въпрос за ел огледала с подгряване
- RACER GTI
- Автомобил:
- Двигател:
Re: въпрос за ел огледала с подгряване
колега на снопа с кабели с ел огледала от купето излизат 14 кабела,2 за тонколонките,4+3 за машинката на централното,5 за ел огледалото и 8 за ляво/дясно/горе/долу-реглаж на огледалото,мога и да ги снимам
- peachbaby
- Автомобил:
- Двигател:
а можеш ли да ми кажеш кабела от копчето за регулиране каде се включва?дали е там кадето съм показал на снимката или на друго място из таблото?ако не ти е проблем пусни някоя снимка 

- RACER GTI
- Автомобил:
- Двигател:
да там е,утре ще направя снимка
- EvankoIII
- Автомобил:
- Двигател:
RACER GTI написа:колега на снопа с кабели с ел огледала от купето излизат 14 кабела,2 за тонколонките,4+3 за машинката на централното,5 за ел огледалото и 8 за ляво/дясно/горе/долу-реглаж на огледалото,мога и да ги снимам
Сори за спама, ама както си ги изброил стават 22.
-
- Автомобил:
- Двигател:
защо толкова мног за централното ?RACER GTI написа:4+3 за машинката на централното
- peachbaby
- Автомобил:
- Двигател:
Re: въпрос за ел огледала с подгряване-вече монтирани
колеги,снабдих се с инсталация и копче за огледалата и днес реших да ги монтирам.на дясната врата всичко си пасна като по учебник.гледах кое кабелче каде е било включено и така.отворих лявата врата и монтирах почти всички кабели както са били на другата кола,но на два кабела не можах да намеря местото.единият е кафяв-на колата от която взех кабелите е включен на место в буксата на вратата но на моята врата на същото место вече има включен пак кафяв кабел.другият кабел който не знам каде трябва да отиде е сив с зелена черта.за него не съм обърнал внимание каде е бил и незнам каде да го включа.другия край на сивозеления кабел отива в копчето за управление на огледалата.подозирам че са за подгряване но не съм убеден,защото сега не мога да усетя дали грее,а иначе огледалата си работят в всички посоки
.ако имате идея кои кабел каде да отиде в голямата букса на вратата споделете го(ако може с снимка)благодаря Ви 

- ogogin
- Автомобил: Vw Golf MKV
- Двигател: BWA
Колега тук имам една снимка на буксата и тея кабелчета на нея са за огледалата (малко цветовете не си личът сори) но предполагам ще се ориентираш!
http://prikachi.com/images.php?files/1529452v.jpg
http://prikachi.com/images.php?files/1529452v.jpg
- peachbaby
- Автомобил:
- Двигател:
колега,на снимката не се разбира много.днес видях на друк голф кабелите.значи сивозеления кабел на другия голф е включен на место на което при мен вече има включен пак сивозелен кабел.снощи междо другото видях че не ми свети копчето за управление.предположих че сивозеления кабел е за това и го допрях до другия сивозелен.така копчето светна.кафявия кабел го запоих за другия кафяв кабел.и сега си свети супер.остава да доиде зимата да видим дали ще работи подгрева.смятам въпроса за приключен.благодаря на отзовалите се

- DiabloS
- Автомобил: Skoda Octavia 1.8 20V
- Двигател: AGN
- Контакти:
Едно въпросче и от мен
Как мога да разбера дали огледалата ми са с подгряване или не ...
п.п Забравих да спомена каква е колата ... Голф 3 1.6 (96 год.)

п.п Забравих да спомена каква е колата ... Голф 3 1.6 (96 год.)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте , малко стара тема но все пак , заради снежната буря се наложи да сменя лявото странично огледала колата е голф 3 , моето беше махенично , но един колега ми изпрати ел.огледало тъкмо го монтирах , как мога да разбера дали има подгряване ? от огледалото излиза са една букса с 5 кабела - бял,син,черно с червено , черен и кафяв , ако може да ми кажето кой за какво е и с някаква схема да помогнете , интересуваме най вече дали има подгряване , нямам пусната инсталация за ел.огледала , огледах хубаво снопа който влиза в вратата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Белият кабел е (+) за подгрева, а кафяв е (-):

Закачаш и мериш температурата на стъклото. Може и съпротивлението да измериш, но не зная колко трябва да е. Вероятно всичко различно от отворена верига ще е ОК.
Ако искаш да имаш ел. огледало само отляво, е много лесно - вземаш плюс и маса от прозореца(ако е ел.), копчето за управление и си готов. Ако искаш да ти работи подгревът, най-добре е от бушониерата да вземеш плюса, който се управлява от копчето за подгрев на задното стъкло. Разбира се, варианти има много - с отделно копче и т.н.
Не забравяй за предпазител, ако правиш магии с плюса!
Ако ти трябва цялата схема или помощ, свиркай!

Закачаш и мериш температурата на стъклото. Може и съпротивлението да измериш, но не зная колко трябва да е. Вероятно всичко различно от отворена верига ще е ОК.
Ако искаш да имаш ел. огледало само отляво, е много лесно - вземаш плюс и маса от прозореца(ако е ел.), копчето за управление и си готов. Ако искаш да ти работи подгревът, най-добре е от бушониерата да вземеш плюса, който се управлява от копчето за подгрев на задното стъкло. Разбира се, варианти има много - с отделно копче и т.н.
Не забравяй за предпазител, ако правиш магии с плюса!
Ако ти трябва цялата схема или помощ, свиркай!
-
- Автомобил:
- Двигател:
благодаря , за сега ще се опитам да направя подгрева 

- pecata12310
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги!
И на мен ми се налага да сменям счупеното дясно странично огледало. При мен на колата голф 3 стъклата са електрически и имат подгряване. От схемата в инструкцията подобна на показаната в по-горните постове са показани 5 бр. кабели като единия е маса.
http://vibrodiagnostic.ovo.bg/zahranwane_ogledala.png
На новото огледало са 3бр. червен, кафяв и черен и не са както на схемата двуцветни. Въпроса ми е как се вързват, защото тези на огледалото са доста къси и не стигат до тази букса и кой за какъв цвят от оригиналните да свържа. Може би новото няма отопление. Както написаха колегите бутончетата за управление са на лявата врата преди дръжката за отварянето.
Благодаря предварително!
И на мен ми се налага да сменям счупеното дясно странично огледало. При мен на колата голф 3 стъклата са електрически и имат подгряване. От схемата в инструкцията подобна на показаната в по-горните постове са показани 5 бр. кабели като единия е маса.
http://vibrodiagnostic.ovo.bg/zahranwane_ogledala.png
На новото огледало са 3бр. червен, кафяв и черен и не са както на схемата двуцветни. Въпроса ми е как се вързват, защото тези на огледалото са доста къси и не стигат до тази букса и кой за какъв цвят от оригиналните да свържа. Може би новото няма отопление. Както написаха колегите бутончетата за управление са на лявата врата преди дръжката за отварянето.
Благодаря предварително!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”