Mнението ви за FaceBook

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции

Одобрявате ли социалните мрежи

Да
194
49%
Не
137
35%
Нямам мнение, защото не ги използвам
64
16%

Общо гласове: 395
Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Mнението ви за FaceBook

Мнениеот scuba » Пет 05 мар 2010 11:18

Интересно ми е какво мислите за фейсбук. Пускам тази тема, защото имах профил там и след около едногодишно ползване реших, че трябва задължително да го истрия. Канеха ме да "другарувам" с хора, които изобщо не познавам, искаха да гледам крави, да събирам яйца и елхички, да гледам снимки, които ИЗОБЩО не ме интересуваха. Освен тва ми се препълни пощата с идиотски мейли. Та един ден взех решението, че моя профил повече няма да съществува там. И от тогава не можете да си представите колко съм щастлив от липсата на крави, елхи и олигофрени. Чувствам се някак си свободен вече :да:
Лично аз предпочитам да се видя с приятели да пием бира, отколкото да си лафим през фейса

DarikNews написа:Платформи като Фейсбук би трябвало да стимулират създаването на контакти. Изследване показва обаче точно обратното: хората, които избягват Фейсбук, са не само по-доволни от живота си, но и имат повече успех в работата.

На пръв поглед прозрението на най-новото изследване, свързано с Фейсбук и проведено от университета в Цюрих, не звучи революционно: "Само чрез Фейсбук хората няма как да станат по-щастливи", гласи то. Действително преди две години учени от Мичиганския университет стигат до извода, че потребителите на социални мрежи като Фейсбук, Май Спейс (My Space) и Щуди ФауЦет (StudiVZ) би трябвало да са по-щастливи, тъй като са ангажирани в един вид социална мрежа.

Фейсбук-юзърите - ментално лабилни?

Проучването на университета в Цюрих обаче, в което са участвали 1000 души, не може да потвърди това твърдение. Вместо похвали, върху Фейсбук се изсипват куп критики. Положителна нотка се долавя единствено в твърдението, че Фейсбук се използва предимно от екстровертни хора, което се обяснявало с характера на потребителите и нямало нищо общо с платформата за приятелства.

Учените от Цюрих твърдят, че хората, които не използват Фейсбук, са по-доволни от живота си. Освен това те са по-стабилни психически и по-съвестни от феновете на социалната платформа. Всъщност според редица психологически изследвания добросъвестността е в тясна връзка с успеха в професионалния живот. Учените от Цюрих обаче са убедени, че в тази насока е нужно да се проведат и други изследвания.

Нарцистични, но честни

Поколението, използващо най-често социални платформи като Май Спейс и Фейсбук, признава, че юзърите на подобни онлайн-мрежи са предимно нарцистично-екстровертни хора. В рамките на проучване сред над 1000 американски студенти става ясно, че 57 на сто от тях използват профила си в социалната интернет-платформа най-вече, за да си направят лична реклама, за да получат повече внимание или поради самовлюбеност. Участниците в изследването споделили, че те са по-самоуверени, по-нарцистични и търсещи повече внимание, отколкото поколението преди тях. "Впечатляващо е колко честна е тази генерация при диагнозата на собствените й слабости", казва Жан Туенг, професор по психология към университета в Сан Диего.

Последна промяна от scuba на Пет 05 мар 2010 11:21, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Re: Mнението ви за FaceBook

Мнениеот ChimeyJimmey » Пет 05 мар 2010 11:19

Не Удобрявам подобни социални ексхибиционизми!

Последна промяна от ChimeyJimmey на Пет 05 мар 2010 11:20, променено общо 1 път.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пет 05 мар 2010 11:20

не употребявам :)
който няма реален живот - живее във виртуален

los_tigros

Мнениеот los_tigros » Пет 05 мар 2010 11:22

Аз съм доволен.Намерих много колеги от университета,много съученици и стари приятели.
Един въпрос:някой насилва ли те да гледаш крави?Даваш игнор н поканата и си готов.Забраняваш публикациите от съответното приложение(за да не те дразнят) и всичко енаред.
Според мен като място за контакти с отдавна забравени хора е добро.

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Пет 05 мар 2010 11:23

:applause: :applause: :applause:
удобрявам я ,но не бих гледал крави или прасета.
влизам един път на месец, незнам и защо влизам.
това е най голямата мрежа на кгб,цру,фбр или интерол за безплатно наблюдение на лична информация,с нашо знание.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пет 05 мар 2010 11:23

И аз съм против.
Имах за известно време, но не смогнах да трия писма от пощата и бях затрупван от адски безполезна информация.
Не знам каква е тази лудост с този сайт mhihi

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пет 05 мар 2010 11:23

Странното е, че уж всичко е направено за комуникация м/у хората, но по този начин (соред мен) хората забравят какво е комикация. Не може писането по разни "стени" да замести прекия контакт с човека

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пет 05 мар 2010 11:25

Затрупва Ви безсмислена информация, защото не сте си или не умеете да си настроите профилите...... одобрявам .... носи ми легални приходи ...следователно е страхотно ...... :) от социална гледна точка ..така поддържам контакти с хора който вероятно нямаше да видя никога повече ......

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Пет 05 мар 2010 11:26

Лично за мен е безинтересна мрежа и самото оформление на сайта не ми допада много. :не:

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Пет 05 мар 2010 11:26

Когато се роди малката, в пристъп на умопомрачение й създадох акаунт там, таман го и видях това...
Ебаси светкащо, щракащо и смърдящото дигитално говно за клавиатурни лалугери!

Лошото е, че жената го прихвана и сега (освен копане на картофи у фермата) сервира виртуални кафета, а вечер за мен манджа НЕМА!
Е, пи*ка му матерна!
Пак ще се забранява от рутера...

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пет 05 мар 2010 11:30

Напълно удобрявам!
Ако някой го приема като начин на живот - грррррррррррррррррррррррррррррр....
Толкова много приятели намерих там, на които бях изгубил координатите. Хобаво е и нека да съществува.

Иначе и прасетата пораснаха, опрасиха се. Ранчото се разрастна, правим яко кетчуп и мармалад... mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
uzi
Автомобил: Golf 3 GT
Двигател: AFT

Мнениеот uzi » Пет 05 мар 2010 11:34

"Соцялните мрежи = антисоцялен живот"
след което си истрих акаунта и сега се чуствам по, щото нямам файсбук... има хора дето ме питат в кой век живея.. а аз им отговарям в на майкати ......
ама който иска нека рови във ферми, да храни риби а ако иска и тамагочи да си купи за колана.. аз избирам реалността :drunk

Потребителски аватар
дзвера
Автомобил: ford escape
Двигател:

Мнениеот дзвера » Пет 05 мар 2010 11:35

не ме кефи да си давам личната информация не секви фрийкове, че даже могат и да ми пишат :shock фен съм на преките контакти

Потребителски аватар
yarek
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 2000

Мнениеот yarek » Пет 05 мар 2010 11:39

50%\50% е моето мнение. Доброто че наистина се намират изгубени контакти. Лошото че обикновно всяка соц. мрежа с време се превръща в един голям комерциален буклук, същия фейбук, преди 3 години не беше такъв както е сега, нямаше групи от типа "вижте каква фигура съм оставил в клекало" или "група аман от групите" :screwy
Добро е ако не прекаляваш с него :012:

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Пет 05 мар 2010 11:40

Да,естествено...

Много познати и приятели намерих с негова помощ !!!

Иначе мразя ферми,рибки,бустани,плашила,кочини и други подобни игри.... :banghead:
ПС : Настройте си добре профилите и няма да има СПАМ по пощите ви... :deal

Върни се в “ОФФ-Топик - други”