Смяна на маркучите на шибидаха.Голф 2
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Смяна на маркучите на шибидаха.Голф 2
Как става като цяло номера?Проблема идва от там ,че ми влиза вода в купето.Става въпрос за точно под бушоните.Пластмасовата кора е облепена с дунапрен и дунапрена става мокър доста.Облепих шибидаха с изолирбанд и след вчерашният дъжд,водата под бушоните е в пъти по-малко.Даже може да се каже,че почти няма.Извадих маркуча от калника,духнах навътре и се оказа,че явно не е запушен,защото не прилагах усилие ,за да го надия-> (следователно) маркуча може да е пукнат.Как се сменя въпросният маркуч и този проблем дали е от него?Вода има само под бушоните!Отделно това уплътнение на шибидаха кви пари струва ?
- butsefal
- Автомобил: Golf 2 syncro passat B5 4motion
- Двигател: RP AFN
- Контакти:
Re: Смяна на маркучите на шибидаха.Голф 2
до колкото знам уплатнения за шибедах не се продават, трябва евентуално да си търсиш читав настаро. А маркучето се сменя като махнеш кората на тавана и пласмасата на колонката между предното стъкло и вратата, може би и калник да трябва да се свали но не съм убеден, но за тавана и пласмасата на гредата съм на 100% сигурен. Между другото това че с въздух няма усилие не е гаранция че не са запушени, защото въздуха минава много по лесно през малки дупчици, и аз като теб се бях заблудил тъка, но репих да пробвам да налея с шише вода в канала който отвежда водата към маркуча и се оказа че е запушен на 90%образно казано(колкото леко да сълзи). Предлагам ти ако имаш някакво жило към метър и половина (запоено от едната страна да не се разплита) да го промушиш през шлауха за да избуташ боклуците. При мен се оказа че се е запушило поради леко прегъване и от там задържане на боклуци...
УСПЕХ!
УСПЕХ!

- mupk0
- Контакти:
Проблема се оказа уплътнението на прозореца от лявата страна.Точно над колонката.От там сълзи,олива се по колата,прикача се на стойката за бушоните и капе от там.Проверих маркучите,здрави са и чисти.Изчистих и всичко под пластмасата на двигателният отсег(където е вентилатора на парното) ,но и от там е ток 
Ами трудно да е от люка, тъй като той е доста далеч от бушоните 
- butsefal
- Автомобил: Golf 2 syncro passat B5 4motion
- Двигател: RP AFN
- Контакти:
ха честито
- mupk0
- Контакти: