Пасат Б6 2006, 2.0ТДИ, ДСГ. BMP повишаване нивото на маслото

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
julisimo
Автомобил: VW Passat DSG
Двигател: BMP 2006

Пасат Б6 2006, 2.0ТДИ, ДСГ. BMP повишаване нивото на маслото

Мнениеот julisimo » Пет 05 мар 2010 13:10

Здравейте,
автомобила ми е: Пасат Б6 2006, 2.0ТДИ, ДСГ. BMP мотор.
Преди 4000 км смених масло и филтри. След около 2000 забелязах, че нивото е почти към максимума. Върнах се в сервиза, откъдето ми казаха, че е възможно да са сложили малко повече и да не е обърнато внимание. Пък и изминатите километри бяха предимно в градска среда и зимно време. Предложиха да покарам поне още 1000-2000км и пак да отида да проверят.
След 2000км близо се оказа,че се е покачило с около 1-2мм на щеката от предишното засичане.(бях минал около 500-600км извънградско, но другото беше пак градско).
Запомнихме една чертичка на щеката, и казаха да покарам още малко.. и на следващото ходене да решим какво да правим.
След телефонна консулатация ми дадоха вероятни причини за проблема и решаването им:
- 1. смяна на някакви пръстени? О-пръстени? - щяло да струва около 200лв.+труд.
- 2. смяна на тандем помпа - щяло да струва много скъпо.
Какви може да са причините, евентуално какви решения да търся? Вече не се доверявам много на мнението на гореспоменантите "майстори", щот поизпатих малко от тях.

Благодаря предварително.

dmode101
Автомобил:
Двигател:

Re: Повишаване нивото на маслото

Мнениеот dmode101 » Пет 05 мар 2010 13:56

Смятат, че ти вкарва нафта в маслото, затова ти се покачва нивото.
О-пръстените на дюзите и тандем помпата са проблемни и често дефектират при помпа дюза двигателите. За твоя информация тандем помпата струва 650 лв. Друг симптом, като се прецакат са трудно палене след дълъг престой и бял пушек като запали.

liubutu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот liubutu » Пет 05 мар 2010 14:19

Аз не съм от София, но знам един майстор там дето знам , че със сигурност ще ти оправи колата. Казва се Севастиян и сервиза му се намира на изхода от София в посока Пловдив точно преди околовръстния път от дясната страна преди да започне качването за излизане на околовръстното. Ако отидеш там може би ще чуеш реални диагнози. Успех :да:

julisimo

Мнениеот julisimo » Пет 05 мар 2010 14:54

Благодаря за бързите отговори.

Нямам затруднение при паленето-чакмак е, дето се казва. Дори и на най-студените дни които бяха. Както и бял пушек не съм забелязал.
Някъде четох във форума, че може да се пробва с капчица масло върху хартия и да се разбере дали има много примеси-нафта?
Поетапно може ли да се пробва с О-пръстените? Или е хубаво наведнъж да се смени всичко?

dmode101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dmode101 » Пет 05 мар 2010 15:18

Първо потърси мнение от друг/и майстор/и. Като ти се занимава с проба/грешка можеш да смениш само о-пръстените, но при някой дето знае за какво става въпрос, че има регулировки. Тандем помпата се сменя елементарно и бързо - ако си сръчен можеш и сам.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пет 05 мар 2010 16:39

Ако вкарва нафта в маслото изобщо не я карай защото ще стане страшно.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Повишаване нивото на маслото Пасат Б6 2006, 2.0ТДИ, ДСГ. BMP

Мнениеот morfei1 » Съб 06 мар 2010 11:56

Може и антифриз да вкарва.... даже това е по-често срещан проблем при 2.0ТДИ :roll: .

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Съб 06 мар 2010 13:42

morfei1 написа:Може и антифриз да вкарва.... даже това е по-често срещан проблем при 2.0ТДИ :roll: .

И аз съм чувал, че понякога си духат гарнитурите на главата и вкарват антифриз в маслото първите 2.0 TDi. Определено отиди при още някой майстор, а ако не знаеш къде ми пусни лично да ти дам координати на майстора, при който аз ходя.

julisimo

Мнениеот julisimo » Съб 06 мар 2010 14:54

Здравейте,
струва ми се, че е нафта, щото не съм установил да ми намалява антифриза. Сега сложих 2-3 капки на лист, цвета който остана е маслено зелен и леко кафеникаво.
На пипане си е като масло - мазнее. И на мирис - пак.

Ще потърся и второ мнение и тогава ще решавам какво да правя. Предполагам има начин да се разбере в маслото какво има - нафта или антифриз.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Съб 06 мар 2010 14:57

Ако е антифриз би трябвало маслото да се с пресекло.

rokist
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokist » Съб 06 мар 2010 15:32

Колега имах твоя проблем, и той е в горивно-вакумната помпа. За нея не се предлагат отделни части,освен гарнитурата, а тя струва нова около 900 лв. В помпата има семерингата, която беше превъртяла.Тя е двойна и такава не можах да намеря и съм слажил обикновена, която да уплътнява от към горивото. Семерингата струва около 5 лв. Вече карам над 2К км. и няма гориво в маслото.Успех.

Потребителски аватар
maimo
Автомобил: GOLF 5 GTI
Двигател: AXX-2005

Мнениеот maimo » Съб 06 мар 2010 16:17

[quote="rokist"]Колега имах твоя проблем, и той е в горивно-вакумната помпа. За нея не се предлагат отделни части,освен гарнитурата, а тя струва нова около 900 лв. В помпата има семерингата, която беше превъртяла.Тя е двойна и такава не можах да намеря и съм слажил обикновена, която да уплътнява от към горивото. Семерингата струва около 5 лв. Вече карам над 2К км. и няма гориво в маслото. колега ти за каква кола е това?

julisimo

Мнениеот julisimo » Съб 06 мар 2010 16:37

rokist написа:Колега имах твоя проблем, и той е в горивно-вакумната помпа. За нея не се предлагат отделни части,освен гарнитурата, а тя струва нова около 900 лв. В помпата има семерингата, която беше превъртяла.Тя е двойна и такава не можах да намеря и съм слажил обикновена, която да уплътнява от към горивото. Семерингата струва около 5 лв. Вече карам над 2К км. и няма гориво в маслото.Успех.

Колега, не разбрах - гарнитурата ли струва 900лв или помпата?
Трябва да се отвори тази горивно-вакуумна помпа, така ли? И да сменя семерингата/уплътнението?
Тази помпа се намира в резервоара ли, щото зная че е сменяна с нова, преди да си закупя колата.
За същия модел автомобил ли става въпрос?

maimo - предполагам си искал да коментираш, но нищо не е излязло :)

rokist
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokist » Съб 06 мар 2010 19:39

Цялата помпа е около 900лв.Гарнитурата няма нужда да се сменя. Помпата лесно се сваля и лесно се разглобява.Като я разглобиш, ще видиш и семерингата.При мен проблема беше, както писах по-горе, че беше првъртяла и беше и паднала едната пружинка.

julisimo

Мнениеот julisimo » Съб 06 мар 2010 22:41

Извинявам се за глупавите ми въпроси, но тази горивно-вакуумна помпа всъщност е тандем помпата ли?
Доколкото съм чел, има една която е "горивната" - седи в резервоара (тази ли е гориво-нагнетателната?). Точно тази е била сменяна на моя автомобил около 1000км преди да го купя. След това има една "помпа-дюза"? След това разбрах, че има "тандем помпа" (за която се съмняват че е проблемна в моя случай), а сега вече и "горивно-вакуумна".
Или в този автомобил има поне 5 вида помпи, или става въпрос за различни наименования, или пък аз не съм разбрал правилно нещо.

П.П. Забравих да спомена и маслената помпа :), която ми беше болката преди няколко месеца....надявам се, че няма отношение поне тя за моя проблем.

Върни се в “Дизелови агрегати”