е това,а дори и да е обръщана колата, ако е направена перфектно надали има от какво да се притесняваш,имам много познати(дори и аз имам и бус и пасат с десен волан ,на истински километри,ремонти в добри сервизи,добра поддръжка)с обърнати волани карат коли от години и нямат никакви ядове!Въпрос на късмет,а дори и да е обърната в твой + чупи цената до край!Успех

150 кс
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 150 кс » Пет 26 фев 2010 16:54

Колега,самият факт ,че се съмняваш в смяната на дирекцията трябва да ти говори нещо-явно е сменяна.

krasi75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krasi75 » Вто 02 мар 2010 11:35

Благодаря за инфото колеги.Пасата беше с обърната дирекция(фаровете други,огледалата еднакви)а имаше и други забележки-предния път като го гледах не съм ги видял.Отказах се от този екземпляр.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Вто 02 мар 2010 12:42

Предполагам и цената му е била различна от другите на пазара

Потребителски аватар
pavlikianov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pavlikianov » Нед 14 мар 2010 12:17

По принцип може да се направи така че да не се разбере дали е била обръщана, само ВИН-а може да докаже. Аз обръщам дирекций и оправям абсолютно всичко без дясното огледало , не заради друго а защото разликата в големината ме дразни а еднакви изглеждат доста по добре. Колега ако няма забележки и е направена добре, още повече ако цената си заслужава (то нали за това се обръща за да е по евтинка) , няма лошо да я купиш , но ако си се отказал , успех в търсенето!

Потребителски аватар
npupogHo_kyx
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот npupogHo_kyx » Чет 25 мар 2010 13:19

Колегата pavlikianov лично е правил моята кола, но все не намирам време да пусна една тема със снимки. От както я е правил съм минал около 20000км до сега, като за Коледа ходих с нея до Германия и Холандия на екскурзия и не съм имал никакви проблеми.

Върни се в “Passat”