След ПТП и огледите дойде време за сглобяване..
След ПТП и огледите дойде време за сглобяване..
случая е следния ,
Октавия 2001 , 1.6 СР бензин
колата е със гражданска в компания "Х" , платена до 03.12.2010,(т.е. годишна гражданска)
каското е в същата компания "Х" , само че е разсрочено на 4 вноски
колата съм я взел на изплащане на 3.12.2009 и направихме каско на вноски ,
като имаше първоначална вноска и лизинг към колата за 3 месеца,(за да мога все пак да я обслужа, застраховки и т.н.)
вчера (04.03.2010) ,след изплатени 3 вноски по колата със много мъка ..
стария собственик ми направи генерално пълномощно за колата, със което мислех днес 05.03.2010 да отида да си я прехвърля и да ходя да сменям докумените на колата и после за каското ...на мое име ..., ОБАЧЕ...
нещеш ли към 20.00 претърпявам ПТП при което цялата предница на колата е усукана(калници,фарове,капак броня,джам , радиатори, за отдолу незнам), за щастие на мен ми няма нищо ..!!!
дойдоха от КАТ , написаха протоколите, там както си му е редът !
сега .т.е. ДНЕС как да процедирам аз със докумените които имам ? че съм като матиран !!!
каде да отида първо ?
да отида при адвокат да се конултирам ?
да отида при застрахователната компания да си наплатя всички останали вноски? със това пълномощно което имам би трябвало да мога да получавам всичко от колата? по принцип ?
незнам как да процедирам ..
посъветвайте ме...
за съжаление не съм си имал работа със застраховател в БГ ,
въпросната компания я ползвам от около 2 години
поздрави
Октавия 2001 , 1.6 СР бензин
колата е със гражданска в компания "Х" , платена до 03.12.2010,(т.е. годишна гражданска)
каското е в същата компания "Х" , само че е разсрочено на 4 вноски
колата съм я взел на изплащане на 3.12.2009 и направихме каско на вноски ,
като имаше първоначална вноска и лизинг към колата за 3 месеца,(за да мога все пак да я обслужа, застраховки и т.н.)
вчера (04.03.2010) ,след изплатени 3 вноски по колата със много мъка ..
стария собственик ми направи генерално пълномощно за колата, със което мислех днес 05.03.2010 да отида да си я прехвърля и да ходя да сменям докумените на колата и после за каското ...на мое име ..., ОБАЧЕ...
нещеш ли към 20.00 претърпявам ПТП при което цялата предница на колата е усукана(калници,фарове,капак броня,джам , радиатори, за отдолу незнам), за щастие на мен ми няма нищо ..!!!
дойдоха от КАТ , написаха протоколите, там както си му е редът !
сега .т.е. ДНЕС как да процедирам аз със докумените които имам ? че съм като матиран !!!
каде да отида първо ?
да отида при адвокат да се конултирам ?
да отида при застрахователната компания да си наплатя всички останали вноски? със това пълномощно което имам би трябвало да мога да получавам всичко от колата? по принцип ?
незнам как да процедирам ..
посъветвайте ме...
за съжаление не съм си имал работа със застраховател в БГ ,
въпросната компания я ползвам от около 2 години
поздрави
Последна промяна от Milefff на Вто 16 мар 2010 22:44, променено общо 3 пъти.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Re: Колеги имам малко нужда от помощ... след ПТП !!
А сега де.
Значи реда е следния ( когато си е на твое име )
Отиваш във застрахователната компания на виновния ( когато предявяваш иск по Г.О. )
Подаваш молба за оглед и ти насрочват дата за оглед.
Предполагам и при каското е така.
Идва деня на огледа ( 1-ви оглед)
Гледат и пишат само детайлите които се виждат пример:фарове,калници,броня,капак ... (външните детайли)
Ако има нужда се насрочва още един ( 2-ри оглед който е и последен )
за него колата трябва да е разглобена и при огледа да се наснимат всички повредени детайли.
След подаването на всички документи чакаш до 1 месец получаваш сума на банковата си сметка ( ако колата е до 10г може да я дадеш в доверен сервиз на застрахователя там да я ремонтират )
Но във твоя случай незнам щом полицата и колата не са на твое име не мога да ти кажа.
Значи реда е следния ( когато си е на твое име )
Отиваш във застрахователната компания на виновния ( когато предявяваш иск по Г.О. )
Подаваш молба за оглед и ти насрочват дата за оглед.
Предполагам и при каското е така.
Идва деня на огледа ( 1-ви оглед)
Гледат и пишат само детайлите които се виждат пример:фарове,калници,броня,капак ... (външните детайли)
Ако има нужда се насрочва още един ( 2-ри оглед който е и последен )
за него колата трябва да е разглобена и при огледа да се наснимат всички повредени детайли.
След подаването на всички документи чакаш до 1 месец получаваш сума на банковата си сметка ( ако колата е до 10г може да я дадеш в доверен сервиз на застрахователя там да я ремонтират )
Но във твоя случай незнам щом полицата и колата не са на твое име не мога да ти кажа.
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
Milefff написа:..
без да се шашкаш!
-прибери колата
-взимаш полицата,талон,гтп,протокола от кат и пълномощното
-в ЗК си завеждаш щета без проблем /ще дойдат на място да направят огледа там където си я прибрал/
-на мястото на птп ако има някви останали чаркове от автомобила е хубаво да ги събереш.
- и според условията на ЗК ползваш доверен сервиз или експертна ...или тотал
ае успех
благодаря за мненията колеги сега почват днешните главоболия...
да видим крайния резултат
да видим крайния резултат

след първи оглед :
ляв калник,десен калник,десен фар(със халоген), десен мигач, капак,панти на капака,броня(пълен комплект),кори под двигателя ,основи на бронята, два радиатора , очиларка , предна греда,
това е от първия оглед днес:
след почти цялото разглабяне на колата остана малко и за утре се виждат още :
крив десен рог повече от 40 градуса ,крив ляв рог минимално но се вижда с просто око ,
изместен е целия кош на колата, усукан двигател и скоростна кутия (явно заради мръдналите рога и коша)... утре другите неща !
колата е оценета на 8000лв - пълно каско
...
след огледа писахме да е на експертна оценка поради причината че е над 7 години колата и така...
според вас ... струва ли си ремонта като на първо четене... ?!?
или на колко биха оценили тези щети ?
ляв калник,десен калник,десен фар(със халоген), десен мигач, капак,панти на капака,броня(пълен комплект),кори под двигателя ,основи на бронята, два радиатора , очиларка , предна греда,
това е от първия оглед днес:
след почти цялото разглабяне на колата остана малко и за утре се виждат още :
крив десен рог повече от 40 градуса ,крив ляв рог минимално но се вижда с просто око ,
изместен е целия кош на колата, усукан двигател и скоростна кутия (явно заради мръдналите рога и коша)... утре другите неща !
колата е оценета на 8000лв - пълно каско
...
след огледа писахме да е на експертна оценка поради причината че е над 7 години колата и така...
според вас ... струва ли си ремонта като на първо четене... ?!?
или на колко биха оценили тези щети ?
Последна промяна от Milefff на Пет 05 мар 2010 21:06, променено общо 1 път.
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Re: след първи оглед щетите....
според вас ... струва ли си ремонта като на първо четене... ?
Не,твърдо НЕ...
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
На прима виста имаш едни минимум 1100-1300лв за изправяне на ламарините, боядисване и качване на дозер.
Без части, без нищо
Сметни си частите и ще имаш един ориентир, какво да правиш.
Без части, без нищо

Сметни си частите и ще имаш един ориентир, какво да правиш.
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
няма да плащаш останалите вноски, ако дължиш 300лв като вноски до края на полицата и щетата ти е за 5000лв, ти превеждат 5000-300=4700лв.
ако ти си виновен завеждащ щетата само по каско, ако си невинен я заведи по каско и посочи гражданската на виновника, от каското ще си вземат парите от гражданската и няма да се занимаваш и да се ядосваш, ако почнат да те въртят и да не ти плащат от г.о. на виновника.
ако ти си виновен завеждащ щетата само по каско, ако си невинен я заведи по каско и посочи гражданската на виновника, от каското ще си вземат парите от гражданската и няма да се занимаваш и да се ядосваш, ако почнат да те въртят и да не ти плащат от г.о. на виновника.
В случая се водим и двамата виновни забравих да спомена по чл.50-а
на двамата нисъставиха актове, като другия участник беше с гражданска в друга компания .
не е при мен сега акта и протокола за да го напиша точно.
казаха ми че щяло да има и акт между 100 и 200 лева за КАТ
?
абе странна държава..
минаваш на зелено . тъкмо излизам от кръстовището и човека в движение от негова страна на светофара минава в крайна дясна лента занапред и стана засечката...
мисля за понеделник да минават втория преглед надявам се дотогава да е както трябва за да могат да снимат и отдолу под колата
на двамата нисъставиха актове, като другия участник беше с гражданска в друга компания .
не е при мен сега акта и протокола за да го напиша точно.
казаха ми че щяло да има и акт между 100 и 200 лева за КАТ
?
абе странна държава..
минаваш на зелено . тъкмо излизам от кръстовището и човека в движение от негова страна на светофара минава в крайна дясна лента занапред и стана засечката...
мисля за понеделник да минават втория преглед надявам се дотогава да е както трябва за да могат да снимат и отдолу под колата
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Милеф, вземи си парите, разпродай шкодилака на части или го продай на морга и си вземи друга кола... от всекидневни наблюдения на блъскана и оправяна ибиза 2004г(по-леко блъсната от твойта) мога да ти кажа че да караш смазвана кола е ГАДНО, каквото и да я правиш 

- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
hooligan_sk написа:... каквото и да я правиш
Ми не е така!
Има такива стендове и такива майстори, че луфтове и т.н. стават по-добре от оригиналните

Лошото е, че това си струва пари и то сериозни и идва момента "струва ли си".
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
group® написа:hooligan_sk написа:... каквото и да я правиш
Ми не е така!
Има такива стендове и такива майстори, че луфтове и т.н. стават по-добре от оригиналните![]()
Лошото е, че това си струва пари и то сериозни и идва момента "струва ли си".
По експертна оценка няма как да се покрие това. Всъщност Милеф, стискам ти палци за тоталка та да ти е мирна главата

съмнява ме тоталка , нямам и това желание...но кофтито е да имаш кола да си я изплатил на 1 март да правиш пълномощно на 4 на обяд и да чакаш следващия ден за да регистрираш колата на твое име и стана...... тя една....омацана...!!!
ще видим утре какво ще излезе отдолу под колата..
ще снимам рогата само да се видят може да ги кача...
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Milefff написа:съмнява ме тоталка , нямам и това желание...но кофтито е да имаш кола да си я изплатил на 1 март да правиш пълномощно на 4 на обяд и да чакаш следващия ден за да регистрираш колата на твое име и стана...... тя една....омацана...!!!
Много нерви и разходки ще изхабиш, а те са по-важни от която и да е кола....колата е просто вещ...пиши я умряла....събери и парите и бягай за нова....коли колкото искаш....успех и добре, че ти си жив и здрав...явно колата си е свършила последното предназначение да останеш невредим.
http://alfa.kachi-snimka.info/images/viu1267893405a.jpg
http://alfa.kachi-snimka.info/images/arx1267893417d.jpg
това са симките отпред , а снимката със драсканото , едното е скъсан РОГ , а другото е скъсан ботуш(ако не се лъжа се казваше) от купето , отметнат двигател и скоростна кутия...
втория оглед предстои в понеделник
http://alfa.kachi-snimka.info/images/arx1267893417d.jpg
това са симките отпред , а снимката със драсканото , едното е скъсан РОГ , а другото е скъсан ботуш(ако не се лъжа се казваше) от купето , отметнат двигател и скоростна кутия...
втория оглед предстои в понеделник
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”