Обезвъздушаване при зараждане

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Goldorak
Автомобил:
Двигател:

Обезвъздушаване при зараждане

Мнениеот Goldorak » Сря 03 мар 2010 11:03

Колеги, как точно ставаше номерът с обезвъздушаването. На моето поло 1,6, 98г., има в страни от отвора на резервоара едно копче, което се натискало. Но кога се натиска - през цялото време докато се зарежда ли? И какво точно се задейства като се натисне то?

Вчера ми светва лампичката на резервата и минавам да заредя 10 литра. Сипвам аз, паля колата и гледам стрелката на бензина се качва до очертанието, което показва, че резервоарът е пълен наполовина! :screwy :mrgreen: Предполагам или че тя не е наред, или че има въздух...

Потребителски аватар
unaffected
Автомобил: VW Polo 6N
Двигател: 1.6 AEE 1998

Re: Обезвъздушаване при зараждане

Мнениеот unaffected » Сря 03 мар 2010 12:21

И аз карам поло 1.6 98 година и положението при мен е подобно. Не е от въздух. Мисля че това не е проблем. 7 л резерва и още 10 - 17 литра и стрелката отива на средата (малко странно за 45 л резервоар). Мисля че просто така го е направил Ханс.
Примерно като напълниш до горе, караш сума ти време стрелката да се мръдне и след това докато разбереш отива 2 деления надолу. Ще чакам мнения за да разбера как е при други колеги. :)

Потребителски аватар
offside
Автомобил: Passat B5 1997
Двигател: 1.8 20v ADR

Мнениеот offside » Сря 03 мар 2010 14:07

Съвсем същото е и при мен :) Явно си е така. :beer
1.6 АЕЕ '97

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Сря 03 мар 2010 14:14

И при Polo 2F e същата история, не е болка, поне за мен :Mr Green Fun

Goldorak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Goldorak » Сря 03 мар 2010 18:37

Е, хубаво колеги, радвам се, че това не е проблем. Но все пак остават въпросите -

1 - Защо стрелката прави тея номера - това е кофти, когато искаме да се ориентираме, човек не знае на какво гориво да разчита!

2 - това копченце за обезвъздушаване как точно действа и въобще какъв е механизма на обезвъздушаване??

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Сря 03 мар 2010 21:05

С това копче се обезвъздушава при положение че пълниш до горе.С 10 литра и да го натискаш файда няма.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Сря 03 мар 2010 21:12

Колега, съвсем нормално ти показва стрелката на бензина, като изключим някой подробности че колите са ни на по 10 години и е нормално да не отчитат горивото до литър точно. Същото е и при мен. Стрелката ми е над червеното слагам 10 литра и отива малко под средата. Така че не се замисляй много по този върпрос гледай там да върви колата! И дано да не ти се налага да падаш в червената зона!

п,п Относно това бутонче за обезвъздушаване, както ти казаха и по горе колегите. Когато пълниш резервоара догоре и пистолета на колонката изключи тогава натискаш копчето за да може да го напълниш баш, до максимума. Но това се прави ако искаш да пътуваш дълго време без да зареждаш, или да засечеш до литър колко ти харчи колата. Но дали работи това копче няма кой да ти даде гаранция или точна информация!

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dizel_fen » Сря 03 мар 2010 22:32

И при мне е така и точно днес ми се случи-Бях точно на червено,но не беше светнала лампата-сложих 10 литра и стигна малко под средата! Аз моята скала съм си я свикнал и не ми пречи! Щом на всички прави така-значи не е от старост,а така е измислено-психически си мислиш че имаш 22 литра,а ти имаш 16-17 литра :Mr Green Fun

Потребителски аватар
achopopov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот achopopov » Чет 04 мар 2010 12:58

С това въпросното копче,полото събира 68-9литра нафта!Но както казаха и колегите,тази процедура се прави когато пълниш целия резервоар(за дълъг път или просто ако не ти се зарежда скоро пак)Много е удобно.И на мен ми се е случвало стрелката да не отчита много адекватно..Забелязал съм,че има голямо значение дали минимума ти е пълен.Всмисъл ако стрелката вече стремглаво слиза в началото на минимума е естествено после да се вдигне и по-малко,също така и обратното! :beer

Goldorak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Goldorak » Чет 04 мар 2010 14:36

Колеги, мерси за отговорите! Поизясниха ми се нещата. :D

Goldorak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Goldorak » Чет 04 мар 2010 14:53

achopopov написа:С това въпросното копче,полото събира 68-9литра нафта!Но както казаха и колегите,тази процедура се прави когато пълниш целия резервоар(за дълъг път или просто ако не ти се зарежда скоро пак)Много е удобно.И на мен ми се е случвало стрелката да не отчита много адекватно..Забелязал съм,че има голямо значение дали минимума ти е пълен.Всмисъл ако стрелката вече стремглаво слиза в началото на минимума е естествено после да се вдигне и по-малко,също така и обратното! :beer

Колега, как 68 литра резервоар??? :shock Че нали по книжка е 45 л плюс резервата???

Потребителски аватар
tomo8889
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tomo8889 » Чет 04 мар 2010 17:18

Не е възможно 68-69литра резервоар на POLO-то най много ми е събирало не цели 55л 98H с обезвъздушаването на Shell, и то го карах до последно на изпарения за да видя колко ще събере.Имам и Mercedes 124-ка 2.0E бензин тя събира до горе 70л.На коя бензиностанция зареждаш, ако е на някоя невзрачна може и да са те изклатили там-редовен номер. :да:

Потребителски аватар
Dido_Petrov
Автомобил: Polo 6N
Двигател: 1.8 20VT

Мнениеот Dido_Petrov » Чет 04 мар 2010 18:07

по документи резервоара на полото е 50л. аз зареждам винаги и само от ОМВ и съм го пълнил стотици пъти до горе дори и докато "повърне" и пак не мога да ги направя и на колегата 55-то литра максимум 51.80

Потребителски аватар
achopopov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот achopopov » Чет 04 мар 2010 18:07

Колеги резервоар,особено дизелов не се пълни на бензиностанцията :lol: Сам си сипвах литрите.Който не вярва идва,отиваме,в която бензиностанция каже и ако не събере 68литра му пълня резервоара догоре!И моята реакция беше същата като го напълних 1-я път,но...Изкарах около 1200км... :beer

Потребителски аватар
tomo8889
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tomo8889 » Чет 04 мар 2010 18:30

Dido_Petrov написа:по документи резервоара на полото е 50л. аз зареждам винаги и само от ОМВ и съм го пълнил стотици пъти до горе дори и докато "повърне" и пак не мога да ги направя и на колегата 55-то литра максимум 51.80

Сигурно ти е останало повече от резерва на мен ми побра не цели 55л 54л и нещо, но го карах до последно на изпарения правил съм го само един път нарочно да видя колко точно ще побере, :да: .И пак е относителна работа,при засичането, защото не се знае колко точно бензин има останал в резерва

Лек и безавариен път на всички :да:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”