POLO 97-98 плюсове и минуси

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Пет 07 апр 2006 13:45

minimiro написа:
...... Градското и достига без абс. никакви грижи разхода на 1.3 че и 1.6 двигателите, пък вървянето и нема нищо общо с тях....
за да ги стигне трябва да види бая тормоз,друг е въпроса че те ако видят такъв тормоз разхода няма да е за коментиране
minimiro написа: За извън пък да не говорим.... там където е крайсерската на 1.3 - 1.6, 1.0 вече е на зор...... демек пак в преразход....
разликата в максималната скорост е 12 км/час...всеки да си преценява,за мен не са от значение
minimiro написа: ...с две думи мойто лично мнение е че 1.0 двигател си е точно за пенсионерска кола, дето чичо си кюта с 30-40 градско и 60-70 извънградско и тогава, да, съгласих се е икономична, ма пък тва направо си е предпоставка за ПТП деа......

е от всичките глупости дет ги написа ми стана ясно че не знаеш за какво пишеш

Потребителски аватар
emils
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emils » Пет 07 апр 2006 14:52

Maks написа:Моето на Софийско градско ми дава 7,5 на газ като хич него щадя...намерете друг двигател да дава толкова на градско(прехода ми е Плиска-Люлин).Моето колкото и да го напъвам 10/100 няма да направи,което немога да кажа за 1,3

напълно подкрепям!

Потребителски аватар
d3f
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот d3f » Сря 12 апр 2006 8:22

Maks написа:Моето на Софийско градско ми дава 7,5 на газ като хич него щадя...намерете друг двигател да дава толкова на градско(прехода ми е Плиска-Люлин).Моето колкото и да го напъвам 10/100 няма да направи,което немога да кажа за 1,3

Аз също съм с поло 1.0/98г., но 999куб AER. При тормоз най-много ми е давала зимата 9.0/100 л/км, но иначе средно при нормално каране 8/100 чудех се дали е нормално все пак за 1.0 и ходих на диагностика в уни трейд и те казаха че няма проблем. Извън градско колата без проблем прави 120км/ч и харчи към 6.5/100. Но съм недоволен от бавното ускорение, което ми се вижда смешно за двигател с пълна инжекция. Ако се кара леко и изведнъж я настъпиш рязко, непоема.

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Сря 12 апр 2006 14:30

d3f написа:

Аз също съм с поло 1.0/98г., но 999куб AER. При тормоз най-много ми е давала зимата 9.0/100 л/км, но иначе средно при нормално каране 8/100 чудех се дали е нормално все пак за 1.0 и ходих на диагностика в уни трейд и те казаха че няма проблем. Извън градско колата без проблем прави 120км/ч и харчи към 6.5/100. Но съм недоволен от бавното ускорение, което ми се вижда смешно за двигател с пълна инжекция. Ако се кара леко и изведнъж я настъпиш рязко, непоема.

Твоето нее ли 60 коня или се лъжа?Моето пък си поема...явно очакваш да върви като GT ...
На извънградско и моята върви с 120 без проблем...Вили беше споделил че карал неговото с 140.Тука стигнахме до извода че компютъра в студа нещо се шашва и вдига разхода,който е с карбуратор или е на газ не се оплаква от голям разход(непонасям компютри) интересно ми е на колегите с по голями двигатели как им работят компирите.

Потребителски аватар
minimiro
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот minimiro » Сря 12 апр 2006 16:39

ми мойто 1.3 е моно, ЕКУ-то не съм забелезал да се шашка нещо от студа....
тука във Варна с всичките задръствания (безобразни направо=2.5км ~25-30мин. в час пик пък аз тогава го карам) ми дава разход около 9-10/100 градско газ.... пък и го пържа редовно 2ра-3-та до 4-4500об.
което точно имах в предвид в по-горе позавихрилия се спор е ли икономичен всъщност уж икономичния двигател 1.0 дет са оказа че нищо не съм разбирал :roll: ..... ма мое пък и мойто бълхар да се е объркал нещо знам ли :wink:

бтв оня ден един младеж с Вектра 1.6 биде наказан на 4-500м от сетофар до сфетофар ;)
силно изненадан остана че след старта с сичкия си напън остааше една дължина назад ... та тогаа влезе и в шестях-иляди :twisted: ма мое и да му е била сбабичосана вече вектрата 'нам ли и аз
:lol:

Потребителски аватар
d3f
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот d3f » Сря 12 апр 2006 17:30

minimiro написа:ми мойто 1.3 е моно, ЕКУ-то не съм забелезал да се шашка нещо от студа....
тука във Варна с всичките задръствания (безобразни направо=2.5км ~25-30мин. в час пик пък аз тогава го карам) ми дава разход около 9-10/100 градско газ.... пък и го пържа редовно 2ра-3-та до 4-4500об.
което точно имах в предвид в по-горе позавихрилия се спор е ли икономичен всъщност уж икономичния двигател 1.0 дет са оказа че нищо не съм разбирал :roll: ..... ма мое пък и мойто бълхар да се е объркал нещо знам ли :wink:

бтв оня ден един младеж с Вектра 1.6 биде наказан на 4-500м от сетофар до сфетофар ;)
силно изненадан остана че след старта с сичкия си напън остааше една дължина назад ... та тогаа влезе и в шестях-иляди :twisted: ма мое и да му е била сбабичосана вече вектрата 'нам ли и аз

Първо полото ми е 50 коня, не усещам да се шашла компа на студа, единственото което забелязвам за различно е паленето сутрин, нуждата да се форсира малко докато отвори смукача. По книжка разхода му градско е 7.7/100, за сравнение 1.4i същата година разхода му е 8.5/100, на газ предполагам, че при качествена настройка разхода ще е подобен.

Второ, няма смисъл за сравнение на поло 900кг с опел вектра 1.6i - 1500кг(баща ми кара една такава 89год на газ) по отношение на ускорението за 500метра...Вектрата все пак прави 170-180 км/ч без проблем, за разлика от полото.

Аз съм недоволен от полото по отношение разхода на градско, който в сравнение с клио 1.2i е към 2 литра повече. И все пак немското си е немско, ходовата част на полото е "златна" сравнение с клиото.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Сря 12 апр 2006 18:47

Я малко и аз да се омешам пак...
1043 ААУ ->44 коня..
Топ спеед с платна 145 повече не ще...

130 моем да карам без проблем..

София ->Петрич -> потроших го от юркане 120-130-140 където смогне да набере.. един с едно БМВ кат го изпреварих у кресненското дефиле на 4 та със 120 се плесна по челото..

Та при тва настъпване 5.4 разход..
Мотора е прикрасен.. 14.5 компресия равна, колкот масло сипал толко изсипвам.. абе и да искам не моем се захвана

ОБАЧЕЕЕЕ
9.2 пиков разход зимата..

Младост->лозенец
Младост->Зоната през Сливница.
нормален разход 8.9 - 9 -> 95 октана

Последният разход като се поотопли 7.4 .. няма грешка
Лятото без много задръствания серийно ми даваше 6.5 после за 1 месец 7.5 докато стана студено.

На светофара се юрка.. ама до 2ра... след 70 не го брой....

Оня с вектрата.. не знам как си го взел...

Виж карам и 65 коня дизел.. ми ... нема нищо общо.. настъпваш, и сядаш на задната седалка..

За изпреварвания извънградско.. полото е постоянно 4, тук таме 3 та...

който както иска да го гласи...
1043 мотор не е много икономичен, щот си иска обороти...
тва е моето мнение...

Толкоз пенсионерски да го карам .. не моем..
нямам оборотомер.. ама съдейки как редовно си правя 70 на 2 ра.. а прекъсвача бие на 80 и малко.. правете си сметка.. тогава върви да...
ама аз съм си серсемин с него....при това голем.. ама много голем

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Чет 13 апр 2006 8:49

minimiro написа:ми мойто 1.3 е моно, ЕКУ-то не съм забелезал да се шашка нещо от студа....

Миро че твоето върви повече спор няма,аз се пробвах веднъж с Павлети и да си призная безнадежна работа.За твоето сам казваш че ти дава 9-10/100 в задръствания,моето зимно време ми дава 7,5/100 при по топло пада на 7/100 на газ(прехода ми е Люлин-Плиска,от каде и да минеш все е задръстване).До колко го пържа незнам защото нямам оборотомер но на втора 40 си е нормално.1,0 мотора го дават че е с 10 милиметра по къс ход на буталото и ако нее в обороти няма никой,подобна щуротия като ти с вектрата немога да направя но и разхода ми е по малък.В поразвихрилия се по горе спор се издразних че се карало на градско с 40 а извън с 70 ама както и да е.
Да си призная мен ме задоволява с тая динамика,е вярно че понякога ми се иска да е по пъргаво...просто ако някой иска да кара с 150 и да прави дръпки това определено нее колата но ако иска икономична за нормално каране то да.
П.П.Понякога ме хващат лудите и ми се иска да си взема GT комби,с дръжките отгоре,ама после ми минава,докога ли.

Потребителски аватар
d3f
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот d3f » Чет 13 апр 2006 17:57

И аз съм на същото мнение, който иска възможно най-икономичния разход на бензин/газ 1.0 е перфетен автомобил и не бих казал, че е за пенсионери, ускорението му е добро.

И аз понякога изперквам и настъпвам до дупка и се чуда що не варви... ама какво да се прави то неможе икономично и да е като SL250 :).

Въпреки, че ако имах парите бих си купил едно ново поло, четривратка с комон реил дето върви като фурия и харчи няк'ви стотинки :) (айде, може и две туби по 500W да му сложа в багажника, да ми свири нещо)

Потребителски аватар
Vassilnk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vassilnk » Съб 29 апр 2006 1:02

Ами аз съм с 1.6 AEE двигател и зимата беше към 9 на градско - сега още не съм го засичал, чакам да се постопли още малко. На извънградско е около 6.5 и при каране в интервала 120-150. Иначе за сега въобще не съжалявам, че попаднах на по-големия мотор - абсолютно си заслужава. Динамиката е много добра ако не е прекалено натоварен. Разбира се ако сте 4-ма човека с багаж неизменно си оказва влияние защото все пак кончетата му са малко, но до двама човека проявява доста спортен нрав.

Потребителски аватар
Mury
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mury » Нед 30 апр 2006 19:04

Мойто/всъщност на жена ми но аз си го карам често/ е 1.4 8в и разхода му е доста приличен.В града е окло 7-8 ма в мойте ръце стига и до 10 а извънградско направо ме удивява-6/100 независимо как го карам :shock :shock :shock :shock Ама колата миналата седмица направи 50 000 и аз с това си го обесняавм добрия разход с това че фактически колата си е нова :wink: :wink: :wink:

Потребителски аватар
krisrs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krisrs » Пет 05 май 2006 12:33

хи аз имах Polo 6n 1996 g 1.6 75 hp и мога да ти кажа че нямах забележки варви много добре не харчи много завси как го караш ама пове4е от 10 не харчи ! препорачвам ти да не си взимаш 1.0 /1.1/ 1.3 / по може 1.4 ама най - добре 1.6 или 1.4 16v , сега карам 1.4 16 v и съм много доволен . Здрави са имат някои дребни забележки , като например има една пластмаса кояте е на централния панел която се пука , но това е бял кахар :) Успех ако ти грабне окото някое ккупувай го :)

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”