Става въпрос за сравнение на двата автомобила, тъй като ми предстои покупка, а не съм карал такива.
Лагуна 1996 комби
2.2 турбо дизел 113к.с.
Вектра 1997 комби
2.0 турбо дизел 101к.с.
Споделете впечатления от тези автомобили?
Плюсове/Минуси?

Laguna vs. Vectra?
- aradovanov
- Автомобил:
- Двигател:
- batko_miro
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: CHGA 2010
Re: Laguna vs. Vectra?
Колега, не знам за купето като купе на лагуна, но каквото и да е Рено от тази ера, НЕ СИ ВЗИМАЙ с мотор 2.2 дизел. Възможно най-несполучливия дизелов агрегат на Рено от тези години 

- aradovanov
- Автомобил:
- Двигател:
Колега сподели защо е несполучлив мотор?
Чупи ли се? Какво?
Разход?
Скъпа поддръжка? Пример?
Чупи ли се? Какво?
Разход?
Скъпа поддръжка? Пример?
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
на вектрата щи е малък данъка
- Дашо
- Пернишки бек
- Автомобил:
- Двигател:
Един глас за Вектрата 
Всичко си зависи от конкретното състояние на въпросните 2 автомобила, но като цяло не съм чувал добри отзиви за френските дизели ... французите могат да правят само любов ...

Всичко си зависи от конкретното състояние на въпросните 2 автомобила, но като цяло не съм чувал добри отзиви за френските дизели ... французите могат да правят само любов ...

- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Рено=пълен кенеф точно тези години,много калпаво окачване
Вектра=много по-здрава и сполочлива кола спрямо другата съпоставяща,разликата е огромна
Вектра=много по-здрава и сполочлива кола спрямо другата съпоставяща,разликата е огромна

vw_golf_4_tdi написа:на вектрата щи е малък данъка
Данъка ще е почти еднакъв.. защото и 2те коли са над 101 коня ( 74 киловата).
Реното има слабо окачване .. вози добре , но е капризно и в България Рено и Ситроен... не бих препоръчал.
Вектрата е доста по-здрава и непретенциозна ( спрямо другата ) кола. Частите са сравнително евтини. Двигателя е здрав и е с добра динамика.
- toman44o
- Автомобил: VW VENTO
- Двигател: ABS
Всичко зависи от състоянието на двата автомобила вектрата има малко по здраво окачване но реното може да се намери с повече екстри като цяло двете коли са равностойни казват че на реното най проблемно му е окачването и електрониката,но само съм чувал на моето за половин година и 8500км несам пипал нищо само бензинец,имам комшия с такава вектра казва че е доволен само веднъж е сменял турбото че се е преебало...
частите са еднакви като пари и на двете.

- aradovanov
- Автомобил:
- Двигател:
Въпроса за късмета е ясен.
Лагуната е класи над вектрата като возия и комфорт - поне според мен.
Аз лоши думи за френски дизел не съм чувал?
Въпреки всичко май везните накланят към Лагуната.
Лагуната е класи над вектрата като возия и комфорт - поне според мен.
Аз лоши думи за френски дизел не съм чувал?
Въпреки всичко май везните накланят към Лагуната.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Ми то човека, от който купих първия си Голф се качи на Лагуна от тези години и се намрази. Смени я с Хюндай Купе и каза, че Хюи е много повече кола от Л@йното.
Лагуната беше 1.8 бензин, но сравнението е резонно, защото всички проблеми дето има, бяха по ходова част и тоци. Както и от някакви страшни цени за части се беше уплашил.
Като я продаде, моя човек почерпи.
Лагуната беше 1.8 бензин, но сравнението е резонно, защото всички проблеми дето има, бяха по ходова част и тоци. Както и от някакви страшни цени за части се беше уплашил.
Като я продаде, моя човек почерпи.

- batko_miro
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: CHGA 2010
aradovanov написа:Колега сподели защо е несполучлив мотор?
Чупи ли се? Какво?
Разход?
Скъпа поддръжка? Пример?
Почвам от поддръжката:няма да сравнявам цени, но ще ти кажа че облужването е по-скъпо от на вектрата. Само демпферната шайба на коляновия вал е от 180-200 кинта ментетата, до 400+ оригинална; Често ГНП дава проблеми и течове; същите важат и за хидравличната рейка; ходовата част е хубава, но само откъм возия... Идва черешката, ако намериш екземпляр с читава глава, ще си късметлия. Основният им проблем е, че издухва гарнитурата на главата, а тя често се пука

Тия неща ти ги казвам не от опит, а като извлечени впечатления след доста разговори с хора от сервизи

Успех с търсенето

- maksi
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: AZV
- Контакти:
Altec написа:vw_golf_4_tdi написа:на вектрата щи е малък данъка
Данъка ще е почти еднакъв.. защото и 2те коли са над 101 коня ( 74 киловата).
Реното има слабо окачване .. вози добре , но е капризно и в България Рено и Ситроен... не бих препоръчал.
Вектрата е доста по-здрава и непретенциозна ( спрямо другата ) кола. Частите са сравнително евтини. Двигателя е здрав и е с добра динамика.
Вектрата е 74 киловата,което ще рече малък данък от порядъка на 30-тина лева.
На Опела плащаш застраховка за автомобил до 2000кубика.Немска машина.Евтина за поддръжка.На пръв поглед все неща,който не са скъпи,но правят поддръжката на колата евтина и елементарна.
Няма смисъл да обяснявам,че тези Опели отдавна са излекувани от заболяването си,така,че спокойно може да се оглеждаш за някоя Австрийка например

maksi написа:Вектрата е 74 киловата,което ще рече малък данък от порядъка на 30-тина лева.
На Опела плащаш застраховка за автомобил до 2000кубика.Немска машина.Евтина за поддръжка.На пръв поглед все неща,който не са скъпи,но правят поддръжката на колата евтина и елементарна.
Няма смисъл да обяснявам,че тези Опели отдавна са излекувани от заболяването си,така,че спокойно може да се оглеждаш за някоя Австрийка например
Точно обратното, автомобил ДО 74 киловата се ползва с малкия данък. Дефакто до 100 коня общо взето . Мине ли 100 , да речем вече 101 = 74 киловата = голям данък ..
Да не работеше майка ми в данъчното , да не знам .... да нямам 2 коли съответно 85 и 66 киловата.. да не знам.
За застраховката колата и 2та автомобила влизат в горна категория .
Границите са до 1.5 , от 1.5 до 1.8 , от 1.8 до 2.0 включително , от 2.0 до 2.5 и над 2.5
Извинявам се за лекото отклонение от темата , просто не искам да се подвежда човека от ниския данък или гражданска и да стане обратното ...
п.п ... Опа.. за застраховката е така.. аз горе като ги е описвал съм прочел , че и 2та автомобила са 2.2 и се обърках.. Застраховката на Опела ще е по-малка да
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Най-важното е да върши работата, за която я взимаш и естествено да дава малко ядове!
За мегана не знам, но Вектрата е доста тясна и има оскъден багажник.
Лично на мен не ми допадна изобщо.
За мегана има много противоречиви мнения.
И двете не бих си взел дизел.
Ако искаш багажник, уютна и голяма кола се насочи към друга марка
За мегана не знам, но Вектрата е доста тясна и има оскъден багажник.
Лично на мен не ми допадна изобщо.
За мегана има много противоречиви мнения.
И двете не бих си взел дизел.
Ако искаш багажник, уютна и голяма кола се насочи към друга марка

- maksi
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: AZV
- Контакти:
Малко на спам я обърнахме темата,но....74 киловата са си малкия данък,както и да го погледнеш.Има Опел Астра(1,6 пълна инжекция и 1,6 16V),която е 74 киловата и е малкия данък,но защо ли BMW-тата с ладов мотор(нищо лично към "дрифтърите",но така ги водят 1,6 моторите) са по 75 киловата и за единия киловат отгоре плащат доста по-голям данък?Опела е 100,68(или нещо от тоя сорт),а BMW-то е повече от 101 коня.ОК?
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”