Golf MK2 ел. схема за климатик
- peyu
- Автомобил: Passat B7
- Двигател:
- Контакти:
Re: ел. схема за климатик на Г2
Благодаря
- tatrata85
- Автомобил:
- Двигател:
kasidi написа:За прекъснал кабел на положение 4 не съм видял![]()
При мен на 3 степен вентилатора е на мах , а на 4 как трябва да работи ?
А това ми е панела:
Колега гледам че не са ти отговорили на въпроса та:степените на ключа по принцип са 2,3и4
а на 1-степен се включва системата когато преместиш горния плъзгач на различно от 0-та,която е най в ляво.
Надявам се да съм бил полезен.Поздрави.
Колеги, моят голф 2 е с_климатик, но предният собственик е резнал кабелите на климатика на централния бутон, интересува_ме копчето има осем крачета; кой цвят кабел за кое положение. Извинете, че_ви_се намесих в темата. 

- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
galen написа:...
А можеш ли да направиш снимка и да я качиш. Оригинално на Г2 климатика се контролира от плъзгача на парното и копчето на вентилатора.
galen написа:снимки имам но немога даги ка4я мога дати пратя по скаип или имел
снимки http://galen.snimka.bg/automobiles/kola.480699.17721869 http://media.snimka.bg/5733/017721867-t ... -thumb.jpg
- Glove
Тука стана малоко по-сложно. Горното копче е да пускане на климатика, а долното е за затваряне на клапата за да се цирколира само въздуха в купето.
Казваш че са 8-ем извода на ключа, искам да те попитам как си с електротефниката и електрониката, за да се ориентирам как да помагам. Питам за да знам али можеш сам да премериш малко кабели, ключа! Предполагам че на ключа на горната му страна за пускането има две двойки извода, така и на долната половина за цирколацията, два по два изводите може да са осветление на копчето и контакт на съответната позиция, така и на долната част.
Лошото е че това е добавян климатик Diavia и за него не ми е известна схемата на инсталацията. Но може да се проследи по наличната кое какво е.
Казваш че са 8-ем извода на ключа, искам да те попитам как си с електротефниката и електрониката, за да се ориентирам как да помагам. Питам за да знам али можеш сам да премериш малко кабели, ключа! Предполагам че на ключа на горната му страна за пускането има две двойки извода, така и на долната половина за цирколацията, два по два изводите може да са осветление на копчето и контакт на съответната позиция, така и на долната част.
Лошото е че това е добавян климатик Diavia и за него не ми е известна схемата на инсталацията. Но може да се проследи по наличната кое какво е.
с ел техниката горе доло бивам ако е за замерване мога даги замеря,кабелите сащо са 8-сем разноцветни,и варвят сякаш са оринални в донапренова обвивка,око имаш някакжи схеми все някаква помош,за която благодаря 

- Glove
Там е работата че ням схема, замери на кабелите какво има като напрежения и кога, дали като пуснеш габарити излиза захранване някъде, като дадеш контакт къде какво се появява. Какбелите на моторчето което затваря притока на външен въздух трябва да идват от към пътника, проследи ги. Кабелите за пускането на компресора минават пред шофьора и излизат напред, трябва да има грипа с релета 2 или 3, виж какво отива до тях. Прави си схема на лист, снимки. После качваш, ще го мислим.
- olimpiaivo
- Автомобил:
- Двигател:
Добър ден колеги да не пускам нова тема имам голф 2 с климатик диавиа но ще го махам взех цял комплект оригинален климатик от същата кола.Знае ли някой какво трябва да му се смени ,за да мине от р12 на р134а фреон,дехидратора при всички случай ще го сменя.Благодаря
- Glove
olimpiaivo написа:Добър ден колеги да не пускам нова тема имам голф 2 с климатик диавиа но ще го махам взех цял комплект оригинален климатик от същата кола.Знае ли някой какво трябва да му се смени ,за да мине от р12 на р134а фреон,дехидратора при всички случай ще го сменя.Благодаря
Маслото, TRV вентила и фреона.
- olimpiaivo
- Автомобил:
- Двигател:
Glove написа:olimpiaivo написа:Добър ден колеги да не пускам нова тема имам голф 2 с климатик диавиа но ще го махам взех цял комплект оригинален климатик от същата кола.Знае ли някой какво трябва да му се смени ,за да мине от р12 на р134а фреон,дехидратора при всички случай ще го сменя.Благодаря
Маслото, TRV вентила и фреона.
Мерси колега.
- olimpiaivo
- Автомобил:
- Двигател:
колеги знае ли някой оригиналния климатик на голф 2 1.8 има ли паразитна ролка на ремъка на климатика.Като гледам в етката не трябва да има но ремъка опира в тялото на водната помпа прекарвах го и от долу и отгоре на помпата и пак.
- Glove
Оригиналната система няма паразитна ролка, ремъка въртян от коляновия вал върти водна помпа и компресора на климатика, а компресора алтернатора
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”